DIY '' KENDİN YAP '' KÜÇÜK BÜTÇELERLE KENDİNİZ YAPABİLECEĞİNİZ YARATICI DEKORASYON FİKİRLERİ ***

10/22/2012 01:00:00 ÖS


Malum insanın fikri neyse zikri de o oluyor, bu sıra hep farklı dekorasyon fikirleri, geri dönüşümler arayışındayım.Evimin her köşesi çok içime sinse de zamanla ufak tefek değişiklikler yapabilirim, katı kurallarım yok. Bu nedenle çok beğendiğim '' aaa aa! '' dediğim bir kaç detayı sizinle paylaşmak istedim. Hep bana hep bana olmaz ama dimiii? ;)


Benim gibi yastık sever hanımlar buna bayılacak. Evde giymediğiniz kot eteğinizi istediğiniz ebatta kesip etrafını makineden geçirip içini elyafla dolduruyorsunuz. Haa ben becerikliyim fermuar bile dikerim derseniz daha iyi! Bu sayede makinada çıkarıp yıkayabilirsinizde. Hem görüntü olarak çok şukella hemde benim gibi sık kumanda kaybedip sonra nerede diye arayan biriyseniz, atın cebe gitsin ;)


Yaşam/ tv ünitesi üzerine kesinlikle yapmalıyım dediğim çok sevdiğim bir detay. Bir kaç kitabın arka arka dizilmiş gibi görünen aslında ıvır zıvır saklamak için bir kutu. Bunu özel ahşap yapmaya yada almaya gerek yok diye düşünüyorum. Evde mevcut kutularınız varsa kıyabildiğiniz ( ? ) kitap kapaklarını keskin bir alet yardımıyla çıkarıp kutunun üzerine kuvvetli bir yapıştırıcıyla yapıştıracağız. Bu en yakın zamanda yapılacaklar arasına girdi bile ;)


Salonum için hala bir saat almış/seçebilmiş değilim. Çok farklı dikkat çeken bir şey olsun istedim. bu nedenle de bir türlü alamadım ya :/ Ama bu fikri çok sevdim. İlk ve orta okul yıllarımda tepemde '' zııırrrr '' gıcık sesiyle beni okula kaldıran bu saatlerden harika bir görüntü çıkarmışlar. Tamam 12 tane aldık ortadaki nasıl bulunur fikri olan beri gelsiiin! :O


Pek pek sevimli bir mutfak fikri... Tuğlayı alıp özgürce, dilediğiniz renklerde boyuyorsunuz.. Mevcut kaşıklığınız varsa bile mesela bükük kaşıklar, makas, çırpıcı vb gibi mutfak eşyaları için kullanabilir beleşe bence çokta sevimli :)


Aslında bende birde cam kavanoz sevgisi var ki sormayın. Ama böyle bildiğimiz klasikler değil. kesimleri, renkleri, hacimleri farklı olanlar... Şimdi onları sergilemenin en renkli yolunu buldum. renk renk tebeşirleri alııp, tuz yada şekerleri zemine serip renkli tebeşirle boyuyor daha sonra kavanozlara, karışmaması için yavaşça üst süte ekliyoruz. Ta ki dolana kadar...  Ne kadar renk o kadar görsel şölen tabii. En son kapağını kapayıp üzerini de çiçekler, kuşlar ve farklı figürlerle süsleyebilirsiniz...


Veeee bahçeli bir evim olursa mutlaka, mutlaka ve mutlaka dediğim görselle bitereyim yazımı. Ha benim yok ama olanlar noluuur bu yaprak taşlarla yürüyüş yolu yapın evinize. Yapımı çok basit, masrafsız, doğal... Görüntü muhteşem! 

Velhasıl bu fikirler çoğaldıkça büyüyor. Umarım sizlerinde işinize yara minik fikirler olmuştur :)

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

12 YORUM

  1. hepsi birbirinden güzel fikirler çok başarılı:)

    kendi bloğumada beklerim www.gulhanmiray.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendmene sevindiim bende geldim bile :)

      Sil
  2. çok minnoş fikirler bunlar :)


    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. aaayy jean yastiga bayildimm istiyorum :D

    belleeamie.blogspot.co.uk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hemen yapalııım yapalıım yahu :))

      Sil
  4. Hepsi birbirinden yaratıcı :) fakat ufak bi düzeltme yapıyım hemencik şu tebeşirli olan projede tebeşiri un ufak yapmıyoruz.Toz şekeri veya tuzu zemine yayıp tebeşirle boyuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaa aa!! Ne güldüm hakikaten öyle yahu bende hemen düzelteyim yelizcim çook sağol :)

      Sil
  5. yaprak fikrine bayıldımda o ebatta yaprağı nerden buliciim düşünüyorum *.* bulduğum gibi yapıcam ama D: kot yastıkta apex halınla nasıl uyumlu olur *.*

    YanıtlaSil
  6. süper fikirler, tam da yeni eve taşınınca böyle basit ama şık fikirler arıyordum teşekkürler =) sanırım ilk 3 ya da 4ünü deniyorum bu tatili fırsat bilip ;)

    YanıtlaSil
  7. Tugla ve yastik olayina bittim ama esas bahcedeki yapraklar....duvarlarami yapsam napsam ..harikalar nimocum :)

    YanıtlaSil
  8. süper fikirler bende en cok yaprakli fikre bayildim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)