DENEYİM GÜNLERİ *** ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ Le CORDON BLEU AŞÇILIK VE PASTACILIK OKULU ***

1/30/2013 03:30:00 ÖS

Geçtiğimiz hafta Özyeğin Üniversitesinde ''Le Cordon Blue Aşcılık ve Pastacılık Okulu ''nda nefis limonlu bir kek yaptım, akıllara zarar! Aslında çok iyi pasta ve yemek yapan biriyim. Buna rağmen o kıvamda bir kek yapmış olsam fırına atmazdım. Bilmediğim o kadar çok şey öğrendim ki, sadece 2 saatte ve tek bir kek ile!



Bizim için özel bir sınıf hazırlamışlardı. Tek kişilik malzemelerimiz, şapkalarımız, önlüklerimiz masada bizi bekliyordu içeri girdiğimizde. Fransız şef hocamız bıçak kullanma tekniğine varana kadar bir çok şeyi bize özenle, tek tek önce anlattı, kendi kekini hazırladı sonra sırayı bize bıraktı.












Etkinlik sonrasında ise bir kek sertifikası aldım. Bu da benim için harika bir hatıra olacak. kek konusunda bir çok bilgi sahibi oldum, tüyolar aldım! Mesela tereyağı önce krem kıvamına gelene kadar karıştırıp şekeri eklemek gerektiğini, keki mümkün olduğunda makine değil, el çırpıcı ile kollar kopana kadar çırpmak gerektiğini, yumurtanın yavaş yavaş eklenmesi ve mutlaka gr hesabıyla tarifler yapılması gerektiğini... O gün kolum çok ağrıyınca yüksek sesle '' oof kolum neden makine ile çırpmıyoruz '' dedim Fransız aşçı bana '' noo no no makine, cıııs!'' diye tepki verdi, o kadar karşılar:)

Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitim görmektedir. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarmaktadırlar. Daha fazla bilgiye ise BU LİNKTEN ulaşabilirsiniz!

Yakında bu müthiş kekin tarifini paylaşıyor olacağım, parmaklarınızı yiyeceksiniz!

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

9 YORUM

  1. Ahh benim okulum iste.cok fazla kiside bilmez universitemizi. Cok sasirdim gorunce.Cok sevindim guzel bir gun gecirmenize :)

    Suslugunlugum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. heeeyyyoo kekın tarıfını beklıyor olacagımmm :)))

    YanıtlaSil
  3. bende istiyorum canım çekti yaa çok özendim:) tebrikler

    YanıtlaSil
  4. Aneeeem limonlu keke bayılırım ölürüm biterim!! Allahaşkına tarifi paylaş Nimo'm ağzım sulandı!! Ellerine sağlık!! :)))

    YanıtlaSil
  5. şapka da pek yakışmış :)) eline sağlık nimom ^^

    YanıtlaSil
  6. Kekler harika olmus:) bende yspmak istiyorum oradaa:) omurinandi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. YAAAAAAAAA çok güzel gözüküyor!!!! Ben de kek pasta börek yapmayı çok seviyorum. Keşke bir gün eğitimini alsam, güzelce öğrenebilsem diye iç geçiririm hep!
    Kurs mu bu? Nasıl katıldınız?
    Tarifi de heyecanla bekliyorum valla!

    www.eatpolishlove.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. merakla bekliyoruuzz kekin tarifinii :)))

    http://vanilyaozutu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. pastalarda keklerde dondurmalarda kısaca tatlılarda limon aromasını çok severim merakla bekliyorum tarifiniz
    Sevgiler, Müge

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)