NİMO EVLİLİK TELAŞINDA *** BEYAZ EŞYALAR & SÜPÜRGE & DEKORATİF BİR PARÇA ***

9/17/2012 01:00:00 ÖS

Eeee geldik mi çeyiz yazılarının artık büyüüük eşya kısımlarına :) 
İnciğimden cıncığımdan bıkan, beni süreçte keyifle takip edip yeni ürünler keşfeden herkese teşekkürler. Artık bu süreç yavaşlıyor ara ara '' cee ee !'' deyip kaçacağım. Yarından itibaren İstanbul 'da olacağım sevgilim geldikten sonra artık ev, eşya, dekorasyon, yerleştirme işleriyle boğuşacağım.

Şimdi gelelim beyaz eşyalara.

Bu süreçte çok araştırdım, benim için fiyat ve performans orantısı çok önemli idi. En yakın 3 arkadaşım Hotpoint alıp çok memnun kalınca bende ufak bir sosyal medya araştırması yaptım şöyle ki, twitter ve facebook üzerinden kullanıcı yorumları istedim. Ve cevaplayan herkes çok memnun olduğunu belirtti , memnun olmayan komşularından arkadaşlarından da bahsedenler oldu tabii. Ama beyaz eşyanın kesinlikle şans işi olduğu gibi bir gerçek var. Annem bulaşık makinalarının ilk çıktığı dönemlerde çok ünlü bir markanın makinasını alıp 2 senede hurdacıya vermek durumda kaldı oysaki anneannem gazeteden biriktirdiği kuponlarla aldığı adı sanı olmayan markanın makinasını hala kullanıyor :)

Bu nedenle fiyatları ne çok pahalı ne de çok düşük olan Hotpoint i tercih ettim. Bu sayede en son çıkan ürünlerini alabildim ;)

İlk olarak çamaşır makinamdan başlayalım,


10 kg yıkama + 7 kg 'da kurutma özelliği var yani bir taşla iki kuş. Makinadan çamaşırları çıkarmadan kurutup alabileceğim :) Bir çok özelliği de var ama benim için en önemlisi sessiz olması, dilersem kısa süreli yıkama sağlayabilmem, havalandırma özelliği, yüksek kg olması idi. Çok severek aldım, hemen açıp bişiiiler yıkayıp kurutmak için can atıyor :D


7 lt su tüketimi ile 14 kişilik yemek takımı ve 2 tencere alacak kadar büyük iç hacmi ile gönlümü feth eden bir makina idi. Hem az su harcayacak hemde kalabalık misafir bulaşığını içine almalıydı benim makinem. Kaç programı var beni pek ilgilendirmiyor öyle ki sormadım bile :) Sadece için asansörlü oluşu ve mesela evden çıkarken saati ayarlayıp çıktığımda o saatte otomatik yıkayacak olmasını biliyorum, diğer özelliklerini sormayın. Bilmiyorum :)


Fırının görünümü eski tip makinelere benziyor değil mi? Benim ilk dikkatimi çeken şey de bu idi. Hotpoint te başka ankastre fırın modeli olmadığından seçme şansım yoktu ama sevdim. Ocak üstü ve içi geniş 4 adet fırın tepsi alıyor. Gerçi tepsileri pek küçük ama o kadarda olsun. Tepsi tepsi börek açacak halim yok ya :P Fırında ise sevdiğim özellik dijital olmaması, süre kısmı dijitallerde hemen bozuluyor bu eski usul '' zıııııırrrr '' diye ötüyor ya, çok hoş :)

Süpürgemi farklı bir yazıyla yazmak istiyordum ama bundan sonra çok vaktim olmaz korkusuyla takip edenler olduğunu bildiğimden bu yazıya sıkıştırayım istedim. Süpürge bizim , özellikle sevgilim için çok önemli bir konu idi. Kesinlikle evde yapılan temizliğe özellikle süpürge sesine tahammülü yok. Ne olursa olsun sessiz olsun gerekirse dünya para olsun üstünü ben tamamlarım diyordu. Bu konuda çok araştırdım çok süpürge sesi dinledim, performanslarını inceledim fakat son tercihim Rowenta Silence Force Extereme oldu.


