Sebzeli balık corbası tarifi

3/06/2017 08:27:00 ÖS

Herkese merhaba!

Çınar balık seven bir çocuk. Bununla ilgili çok şükür sıkıntımız yok. Onun çok severek içtigi bir balık çorbası var. Sizinle paylaşmak istedim. Genelde somon ve levrek ile yapiyorum bi gün onceden artan balıklardan.





Burdaki malzemeler degiskenlik gosterebilir. Mevsimine ve evdeki dolap durumuza göre. Ben kabak, patates, havuc kullandım. Bal kabagı yerine kerevizde kullaniyorum mesela. Tüm sebzeleri incecik rondodan geciriyorum. 

Ilk olarak yag ile unu iyice kavuruyorum. 1 lt su ekliyorum tencereme. Sırasıyla yesil ve kuru sogan, patates, havuc ekleyip biraz fokurdamasını bekliyorum. Tencere fokurdugunca bal kabagi ve balıgı da ekliyorum. 5 dk yuksek ateste kaynatıp, kısık ateste 5 dk demlendiriyorum. Ben bi dis sarımsak attım icine bu asamada. O da gürcü damarımdan herhalde.

Altını kapattiktan sonra dereotuda ekliyorum. Servise hazır!


Bence aile boyu cok seveceksiniz ...



RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

0 YORUM

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)