PRONAİL SALONLARINDA SHELLAC KALICI OJE VE CİLT BAKIM DENEYİMİ ***

10/19/2012 01:00:00 ÖS

Uzuuun uzun aralardan sonra klavyenin hangi tuşuna basarak başlasam nasıl devam etsem diye ikilem yaşadığım, beni heyecanlandıran bir yazı bu. Malumunuz evlilik telaşı, evlilik yorgunluğu diye bir şey varmış ve o şey Nimo gibi günde 3 yazı yazabilen insanı bile çöktürürmüş! Olsun... Ne kadar hızlı, yorucu geçse de bu süreç aslında beraberinde hayata dair bir çok şey kattı bana. Hani klasik bir atasözü, deyim gibi gelir ya, '' bir yuva kolay kurulmuyor '' sözü, sahiden öyle imiş! Çok zor...

Koşturmacanın içinde kendime 2 gün ayırdım hem dinlenmek hemde çok merak ettiğim Pronail salonlarına uygulama yaptırmak için. Aklımda sadece Shellac kalıcı oje uygulaması varken birde kendimi cilt bakımında buldum :)

 
 Bana en yakın salon Beşiktaş- Akaretler idi. Akaretlerin müthiş atmosferinden '' Pronail'' kapısından içeri inanılmaz o mistik koku karşılıyor sizi. Sonrasında güler yüz, ruhu dinlendiren müzikler...


Mobilya seçimi, ev seçimi gibi yoğun bir koşturmanın ardından masaj koltuğuna atıp, spa manikür yaptırmak, kucağıma bir çırpıda beşyüzbin tl bırakmak ile eşit idi. Tüm tuşlarına bastım, koltuk beni şekilden şekile soktu ama Pronail gerçekten insanların rahatlaması için açılmış bir yer bunu görmüş oldum. A' dan Z'ye her bir aşama öyle ince düşülmüş ki...


İlk olarak spa pedikür ve Shellac kalıcı french yaptırmaya karar verdim. Hemen aromatik bir kahve geldi bende cupcake 'li çoraplarımı çıkardım, işlem için masaj koltuğuna serildim... Şimdi anlattıkça o ana geri dönüyorum ya nasıl keyifli idi.


İlk olarak ayak tırnak boyunu kısaltmak ile başlıyoruz. Shellac işlemini ne kadar kısa tırnağa yaptırırsanız ömrü o kadar uzun bi kere.. Aklınızda bulunsun. Hatta el 2 hafta gibi bir sürede kullanılamaz hale geliyor ( oda ev işleri, el yıkama, bulaşık yıkama, darbeler vs.. etkenlerden ) fakat ayak 1 ay bazen 40 gün kadar dayanıklı. 


Renk olarak yoğun beyaz tonları yerine daha romantik bir tercih, pudra beyaz tonlu olsun istedim.  Sırayla önce alt taban koruyucu oje, üzerine bildiğimiz klasik french uygulaması gibi yapılıyor, tırnak ucu sonra üzerine renkli kat ve en son sabitleştirici üst oje. Fakat her işlem sonunda yukarıda görmüş olduğunuz kurutma makinalarında 1-2 dk bekliyoruz. Bu sayede salondan çıkana kadar '' aman ojem bozulacak '' stresi olmuyor ;)


Uygulama ile birlikte bakımsal CND ürünlerde kullanılıyor.

Ve benim dodik ayaklarımda ve elimde sonuç böyle ,


Shellac kalıcı ojeyi elimi tam 2 hafta kullandım. Aslında hala çıkmazdı ama evime döneceğim için çıkarmak istedim. Ayaklarım ise ilk gün gibi, hiç bozulmadı. Sadece tırnak uzadıkça dibi çıkıyor, buda uygulamayı yenilemeyi istiyor. Ayaklarımı çıkarmaya gittiğimde kesinlikle yenileyeceğim.



Ayrıca cilt bakımı, oje uygulaması, manikür pedikür, kalıcı makyaj, protez tırnak, ipek kirpik gibi uygulamalarda yapılıyor. benim yaptırdığım Shellac kalıcı oje işlemi el + ayak 75 tl. Uygulamadan sıkıldığınızda bir gün öncesinde randevu alıp çıkartabiliyorsunuz.

Kesinlikle rahatlık, ben inanılmaz memnun kaldım. Aman ayağımda oje yok, aman bir french yapsam vaktim dar, 2 hafta da tatile/seyahate gidicem bozulur mu gibi soruları kafanızdan atıyorsunuz. Ha yine çok sıkılırsanız üzerine başka bir oje sürüp daha sonrasında aseton ile çıkarıp alttaki kalıcıyı kullanmanızda mümkün. Daha ne olsun :)

Hemen benimde bir kalıcı oje deneyimim olmalı diyenler için Pronail adresleri şöyle,


akaretler'de oje hizmeti

PRONAIL AKARETLER ŞUBESİ

Şair Nedim Caddesi No:16 Akaretler / İstanbul
Tel: 0549 568 22 88
0212 227 19 79 - 0212 227 09 07

astoria manikür servisi

PRONAIL ASTORIA AVM ŞUBESİ

Büyükdere Caddesi No:127 34394 Kat: -3 No:b3-08 Esentepe / İstanbul
Tel: 0549 568 22 66
0212 215 30 00 - 0212 215 20 04