Fiyat performans orantısı çok iyi bi kere. Sesi varla yok arası, çekim gücü inanılmaz. Bunun toz torbasızı ile arasında 150 tl gibi bir rakam vardı ben bunu seçtim. O farkı bir torba için vermek istemedim. Kırk yılın başında değiştiriveririm nolucak dedim :)

Çok alakasız olacak ama geçen tTpe Home 'dan aldığım bu romantik sevimli ciciyi de gösterip bitireyim yazımı ;)



Ben artık o '' home '' bulmak için yarın İstanbul 'a uçuyorum.
Bir süre '' Nimo Evlilik Telaşında '' yazısı yok ama dönüşte elim dolu dolu geleceğim inşallah! Fark ettiyseniz teskere sayım sayacı sıfırlandı ve yerine artık düğün için sayalım dedim. Kaldığımız yerden saymalara devam :)


RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

16 YORUM

  1. Faydalı bi yazı oldu, beyaz eşyalar benım de ilgi alanım bu aralar. Ev bulma telaşında ise başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu ama. Bu süreçte hep faydalı olabilecek şeyler paylaşmaya çalıştım amacımda buydu :)

      Ne mutlu :)

      Çok teşekkür ederim canıııım! <3

      Sil
  2. oy benim gülüüüm her birine tek tek aşık oldum valla yazılarını arşivleyebilirim her an ileride kullanmak üzere :D
    Güzel günlerde kullan hepsini melek arkadaşım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptın bile deli kız ya, bunları duymak ne güzel amaçta tam olarak en yisini kendime saklamak yerine paylaşmayı bilmek idi :)

      Öperim!

      Sil
  3. iyi günlerde mutlu mutlu kullanın inşallah canım *.* ay evi nerden düşünüyosunuz, istanbullumu oluyosun şimdi hobareyyyy D:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa yakası olacak canım ev, şaka maka sanki öyle bakalım ben orelerde nebicuğuum :) :P

      Sil
    2. hehhe, sen bi şişşt de ben hemen gelip alırım seni (:

      Sil
  4. Digerlerini bilmem ama bende 1 senedir süpürgeyi kullanıyorum ve cok memnunum performansta hicbir düşüş yok. Hepsini güle güle guzel günlerde kullanman dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa bunu duymak ne güzel bir kullanıcıdan.

      Genel olarak aldığım her şeyi uzun sürece araştırarark aldım canım. Çok titiz veözenli olduğum için. Süpürge ile çok iyi yorumlar almıştım zaten demek doğru kararmış ;)

      Sil
  5. rowenta süpürge için hep iyi yorumlar duydum. güle güle kullanın :)

    http://www.lookbookunlimited.com/

    YanıtlaSil
  6. Aynı çamaşır makinesinin 7 Kg versiyonu var bende sanırım şu an piyasadan kalktı sadece 10 kg var. 1 Senedir kullanıyorum bir problem yok.
    Buzdolabımda ariston ondanda çok memnunum yiyecekleri çabuk bozmuyor bir marul sebze bölümünde bir buçuk hafta kalıyor.
    Bulaşık makinem elektrolux pek memnun sayılmam oturduğum yerde elektrik problemi olduğu için sürekli kendini korumaya alıp çalışmıyor. Korumaya alması güzel birşey ama bulaşıklarımı yıkamıyo yahu.
    Elektrik süpürgesi olarak Arnica Hydra rain kullanıyorum. Sulu bişi temizlemesi zor. Her kullandığımda tekrar temizlemek zorunda kalıyorum. Halı yıkama makinesi olarakta kullanılabilmesi güzel fakat evimde şu an halı yok. En yakın zamanda adam gibi bir süpürge alcam kendime.
    Evini tuttunmu bilmiyorum ama tutmadıysan bilgin olsun o fırınlar için her evin mutfağında yer yapılmamış. Örneğin benimkinde yok mini fırın kullanıyorum. Oktay ustanın börekçisi :D Güzel memnunum. Buz çözmesi falan var. İçinde fanları var bu sayede ısı içerde eşit dağılıyor çevirmek zorunda kalmıyorum. Aldığımda içinden birde tepsi çıkmıştı. Boyuda baya büyük.
    1 sene önce aynı telaşları bende yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Kolay gelsin :D

    YanıtlaSil
  7. bunlar da güzel ama ben yeni alacak olsam sanırım Arçelik inlove serisini alırdım komple gibi geliyor.. güle güle kullan hepsini...

    YanıtlaSil
  8. canım iş giderek ciddileşiyor :D ama en güzeli artık sevdiceğin yanında olacak bundan sonraki kısımda. kolaylıklar gelsin ^^

    YanıtlaSil
  9. çamaşır makinasında kurutma özelliği olması çok iyiymiş.
    kullanınca memnunu kalırsan tamamdır biz de alırız ondan :)

    YanıtlaSil
  10. ayyy bak şimdi benimde alasım geldi bu çamaşır yıkama kurutma makinesinden..

    Allahım içine sine sine güzel günlerde kullanmayı nasip etsin...

    YanıtlaSil
  11. iyi günler öncelikle tebrik ederim.

    sonrasında ise markayı belirttiğiniz gibi modeli'de belirtme imkanınız olursa çok sevinirim. Hotpoint marka çamaşır makinalarına baktım kurutma özelliği olan çamaşır makinasını bulamadım. teşekkürler.

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)