İLK KEZ MAKYAJ BAZI KULLANACAK İÇİN, L'OREAL STUDIO SECRETS MAKYAJ BAZI ***

4/17/2012 01:00:00 ÖS


Makyaj bazı ?
Nedir ?
Olmazsa ne olur ?
Çok gerekli midir ?
Neden alınır ?

Bugün bu konuya bir açıklılık getirmek hemde L'oreal markasının yurt dışında satışının olduğu fakat tr' de yeni yeni satışa giren bazını yazmak istiyorum.

Makyaj bazı neden kullanılır öncelikle bunu bilmekte fayda var. Gün içerisinde makyajını uzun süre kullanacak ( uzun süre = en az bence 7-8 saat ) , fondöten veya pudra kullanan, çok terleyenecek ortamlara girecek, pürüzsüz ve mat bitiriş isteyenler kullanmalı. Bazın kapatıcılıkla bir alakası yoktur.
Sadece makyaj kalıcılık süresini uzatır.
Fondöten yada pudradan önce cildin en alt katına sürülen, genelde silikonumsu yapıda olan kremsi ürünlerdir.


Ben Inglot ve Sephoranın makyaj bazlarını kullandım. L'oreal yeni ürünü fiyatı uygun olduğundan almak, denemek ve seversem tanıtmak istedim.
Çünkü herkes Inglot yada benzeri markalardan ürün alıp kullanamıyor, alternatifi olması bence çok güzel.

Pembemsi, yoğun kıvamlı, köpüksü, minik şişesinde sadece 25 TL olan bir ürün bu. Bakınız görsel,


Aynı zamanda far bazı olarak kullanılabiliyor olması benden artı puanı aldı, ekstra bir ürün gereksinimi de ortadan kalktı böylelikle...
daha önce Inglot veya Sephora makyaj bazı kullandıysanız bu ürüne alışmak zor gelecektir, evet! Fakat ilk kez baz kullanma girişiminde bulunuyorsanız seveceksiniz ki fiyat/ performans açısından bakınca gayet iyi.
Sadece, cildiniz yağlı ise her gün kullanmayın, sivilce yapar. Yada her gün kullanmak zorunda iseniz eve gelir gelmez temizleyin ve cildi yoğun tonik ve matlaştırıcı kremlerle sakinleştirin. Makyaj altı bazı olarak cildinizi matlaştıracak gün boyu ürün fakat silikon yapısından ötürü sivilce yaptığı rivayetleri var :(


Makyaj bazlarının gözenek küçültme özelliği olduğunu duymuşsunuzdur, L'oreal için ne yazık ki söylemeyeceğim. Fakat cilde hafif renk veriyor, buda makyaj altı için kızarıklarınız varsa çok iyi.


Çok sık kullanılmadığı sürece uzun süre gider diye düşünüyorum.
En azından özel günler için kullanmak için almalısınız, önümüz yaz. Daha az makyaj daha fazla cilt bakımı diyorum ;)

Kullanan var mı bu ürünü ,siz nasıl düşünüyorsunuz ?

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

19 YORUM

  1. Ben kullanıyorum blogumda da yazdım ama çok çabuk bitiyor ve göz bazı olarak kullanıma hiç uygun değil gözde olmuyor yani.Sivilce yapmadı bana. ama yine de dikkatli olmak lazım.Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezgicim göz bazı olarak bir çok kez kullandım gayet başarılı. Yazını okudum neden ptıtr pıtır oluyor sende, acep üründe mi problem vardı. benimki gayet akıp gidiyor. Bide bu ürünleri donarsa hafif ısıtarak açmak gerekiyor biliyorsun değil mi? :)

      Sil
  2. Far bazi olarak da kullanilmasini cok sevdim, en yakin zamanda denemem lazim diye dusunuyorum Nimo'cum sagol bilgilendirdigin icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anacım nerelerdesin sen bakiim ? :) Evet evet kuzum çok para vermek istemem diyenler için bence gayet güzel ki l'oreal kalitesi tartışılmaz yani :) Mucks .)

      Sil
  3. Ben Gratis indiriminden %50 indirimle aldım ve 1-2 kere denedim. Sivilce şikayetim olmadı açıkçası.. Far bazı olduğunu bilmiyordum ben! Öğrenmem iyi oldu :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo sen bayağı iyi kapmışsın %50 indirim ile yahu :) Demek ki cildin çok yağlı değil şekerim, tabii tabi far bazı olarak tek başına da mutlaka dene ;)

      Sil
  4. Ben hiç makyaj bazı kullanmadım, zaten zaman zaman fondöten kullanıyorum onda bile ağırlık hissediyorum çünkü cildim yağlı ve sivilceye çok müsait...İş yerine gelirken yaptığım makyajı malum 12 saat sonra ancak temizleme fırsatı bulduğumdan, cildim tepki gösteriyor yeterince...Ama bir tane baz istiyorum özel günler için en azından kusursuz gösteriyor...Bunu deneyebilirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin sürekli pudra yada bb krem kullanman gerek o zaman şekerim. yağlı ciltler için matlaştırıcı özelliği vardır bazların bende hep bu yüzden severim aslında. Ama dediğin gibi özel günler için şart :)

      Sil
  5. BB krem de matlaştırma özelliği var mı yaa ben de yeni duydum.. T bölgem yağlı benim ama ara sıra yağlanıyo o yüzden matlaştırıcı bişiyler arıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB kremde matlaştırıcı özelliği yok ama biraz daha mat yapıda olanlar var canım.

      Sil
  6. bioderma pore refiner ve clinique pore minimaser bazlar nasil gozenekler icin the balm da ovgu almis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu uygun fiyatlı seçeneği tabii, saydıkların daha başarılı. Ama şimdi The Balm bazı yeni geldi, malum bu yazı bayağı eski o zmanlar yoktu. Ben The Balm tercih ederim ;)

      Sil
  7. Ben de kullandım ve çok memnun kaldım, yaklaşık 7 ayda bitirdim :)

    YanıtlaSil
  8. Canım merhaba,acaba pudra kullanmasak da kalıcılığı devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tek başına kullanmanın bir anlamı yok ki. Makyaj altına kullanmak gerekli tatlım ;)

      Sil
  9. ayy ben çok geç kaldım galiba kullanmak için! :) Bu gün sipariş ettim netten...Yeni yeni klasik fırçalar dışında fırçalar aldım ürünlerimi genişlettim :) Harika bi yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  10. ılk kez kullanıcam sıddetle tavsıye eden var mıdr alım mı deger mı kızalar:)

    YanıtlaSil
  11. bencede denemeye değer hem fiyatı hem işlevi itibariyle gayet faydalı bir ürün :) teşekkür ederimmm yazın için

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)