Bağdat caddesi'nde shellac oje

PRONAIL BAĞDAT ŞUBESİ

Bağdat Cad. No: 322 Kadıköy / İstanbul
Tel: 0549 533 22 33
0216 355 70 02 - 0216 355 70 03

Capacity mağazasında protez tırnak

PRONAIL CAPACITY AVM ŞUBESİ

Capacity Avm Zeytinlik Mah. Fişekhane Cad. 34140 Bakırköy / İstanbul
Tel: 0549 742 48 64
0212 661 50 08 - 0212 661 50 01

pelican AVM'de cilt bakımı

PRONAIL PELICAN MALL AVM ŞUBESİ

Üniversite mah. Selvi Sok. E-5 üzeri Avcılar / İstanbul
Tel: 0549 304 40 00
0212 620 41 20

Bunlar da İlginizi Çekebilir

8 YORUM

  1. Cnm sorduğum sanırım bu kalıcı ojede abdest alamıyorsun yani geçerli olmuyormuş sen düğünde nasıl yapacaksın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Pronail siteden inceleyebilirsin canım Shellac ojenin en büyük farkı suyu ve havayı geçirebilen özel formüle sahip olması. normal bir ojeye çok farklı. hatta öyleki ben çıkardıktan sonra normalde oje kullanımından havasız kalmaktan dolayı sararn tırnaklarımın rengi açılmıştı ve dedim ki nasıl oldu bu. işte o hava su geçiren özel formülünden dolayı oluyormuş. Yani gönül rahatlığı ile yaptırabiliyor.

      Sil
  2. Oje tirnak üzerinde bir tabaka olusturup tirnagi kapattigi icin tirnak üzerine su gitmez. Yani tirnak islanmadigindan abdestte olmaz. Buyüzden abdest alinacaksa kesinlikle oje cikarilmalidir. Ojeyle alinan abdest kabul olmaz. Amac abdestte suyun her uzva tam olarak değip, tüm bölgenin temizlenmesidir. Söz konusu namaz abdesti icin de gusül abdesti icin de gecerlidir. Buarada yanllis anlasilmak istemem, sadece bildiklerimi paylasmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pronail siteden inceleyebilirsin canım Shellac ojenin en büyük farkı suyu ve havayı geçirebilen özel formüle sahip olması. normal bir ojeye çok farklı. hatta öyleki ben çıkardıktan sonra normalde oje kullanımından havasız kalmaktan dolayı sararn tırnaklarımın rengi açılmıştı ve dedim ki nasıl oldu bu. işte o hava su geçiren özel formülünden dolayı oluyormuş. Yani gönül rahatlığı ile yaptırabiliyor.

      Sil
  3. nimo haklı, sadece jessica ve shellac kalıcı ojelerde olan tüneller var. bu elin amerikalaları abdest almak için değil, tırnağın 2 ile 3 hafta kalacağı için yapmışlar. Bunu çıkartırken konulan sıvı emilerek bir zar gibi çıkmasından anlayabilirsiniz. Örnek protezlerde üzeri törpülenmeden asetona batırılmazdı. Bunlarda gerek yok. Zaten sonuç olarak hava ve sıvı almasa tırnaklar 2 hafta sonra sararmış olacakdı. Bu bütün kötü kalıcı ojelerde ve protez tırnaklarda böyle. Ben neşe canlıda 30 tl'ye JESSİCA kalıcı oje yaptırıyorum. 6 aydır. gram sararma yok.

    YanıtlaSil
  4. Evet her kalıcı oje hava sıvı aldırmıyor. Ben türkiye'de bir kaç marka da başarısız uygulama yaptırdım. Genellikle koyu kıvamlı ürünler oldukları için 7 gün olmadan matlaşdı ve soyuldu. Bu ürünlerden bir tanesi de alessandro idi. Ve french uc beyazı okadar silik ki anlaşılmıyordu. Resimde de öyle zaten. Sonra Amerika'ya iş ziyaretimde jessica kalıcı oje yaptırdım. 3 hafta banamısın demedi. Ve o kadar ince ki ellerim hep klavyede olmasına rağmen uçlarından atmıyor. Ve hava sıvı geçirdiği için sarartmayı bırak, tırnaklarım eskisinden de beyaz ve sağlıklı. Şimdi Nişantaşında california nail bar diye bir salonda yaptırıyorum. Gerçekten çokkk başarılı. Onun için hanımlar yaptırırken ezbere bir marka duyupda yaptırmayın. Yoksa verdiği para ve rezillik çabası olur. 6 aydır hiç 2,5 hafta da bir çıkartıp kullanıyorum Jessica kalıcı ojeyi süper memnunum.

    YanıtlaSil
  5. Ben de kalıcı oje den yaptırdım.lakin içim hiç rahat değil bu konuda beni aydınlatır iseniz çok memnun olurum bu oje den acaba abdest oluyormu lütfen geri dönüş yaparsanız sevinirim

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)