SERTLEŞEN, MATLAŞAN SAÇLARIMI HAYATA DÖNDÜRME PROJESİ *** VOL1 ***

2/05/2013 12:30:00 ÖS


Saçlarımı açtıralı 2 ay oluyor. Bu sürede deli gibi ürün deniyor, bulduğum her onarıcı ürünü saçıma uyguluyorum. Beni bilenler saçlarımın ne derece kıymetli olduğunu bilirler, bu süreç benim için hem can sıkıcı hemde biraz sancılı oldu. En ufacık kırığa tahammülü olmayan ben, ağır bir işlemden geçtim ama 2 ayda toparladım! Bu hafta 3 parmak kadarda kestirecğim.

Fakat bu süreçte neler kullandım ondan kısa kısa bahsetmek istiyorum. Bi kere yoğun yıpranmış saçlarınız varsa mutlaka kestirin, ölü saç asla düzelmez. Benimkiler sadece sertleşmiş ve matlaşmıştı. İlk olarak parlaklığını geri kazanamam gerekiyordu bu nedenle Kerastase Cristalliste kullandım.


Şampuan ve saç kremini 1 ay sürede bitirdim hatta kremi hala bitmiş değil, şampuan bitince tek başına kullanmak istemedim. Uzun saçlar için bir ürün olduğu söyleniyor ama bence fark etmez. Eğer saçlarınızda oluşan mat görüntüden nefret ediyorsanız silikon, paraben ve renklendirici içermiyor. Bu bir aylık süreçte saçlarımı aynı zamanda yumuşattığını da söyleyebilirim. Aynı zamanda saçların yağlanma sürecini de kısaltıyor. Şampuan ve kremi yetkili kuaförlerde ve online satış yapan kozmetik marketlerden alabilirsiniz. Ben ikisini 100 TL 'ye kuaförümden satın almıştım.


Sonraki ay ise senelerce önce kullandığım, gerçekten onardığını düşündüğüm Dove Yoğun Onarıcı şampuan ve herkesin çok övdüğü Loreal Elseve Anında Mucize Onarım kremi. Ürün aynı gün farkı hissedeceğinizi söylüyor ama tabii aynı gün gözle görünür bir fark olmasa da uzun sürede işe yaradığını söyleyebilirim. Sertleşen saç uçlarım kendini toparladı...


Argan yağının saç güçlendirme ve onarma konusunda nasıl başarılı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. drangel.com.tr 'den alabileceğiniz Argan yağlı şampuan ve Argan yağını da haftada 2 gün kullandım. Şampuan bitmek üzere ama yağ bayağı uzun ömürlü bir ürün. hatta ara sıra yağı kaşlarıma, cildime ve dudaklarımı da kullanıyorum.

Ve gelelim banyo sonrası neler kullandım. Aslında en büyük kahramanlar duş sonrası durulanmayan ürünler!


Argan demişken devam edelim istedim. Down Under Natural' s ürünlerini gerçekten çok seviyorum. Hem ulaşılabilir fiyatlı hem gerçekten işe yarayan, fos olamayan ürünler. Argan yağlı sıvı saç kremi ve serumu var bende Serumun fiyatı 25 TL ve en az 5-6 ay kullanıma uygun, sıvı saç kremi ise 13 TL. Haftanın 3 günü bu ikiliyi kullanıyorum son 2 aydır hiç ara vermeden.


Ve gelelim haftanın 4 günü kullandığım cansız saç görüntümü ortadan kaldıran mükemmel ikiliye. Birincisi banyo sonrası havlu ile nemini aldığım saçlarıma uyguladığım Loreal Elseve Komple Onarıcı seriden yapılandırıcı sıvı saç kremi, fiyatı 15 TL ama 2 aydır bende henüz bitmedi. Keratin içerdiği içinse saçı yapılandırıyor. Bir diğeri kuaförümün çok önerdiği ve benimde kimseye kırma huyum olmadığı için '' ee alayım bari '' diyerek aldığım, önceden hiç duymadığım ama şimdi resmen aşk yaşadığım Morfose Keratin Saç Serumu. Bu ürünü de saç uçlarıma uyguluyorum, ilk zamanlar her gün sürüyordum, çünkü saçlarım kötüydü. şimdi artık daha iyi olduğundan haftanın 4 günü banyo sonrası uyguluyorum sadece. Fiyatı ise 25 TL, sanırım sizde kuaförlerden temin edebilirsiniz.

Çok uzun bir yazı ve bir çok ürünü barındıran bir yazı oldu biliyorum. Ama bu süreçte neler kullandığımı, saçlarımın mat, cansız ve kuru yapısından nasıl kurtulduğumu bilmenizi istedim. Şampuanım bitmek üzere bu ay başka bir ürün deniyorum. En kısa zamanda ona da yer vereceğim.

Kullandığım ürünler arasında sizin de deneyimledikleriniz var mı?


