KRYOLAN İLE BİR GÜN *** DOĞRU MAKYAJ EĞİTİMİ ***

4/23/2013 01:00:00 ÖS


Hafta sonu Kryolan ile profesyonel makyaj eğitimi için buluştuk. Kryolan ürün müdürü ve firma sosyal medya yöneticileri ile minik bir kahvaltı- çay eşliğinde makyaj hataları, doğruları, teknikleri ve Kryolan ürünleri hakkından konuştuk.



Markanın çok seveni olduğu gibi " gece makyajı için " olduğunu düşünüp bu nedenle yaklaşmayan çok insan olduğunu biliyorum. Hatta " ağır ürünler olduğundan cildimi bozar " korkusuna çoğu kez şahit olmuşluğum var ama içeriklerine çok güvendikleri, hatta piyasada bir çok üründen bile daha iyi formüle edildikleri için uzmanlar bu düşünceyi çürütüyor. Sonuç olarak yüzünüze kullandığınız her şeyin içeriği çok önemli. Kryolan Paraben içermeyen, hayvanlar üzerinde test yapmayan,  en hassas cildin bile kullanabildiğini belgeleyen ECARF sertifikasına sahip çevre dostu firmalardan biri!



Marka ürün müdürü Tuğçe Dilaverler, senelerin make-up sanatçısı bizimle idi ve her sorumuza tüm içtenliği ve işine aşkı ile cevapladı. Ve o gün onun ağzından çıkan bir cümle vardı ki Kryolan daha iyi özetleyemezdi sanırım,





Kryolan cilt makyajının sıra ve doğu ürün ile yapılmasını öneriyor. Öyle ki bu sıra doğru ürün hatalı yada sıra hatalı ürün doğru olsa bile ona " iyi makyaj " denmiyor! İyice temizlenip, nemlendirilen cildin üzerine cilt tipinize göre fondöten/pudra arasına iyi bir baz seçmek makyajda her şey demek. Kryolan yağlı, kuru, yaşlı ve hassas ciltler için özel bazlar üretmiş. benim gün boyu fondöteni kusan yağlı bir cildim olduğundan benim ürünüm Perfect Matt. En yakın zamanda alıp yazmak için sabırsızlanıyorum. 

Yağlı bir cildiniz varsa kullandığınız fondöten pudralı kırışık bir cildiniz varsa silikonlu, kuru cildiniz varsa nem oranı yüksek fondötenler kullanın.

Eğer kapatmanız gereken damarlar, göz altı morlukları, doğum / güneş lekeleri gibi sorunlarınız için Kryolan müthiş sihir, Dermacolor kamuflaj seti öneriyorlar. 


Bir çok renk ve tonları var ister ihtiyacınız olduğu renkleri set yapabilir yada tekli olarak alabiliyorsunuz. 
Göz altı morluğu varsa önce turuncu renk uygulayıp üzerine içinde pembe olmayan bir bej ile kapatabiliriz. Kahve cilt lekelerini ise pembe olmayan bej üzerine gül kurusu kapatıcı renk ile kapatabilirsiniz!

Bu müthiş günün sonunda öğrendiklerim cebime kaldı ama hala elimde Kryolan ürünleri yok, etkinlikten hızlıca ayrıldığım için mağazayı talan edemedim. En kısa zamanda gidip iyice öğrenecek ve cildime uygun doğru makyaj ürünlerini seçeceğim.
Bu keyifli gün için Kryolan ekibine sonsuz teşekkürler!



Sizin yıllardır kullandığınız yada yeni keşfettiğiniz Kryolan ürünleri var mı? Memnuniyet ve şikayetlerinizi yorum olarak bırakırsanız bende ona göre seçimler yapabilirim :)


RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

13 YORUM

  1. Ürün seçerken dikkatli olmanı tavsiye ederim Nimocum. Örneğin biz çekimlerde falan supra serisini kullanıyoruz ve çok ağır bir fondötendir. Her ürününü bilmiyorum ama Tv sektörü için olanlar ağır yapılılar öyle değil gibi görünseler de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tv sersi dışında günlük kullanıma uygun bir çok ürün var. Mesela o gün Serap supra kullanıp gelmişti, ıslak süngerle az miktarda uygulamış çok dağol görünüyordu. Yine de Kryolan markasında yoğun ve günlük ürünler var. TV serisini ok sevenler makyözler galiba, bende kullanamazdım. Yada cildinde ağır sorunlar olanlar :)

