DİYETSEL MEVZULAR * DİKKAT BU BÖLGEDE KABIZ VAR VOL3 ***

4/04/2012 03:30:00 ÖS

Uzun süredir her bir yerden beni takip edenler bilir kilo vermek için canla başla mücadele ediyorum. Daha önce diyetisyen maceralrım, diyet ve spor listemi size de yardımcı olsun diye şu şekilde yayınlamıştım.
2 haftada bir rutin kontrollerim var, dün yine bir kontrol günü idi. Yaklaşık bir aydır doktor yardımı ile diyet yapıyorum fakat gram oynamıyor hatta ve hatta bazı haftalar + 200 + 300 gram ile bitirdiğimiz bile oluyor :D

Yaklaşık 1 buçuk 2 sene önce üniversite bitip evde oturma dönemi ki o dönemde yaklaşık 1 sene 85 kiloyu görmüş biriydim. Bunu da şurada fotograflarla yazmıştım :) Sonrasında 3-4 ayda 20 25 kilo verdim. hızlıca olduğundan safra kesemi kaybettim :P eee safra kesesi gidince öğütmek zorlaştı benim için. Birde üzerine sıkı bir kararla sigarayı bıraktım, şükür 5 ay oldu. Bu 5 ay bana 6 kilo olarak geri döndü. Büyük bir obezlik durumu olmasa da 40 beden pantolon giydiğimi farkedince napıyorsun hemen toparla kendini dedim ve diyetisyene başladım.



Velasıl efenim, vucut öyle yorulmuş ki metabolizma pert, ne yapsam olmuyor, gitmiyor. sabit ilerlemiyor :)) Birde bu hafta içinde bir tuvalet sorunu yaşıyorum ki akıllara zarar.
Size uzun zamandır diyet günlüğü ile ilgili şeyler yazmadığımı farkedince uzun uzun neler oldu neler bitti, hazır boşluk yaşamışken anlatayım istedim. Neysee neyse ...
Diyet listemdeki ara öğünlerdeki meyvelerde yeşil ekşi elma , öğle öğünde salatamın içinde havuç kullanıyordum ben, havuç, muz ve elmanın kabız yapacağını ve asla tüketmemem gerektiğini söyledi.



Bu hafta ilk defa -800 u gördüm :) 1 kg yakın verebilmek büyük başarı :)
Şimdi meyve öğünlerimde ya 4 adet kuru kayısı yada 1 kuru inciri sıcak su ile tüketiyorum. Meyvemi çıkardılar iyice aç kaldım, bakalım işin sonu ne olacak böyle :)))
Haftada 7 gün spor yapıyordum 45 dk 1 saat, vucut alışıyormuş ara ver dediler. 3 gün ara verdim hafta da 6 güne düşürdüm bir gün boş geçireceğim.

Bende durumlar böyle canlar, sizde durumlar nedir ? :)

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

12 YORUM

  1. elmanın içinde krom olduğu için kabızlığa iyi geldiğini biiyorum bende, hatta elma kromlu bitkisel form çayı bile var evde O.o son 6 kilom işkence gibi, yapıştı gitmiyor bildiğin üzere (: yılmak yook (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle değilmiş kuzum bende lifli diye iyi gelir sanıyordum ama sürekli her ara öğün meyvesi olarak elma tüketmek böyle sonuçlar veriyormuş :) Gider gider ne kadar çoğu gitti 6 mı gitmicek ben gram oynama yok onu napıcaz .))

      Sil
  2. bende yaza hazırlık yapıyorum.4 kilo verdim ama daha verecek 4 kilo daha var.ama malesef bende senin yaşadığın sıkıntıyı yaşıyorum.tuvalet sorunu birde stres eklenince çok fenayım çok...çok zor kilo vermek eskisi gibi kolay veremiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooohh ne kadan güzel 4 kilo vermişsin bile übeeer über ! :)))

      Sil
  3. Nimo'cum galiba havalarin da uzerimizde kotu etkisi var :(( Bende de mevcut sisim sisim siskinlik, kilo verememe durumu. Ki ayrica bende bi de acayip bi istah var bu aralar :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya olabilir mi ki, bende bilemedeim :( Sende de durum aynı baksana. Ben yemiyorum ama işin ilginç tarafı o :)

      Sil
  4. Canım benim yaa kıyamam ben sana kolay gelsinn...ben de diyet zamanında yaşadım bu sorunu yağ yemeyince oluyor hepsi aslında o yüzden sabahları bir kaşık bal koyup sıcak su içmemi ve kuru kayısı yememi önermişti doktorum bana...bir de takıntı haline getirme veremiyorum gitmiyor diye evrene pozitif enerji yolla sen halledersin cupcakeimmm:) zamanında 23 kilo vermişsin 6 kilo mu gitmicekmişş yani:)biliyorsun ben her zaman yardıma hazırım mail at sor aklına geleni:)öpüyorum kocaman!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh canım gizoşum hemen hızır gibi yetişir :) Du5umları biliyorsun, gerçi kabızlık işi bu sabah itibarıyla ara öğünlerde yenilen kayısı ve sıcak su ile düzeldi :)) ama artık vucut vermiyor galiba :) Cok sağol cupcakeim benim yaa :)

      Sil
  5. İlk başta kolay gelsin diyorum Bende diyetteyim aslında pek diyet denmez ona ama daha çok yediklerime dikkat ediyorum diyeyim. Ayın 24'ünde başladım ve arada çok büyük kaçamaklarım oldu ve de 4 kilo verdim.( Kaca tabak lazanya yemek çikolata şelalesinin sömürmek gibi.) Bir5-6 kilo daha vermek istiyorum. Ben böyle değildim böyle bi anda kilo aldım bi insan 1 senede 12 kilo alır mı ?Kesinlikle beslenme bozukluklarının dengesiz beslenmemin çok etkisi var kilo almada.Ben senin 4 ayda o kadar kilo vermen gerçekten çook güzel. O kadar kilo vermişssin 6 kilocuğuda vereceğine inanıyorum. Bu arada bende düzensiz olarak spor yaptım belki duymuşsundur beach body insanity'i. Gerçekten düzenli yapılmada çok fark ediyor. İnşallah ikimiz de istediğimiz sayıya geliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ya. ben bişey yemediğim için kaybediyorum :P insan insana göre değişiyor birde benim dediğim gibi en büyük öğütücü organım yok :( Geçmişte verilen hızlı kiloların bedelini şimdi ödüyorum :) İnşallah canım :)

      Sil
  6. benim kabızlık başımın belası , herkesin sıkıntı bir yere vurur benim bağırsaklara :)
    diyetteyken dr.uma durumu anlattığımda bana sabah kalktığımda 3 kuru kayısı 1 ılık su hemen yazdı ara öğündede meyvede armut tüket dedi aklında olsun bağırsaklara iyi gelen armutmuş:) meyve yok dedin ya :) birde çokmu çaresiz kaldın dupalac diye bir şurup var çok medical birşey değil onu iş oda bağırsakları yumuşatıyo. arada da form çay tüketirsen botany form çayda bana iyi geliyordu ha birde doğadan kayısılı frm çay:)
    bazı kişiler dr. ile veremiyor kilo stresemi giriyoruz bilmiyorum . diyetinde kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Armut tükeytmek için bende mevsimini bekliyorum aslında. En yoğun lif olan meyvelerden biri. bakalım neler olacak kabızlıktan dün itibariyle kurtuldum gerçi :P

      Sil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)