VİNTAGE FASHION,O LA LAA***

12/07/2010 11:26:00 ÖÖ

Bilmeyen var mı hala bilmiyorum ama içimdeki engellenemez vintage duygusu mevcut...Keşke 60's yahut en azından 80'slerde genç olsaydı...Babama ve anneme kısmetmiş bana değil :( Gerçi onların fotograflarına bakıyorum da, pek o zamanın modasının kıymetini bilememişler...Hala ne kadar bir çok alanda ilerlemelerimiz olsa da moda konusunda nedense o yılların modacılarının çizimlerini,kalıplarını,tasarımlarını daha çok beğeniyorum.....
Örneğin artık ispanyol paça olmayan pantolonlarımı giyemiyorum.... :) Hangi vitrin önünden geçersem geçeyim yüksek belli olan herşeye aşık olup,onu arzu nesnem haline getirebiliyorum...
Bu moda akımının yaygın olduğu dönemlerin vazgeçilmezi şapkalardı hiç kuşkusuz...Çağımız ilerledi,kültür şehriyiz diyoruz ama kim böyle bir şapka ile sokakta gezebilir? Yada kim takarsa bu aksesuarı herkes için normal karşılanır bir durum olur...

Sadece şapkalar değil.O döneme ait tarz aslında tamamen aykırı...Ben modanın içerisinde aykırılığın başlangıcını ''hippi akımına'' bağlıyorum..Ki hala tüm dünyada etkisi sürüyor..
1968 yılında dünyada esen serbestlik rüzgârının yansımaları olan “Hippiler (Hippy/Hippie)”, 70’lerde uzakdoğu orijinli dünya gezilerine çıkmaya başlamışlar.Bu sayede yaşam tarzlarının yanında tarzlarıda göze batan cinsteydi...Evet, uzun süreli bir varoluş gösteremediler belki ama hala anılıyor ve ve bi çok konuda ilham kaynağı oluyorlar :)
Yüksek bel son 10 -15 yıldır veda etti bizleri...Yerini düşük bel model etek ve pantolonlara bırakana kadar biz hep en renkli yüksek belli eteklerimiz ve pantolonlarımızla mutluyduk :)) Şükür ki son bi kaç senedir tekrar dolaplarımıza girdi...


Peki ya elbiseler???
Onlardaki duruş bana romayı anımsatıyor...Roma kültürü ve roma kadınlarını....

Son olarak aksesuarlar ile bitirelim :)
Bu tasarıma aşık oldu denebilir...Nasıl olurda böyle birşey gelmedi aklıma diye dizlerimi dövdüm gördüğümde :)))



 Buarada cameo severler müjdee...Yurtdışından bol bol cameo aldım..vintage takılara merakı,ilgisi olanlar bu habere çokk sevinecek ;)

Bunlar da İlginizi Çekebilir

4 YORUM

  1. Ah canım ah evet o yıllarda biz yoktuk ne yazıkki:(Ama bende öyle şapkalar takıp kabarık eteklerle salına salına dolaşmak isterdim.

    YanıtlaSil
  2. Pantolonlar süper bende yüksek beli daha çok beğeniyorum..kolyelerede ayrı bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. 2.resimdeki sapkada harikaymıs bu arada :p

    YanıtlaSil
  4. sevgili zeto :)
    -kesinlikle sana katılıyorum..o zamanlar ne kadar normalmiş ya :) şimdi daha kültürlü ve çağdaş olduğumuz söyleniyor ,değil mi?? var bi gariplik bu denklemde ??
    sevgili ayserose :)
    -sende ben gibisin yani :) hakikaten kuzum onlar kadar rahat başka bir kıyafet yokturr :) kolyelerden gelecek pek yakındaa ;) çok beğendiysen beklee :)
    sevgili timeout :)
    - dimiiiiii?? çok aykırı...garip bişiiii..ben şapka mı değil mi emin olamadım pek ama öyle olduğu söylenitor :P

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)