DOĞRU RENKLERİ Mİ KULLANIYORSUNUZ ?

1/05/2012 11:15:00 ÖÖ


Herkese günaydın :)
Kuralcı bir insan mısınız yoksa daha '' allah ne verdiyse '' cilerdenmisiniz bilmiyorum bugün bir şekilde tabuları yıkmak şart ;)

Bir kaç gündür mail ve mesaj yoluyla bana ulaşan izleyicilerimden '' kendimden çok sıkıldım, tarzımı değiştirmek istiyorum '' istekleri geliyor.
O halde bende dedim ki şöyle geniiiiş geniş bir dosya açalım, kim ne yapsın ne yapmasın yazalım ;)

Bu kısımda ten rengine göre yapılması gereken seçimleri yazacağım ;)
Renklerin hayatımızdaki yeri '' aslında '' çok önemli ..

3 ayrı başlıkta yazmak istiyorum, esmer, sarışın ve kumral bayanlar :)



ESMER TENLİ HANIMLAR :



  Bir kere bizde ''Esmer '' kelime anlamını tam kavrayamama durumu var! Her saçı siyah yada koyu renk olanı '' hani şu esmer kız var ya '' diye tabir ediyoruz ki yanlış :) 
Yıllar yıllardan beri siyah saçlarım fakat ben esmer değilim aksine fazlasıyla beyaz tenliyim ... İşte bu noktada öncelikle, '' saç '' değil '' ten '' rengini kastettiğimi bilmekte fayda var ;)


Esmer bayanlar, tenleri çok koyu renk olduğu için koyu renklerden uzak durmalarını öneriyorum! Ten renklerinin aksine, aydınlatıcı tonlar misal mavi, turuncu,kırmızı,pembe ve altın sarısı benim çok yakıştırdığım renkler ...

Saç rengine gelecek olursak , sarı saç çok seviyor olabilirsin sakın denemeye kalkma! Kıyafet seçimde nasıl ki aydınlatıcı ten rengin aksine seçimler yaptıysak , saç rengin için aynı şey söz konusu değil, olamaz !
Çok koyu tenli bir esmersen, siyah ve kızıl tonlarını denemelisin! Hele hele şöyle bir aşk alevi ile başlayabilirsin mesela ;) Yoook, ben çok koyu tenli bir esmer değilim diyorsan bakır tonları sana çok yakışacaktır ;)

KUMRAL TENLİ HANIMLAR :



Kumral bayanlar aslında en sıkıntı yaşamayan, en şanslı hanımlar. Çünkü onların ten renkleri bir çok şeyi kaldırabiliyor, seçenekleri daha fazla ve en önemlisi kesin katı, asla olmazları pek yok. Risk alabilirler :)
Hiç kuşkusuz yakıştırdığım krem ve açık kahve tonları..Mavi ve yeşil yine sık sık tercih etmeleri gereken renklerin başında ama nolur siyah ve beyaz çok tercih etmeyin! Leopar desen kullanın, en çok kumrallara yakışan zor bir desendir ;)

Saç rengine gelirsek, kumral ten halk arasında '' buğday tenli '' diye tabir ettiğimiz tendir aslında. Çok sıkıldım kendimden bir marjinallik iyi gelecek diyorsan, platin yada patlıcan moru tonlarıyla başlayabilirsin ;) Hayır, benimki sade olsun lütfen diyorsan, kestane, altın sarısı ve çikolata kahve senin rengin ;)


SARIŞIN TENLİ HANIMLAR :



Beyaz tenli bayanlar açık tonlu kıyafetler tercih edince iyice şeffaf bir hal alıyor. Misal geçtiğimiz yaz pudra renk çok moda diye yakışanda yakışmayanda giydi. Beyaz tenli, saç rengi çok açık tonlarda olup birde üzerine pudra elbise giyen birini hayal edebiliyor musunuz ? 
Edemezsiniz tabii, şeffaflaştı, yok oldu gitti değil mi ? :)
Bu nedenle lacivert, yeşil, bordo, siyah özellikle mavi renkler tercih etmeliler :) Yine kahve tonlu makyajlarla beraber kahverengi kullanılabilir ;)

Peki teni beyaz olan bir bayan saçlarını ne renk yapmalı ?
Fındık kabuğu, soğan kabuğu veya irlanda kahve gibi  renkleri tercih ederseniz, yüz hatların yumuşar tenin daha canlı görünür. Beyaz tende vazgeçemediğim şey, tenin aksine koyu renk saçtır benim için. bknz : benim saçlar :) Fakat radikal bir değişime ihtiyacım var diyorsan, bakır ve kızıl tonlarını mutlaka denemelisin ;)



RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

10 YORUM

  1. BU beyaz tenli kadınların pudra giymesine siren ertan çarmıklıyı örnek verebilirz :)

    YanıtlaSil
  2. yehuuu doğru renkleri kullanıyormuşum =)

    YanıtlaSil
  3. Beyazım ve 15 vazgeçemediğim tek tok tarçın bakır,kızıl...Bence en çok beyaza yakışıyor...

    YanıtlaSil
  4. SEVGİLİ FN_KN :)
    - ayakta alkışlarım harika benzetmeydi :)

    YanıtlaSil
  5. SEVGİLİ ROCOCOSH :)
    - ee artık bi zahmet şekerim ;)

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ ZEYNEP :)
    -KIZIL ESMERE DE YAKIŞIYOR AMA ;) ne güzel doğru yoldasın ;)

    YanıtlaSil
  7. :))15 yıl yazmak istedim ama sanırım eksik olmuş:))

    YanıtlaSil
  8. Ben esmerim belki buğdayın koyusu gibi ,nsanlar çok esmer olmadığımı söyleselerde beyaz tenli olmayınca hep bir beyazlatma psikolojisine sahip olmuşumdur.Her rengi denedim lakin kendi fonum elbette ki siyah şaşırmayın o siyahı platine yakın altın sarısından daha açığa röfle yaptırıyorum daima bir kapatıcı konsül yani gözçevresi için, ve allık kahve pembe karışımı pastelin en güzel allığında senelerdir ısrarcıyım ve hep sarışın olarak kendimi senelerce aynada gördüm çevrem inatla sac rengimi değiştirmememi tavsiye etsede ben renk için yüz hatlarının önemli olduğu kanısındayım.Düşününki esmer tenlisiniz ve gözleirniz siyah iri ancak ve ancak siyah tonları gidebilir çünkü esmerliğe yakışan irigözlülüktür.Benim normal ama güldüğümde kısılan gözleirm var buyuzden sarı saç absürt durmuyorum ve farklı bir renkse hiç gitmiyor yüzüme.Bence çok aşırı esmer değilseniz ve sarı saç konusunda inatçıysanız sarışın olmaya devam hatta röfleli platinle:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkes mutlu olduğunu yapsın. bende buğdayım. yıllarca bembeyaz olmak istedim. sarışın olmak istedim. kendimi beyaz görmek istedim ama olmuyordu :( sarışın mavi gözlü beyaz bayanlar görünce moralim düşüyor ben neden öyle değilim diyordum. sonra gidip saçımı sarıya boyadım. berbrat oldu. sonra kendi rengime geri boyadım takılıyorum böyle. malesef istediğimiz değil olduğumuz kişiyiz :(

      Sil
  9. bu yararli bilgiler icin tesekkurler, ayrica siteniz cok sirin olmus.

    sevgiler
    gul

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)