 RENKLİ GÜNLER ^_^ 


Bunlar da İlginizi Çekebilir

17 YORUM

  1. canım bende morfose u parfümeri deposundaki bir arkadasın önerisiyle almışstım. 6 aydır kullanıorum.. Çok çok memnunum ;)

    YanıtlaSil
  2. ben bu ürünlerin hiç birini daha önce kullanmadım ama morfose u çok merak ettim

    YanıtlaSil
  3. Bu yazı süper olmuş..Bende saçlarımda sorun yaşıyorum..Bişeyler deniyorum tabi bilinmeyen ürünler değil ama çok yoğun ürünler denemiyordum..Yağ + Şampuan ve saç kremi olarak tı..Siz baya uğraşmışsınız..Bu ararlar argan yağı özlü şampuan alayım diye düşünmeye başlamıştım ama her şampuan krem yada yağ alamam diyordum ki sizin yazınıza denk geldim ;) Çok çok teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz uğraşmak gerekiyor canım sertleşen işlem gören saç bir aydan fazla aynı ürünü kullanınca artık tepki veriyor yada en azından benim ki vermiyor bende bu nedenle sürekli değiştiriyorum :)

      Sil
  4. Şu ara saçlarım o kadar kötüleşti ki, ilaç gibi bir yazı oldu Nimocum inan.
    Ama önce kestirmeliyim, uçlar berbat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kestirmen şart sertliği kurtabiliyoruz ama kırıkları asla :/

      Sil
  5. benim saçlar da çok fena. dr.angel argan yağının aynısından bende de var. ben her yerime sürüyorum çok bereketli maşallah.:)

    YanıtlaSil
  6. Kurtarıcı meleğimiz nimo yine imdadımiza yetişti :) eline yüreğine sağlık :) kuaförunu merak ettim Bnde saçımı actrmak istiyorum yakmadan

    YanıtlaSil
  7. nımo ilaç gibi geldin yahu supersin not aldım bikaç tanesini.Merak ettgmizbişey olrsa bi alo yeter mi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yetmez mii yahu :))

      Sil
    2. bak yine tıkladım gece gece morfose Keratin aldım hatta 15 TLye denk geldi. 3 gundur kullanıyorum cok memnunum saolasın. :)

      Sil
  8. avonun argan yağlı ürünleri işe yarıyormu bengü hanım ?

    YanıtlaSil
  9. Bende L'oreal elseve den arı sütlü olanı kullanıyorum gerçekten banyo sonrası karışık saçları kırmadan tarayabiliyorsunuz tavsiye ederim :)

    http://hayatbuiste001.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Avon argan yağlı serumdan memnunum bende.

    YanıtlaSil
  11. aynı süreçten geçmişiz.röfle sonrası yıpranıp kuruyan saçlarım için ne bulursam alıyorum, aklıma geldikçe saçıma çeşit çeşit ürün sürüyorum :) bayağı toparlandı saçlar.değişik şeyler denemekten hoşlandığınıza göre aynı olan ürünleri değil de, farklı olan ve memnun kaldıklarımı paylaşayım sizinle.
    favorim the body shop un hindistan cevizi içeren saç bakım yağı.200 ml şişede, 25 tl gibiydi fiyatı, yıkama öncesi saçta bekletmek için normalde, yıkama sonrası durulanmayanını da almıştım, ama yıkama sonrası için de bunu daha çok beğendim.evde olduğum zaman sürüyorum saçıma bol bol, 1-2 saat sonra banyomu yapıyorum.banyodan sonra nemi alınmış saçıma bu kez 1-2 çaykaşığı kadar uyguluyorum, ellerimle ısıtıp uçlara sürüyorum.süper parlaklık veriyor.bazen de saçımı düzleştirdikten sonra son bir rötuş olarak uyguluyorum az miktarda, biryantin gibi.durulamayacağınız uygulamalarda çok az kullanılmalı, yoksa ağırlaşıyor saç.efendime söyleyeyim, bununla da yetinmiyorum,tırnak etlerime bakım yağı olarak sürüyorum, küçük bir serum şişesine de böldüm, denizden çıkınca saçıma uyguluyorum.o da yetmiyor hem nemlendirsin, hem parlaklık versin diye bacaklarıma sürüyorum :)her derde deva, bittikçe alacağım bir ürün,gerçi 200ml yağ bu, kolay kolay bitmez, 3 ayda bu kullanmaya yarıya indi ancak,üstelik harika kokuyor,saçımdan yayılan kokuyu parfüm sanıyor insanlar, şiddetle tavsiye :)keratinology yıpranmış saçlar için olan şampuan ve maskesinden de çok memnunum (şampuan 15 maske 20tl).tüm seriyi aldım, ama özellikle şampuan ve maskeden memnunum.morfose keratin serumu kuaför malzemeleri satan yerlerden 13-15 tl.ye alabilirsin.yaptırdın mı bilmiyorum ama kuaföründe keratin yüklemesi(brezilya fönü değil)de yaptırabilirsin, o da faydalı.bir de merak ettiğim ürün paylaşıp aklını çeleyim :)col-mar keratin sütü.iddialı yorumlar var nette.bu muhabbet uzar gider, ben saçıma gece serumu sürüp yatar :D sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. merhaba
    bloğuma bakmaya ne dersiniz ?
    http://seymaanlatiyor.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)