      Sil
    2. Supra özellikle günlük kullanım için uygun değil. Hepsi güzel ve doğal görünüyor zaten. Özellikle onu kullanmayın derim. :) Daha çok Tv ve tiyatro sektöründe kullanılıyor ürünleri mesela biz plastik makyaj yaptığımızda da kullanıyoruz. Sadece doğru ürünü seçerken dikkat edin derim. Elbette bir çok ürünü var. ;)

      Sil
    3. Yok ben zaten kullanmam cildinde çok ağır sorun olmayan ve prof makyajlar dışında önermiyorlar ama kullanan çok var sanırım bazen blog yazılarıda denk geliyorum. Daha içeriği günlük müdavimleri varmış Kryolan 'da :)

      Sil
    4. İşte kullanan çok var ondan ben de yazma gereği hissettim. Aslında cildi çok sorunlu olanların da kullanmaması lazım. Cildi kapatacağız diye daha beter ediyoruz. Dermatoloğa gittiğinde ilk kestiği şey kozmetikler. Ama Kozmetik firmaları da hayır bizim ürünlerimiz çok iyi, öyle şeyler yapmaz vs şeklinde satış yaptıkları için kanıyor herkes. Halbuki ne olursa olsun kozmetik dediğimiz şeyle cildimize ekstra bir şey sürüyoruz. Biraz uyanık olmak lazım. Hiçbir şey sürmeyin gibi oldu gerçi yazdığım ama onu kastetmedim tab ki hehehe. :D

      Sil
    5. “Eğitime geldiğiniz için ben çok teşekkür ediyorum. Sizinle zaman geçirmek ve bilgilerimi paylaşmak benim için de büyük bir keyifti. Özellikle Almanya Vouge Dergisi’nde (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=454286174620289&set=a.178356928879883.37534.178354075546835&type=3&theater , http://pinterest.com/pin/425660602250623089/) yayınlanan bir yazıda Kryolan için söylenen “ Tanrının Boya Kutusu” şeklindeki tanımlama Kryolan’ın renk ve ürün zenginliğini yansıtması açısından çok hoş. Sizin de bunu paylaşmış olmanızdan çok mutlu oldum. Bundan sonra yapılacak eğitimlerde sizlerle yeniden birlikte olmayı diliyorum.

      Sevgilerimle Tuğçe Dilaverler
      İyi Hafta Sonları
      Tuğçe Dilaverler
      Kryolan Ürün Müdürü
      Tel:+90 212 288 15 40
      Fax:+90 212 274 44 35
      www.inanir.com

      Sil
  2. Tuğçe'ye katılıyorum canım. Kryolan markası güzel ama sahne makyajlarında supra serisi daha çok kullanıyor. Çalıştığım şirketin makyözleri çekimlerde makyajı genellikle supra ile yapıyor kapatıcığılı ve kalıcılığı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz sanırım bu markayı bilmemekten kaynaklanıyor. İnsanlar Kryolan deynce supra geliyor aklına oysaki ne ok çeşitli ürünleri var, gün gün , cilt tipine göre :)

      Sil
  3. yaaa Supra kullandım ama cildimde hiç bir yan etkisini gormedım ki :) Bence özel günlerin makyaj ürünü :)
    Nimom iyi ki gitmişiz bu güzel etkiliğe en kısa zamanda perfect Matt dn ben de almak ıstorum yaa :)

    YanıtlaSil
  4. allık ve rujlarını kullanıyorum çok güzel ve kalıcı normalde çok ruj yiyen biriyim ama kryolan rujlarım uzun süre kalıyor yalnız bir rimelini aldım çok berbat kuruyup suratıma dökülüyordu suratımda siyah siyah rimel parçaları oluyordu onun dışında bana da sanki diğer ürünleri günlük değil gibi gelmişti.

    YanıtlaSil
  5. vücut için kapatıcılarıda var mı acaba? bacaklarımda bulunan beyaz çatlakları kapatmak istiyorum yardımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. BBeyaz tenli ve sarışınIm. Aynı zamanda göz altımda çizgi morluk ve torba var küçük çapta. Sahne yaşantısı olan biri olarak bugüne kadar elimdeki malzemelerin yeterli olduğunu sanıyordum fakat artık yeni ve profesyonel bir makyaj seti oluşturmak istiyorum Kryolan'dan. Bana neler alacağım hakkında yardimci olur musunuz? Baz, pudra, concealer, fondoten gibi kapatıcı ürünler hakkında. Ne söylerseniz onu gidip alacağım.

    YanıtlaSil
  7. Kryolan'un internet sitesine girip ürün içeriklerine baktığınızda kaç çeşit paraben kullanıldığını görebilirsiniz. Hemen hemen her ürününde min.2 farklı paraben bulunmaktadır.

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)