HAMİLE GÜNLÜĞÜ *** HAMİLELER İÇİN OJE KULLANIMI - ZEHİRSİZ OJE NEDİR? - ***

7/05/2013 10:30:00 ÖÖ

Günaydınlar hanımlar. 
Haftanın son gününde bir ojeye değil genel olarak " oje " konusuna yer vermek istedim. Bir çok kişi bilmiyor ama hamileyken oje kullanımına çok dikkat etmek gerekiyor çünkü tırnak ve saç dipleri kimyasalları çabuk alabildiğimiz yerler.



Bu süreçte insanlar ya hiç sürmüyorlar ya konuda habersiz eline ne gelirse sürüyorlar. Ama doğrusu yine işin ortası. İçeriğine dikkat ettiğiniz sürece hamilelik boyunca oje sürebilirsiniz elbette. Hamileliği boyunca kendini salan, bakımsız kalan kadınlara da kızıyorum, biraz temkinli biraz etiket okuyarak, zararlı isimleri öğrenerek bence bu süreci hem bakımlı hem sağlıkla atlatabiliriz.



Peki hamile iken hangi ojeler kullanılmalı?

- Hamileysen oje süremezsin diye bir şey yok kardeşim! Temiz kozmetik diye bir terim var biliyor musunuz? Elbette ki tüm kozmetik ürünlerinde bir takım katkılar var ama bu insan vücuduna ne denli zarar verdiğiyle orantılı. Oje de ise " hamileler için " ve " zehirsiz oje " diye satılanları görebilirsiniz. Hiç böyle bir google araması yaptınız mı?

Peki nedir bu dikkat edilesi kimyasallar?

- Ojelerin imalatında kullanılan formaldehit, butil ftalat (BDP) adlı kimyasal ve toluen maddeleri kullanılmakta. Bunu söylemeye utanıyorum ama türk menşei markaların bir çoğunda var. Eskiden dünya ojelerinde de vardı ama zamanla bunlardan arındırıldılar. Ha, hala olanlar yok mu, tabi kii var. 



Yapılan araştırmalar,kozmetikte ‘zehirli üçlü’ olarak adlandırılan bu maddelerin kanser, astım ve çeşitli üreme anomalilerine yol açabileceğini ortaya koyuyor. Tolüen, ojenin rengini kalıcı tutmak için kullanılıyor, formaldehit ise tırnakların sertleşmesini sağlıyor.

Bunlar olmadan oje olur mu? 
Neden olmasın, oluyor! 
Peki bu maddeleri neden kullanıyorlar diyeceksiniz ki çok haklısınız. Bu maddelerin yerini alabilecek zararsız ürünler daha maliyetli çünkü. Maliyetli oje üretimine yanaşmayan firmalar bu tarz içeriklerle üretmeyi tercih ediyor. Üretmek gibi satın almakta tüketiciye düşüyor.



Sağlık bakanlığı bir o kadar zararlı olan aseton gibi bu içeriğe sahip ojelerin yasaklanacağını söyledi umarım olur. Biraz daha fazla ödeyip 20 yerine 5 ojeniz olur, sağlıklı olur. Sadece hamilelik için değil, herkes için önemli. Ve birde sürerken tırnak diplerine sürmeyin lütfen!

Peki hangi markalar ?

- Beni " Her Güne Bir Oje " köşesinde düzenli takip edenler zehirsiz oje markalarını az çok bilir. Fakat hepsini bu şekilde etiketlememişim yazıların. Benim yer verdiğim bu hamileler için uygun ojeler başlıklı yazılarıma BURADAN ulaşabilirsiniz. Yine de genel olarak marka isimlerini paylaşmak istiyorum, bu markaların çoğunun yazısına blogtan ulaşabilirsiniz zaten.


  • China Glaze
  • Barielle
  • Zoya
  • Opı
  • Jessica
  • CND
  • Orly
  • Clinique
  • Sally Hansen
  • NYX
  • Essie
  • Nars
  • Revlon
  • Rimmel
  • Avon
  • Pastel
  • Flormar

Pastel ve flormar bunu iddia ediyor ama ben bu süreçte yine çok güvenemiyorum diğer ojelerle fiyatlarını kıyasladığımda ... Benim unuttuğum marka yada bu konuda eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum yazın, neticede hala bu konuda bilgisi olmayan insan çooook!



RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

22 YORUM

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risk mi? hayır canım ne riski? Sanırım yazımı tam analamıyla okumadın canım. İçerik bildikten, kimyasalları tanıdıktan ve mutlaka dipler ile 1-2 cm ara bırakıp sürüldüğünde hiç bir şey olmaz. Asla diye bir şey yok.

      Sil
  2. Clinique de yeni oje çıkardı sağlıklı filan diye ama belki listeye alınabilir. Onun dışında Orly Orly Orly :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen listeyi güncelledim evet yeni serisii var doğru nasıl atlamışım. o değilde Orly aklımdan geçti ama yazmamışım pek şapşalım :P

      Teşekkürler Burcu :)

      Sil
    2. Ayrıca hamilelikten başka normal zamanlarda kendi sağlığımız için de bu ojeleri tercih etmemiz gerektiğini düşünüyorum :) Ben elimden geldiğince böyle yapıyorum. Diğer yorumlar çok garipleşmeye başladı :D Sana sabır dilerim çauuww :S:D

      Sil
    3. Aaah tabii kesinlikle öyle. benim ojelerim bu ozelliklerine göre ayrı raflarda mesela. Eskiden arada olsa da kullanıyordum şimdi kullanamıyorum diğerlerini. Aslında hiç kullanmamak lazım uzun vadede problem.

      Sil
  3. Hamileyken 9 ay oje sürülmese ne olur? Bebeğinizden daha mı değerli oje sürmek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha değerli mi nasıl bir cümledir allah aşkına?

      Size işin tıbbı ve mantıksal kısmını, terimlerle, isimlerle, olması gerekitğince , yön vererek yazmışım, sen hala eski kafayım ben diyorsan bilemem tabi. Tıbbı doktorların, resmi araştırmaların sonucu bunlar, kafamdan uydurmuyorum. Bebeğimden daha değerli olup olmadığını da emin olun sizden daha kendime sorabilirim. Lütfen okuduklarımızı anlayalım, öğrenmeye çalışalım. Öğrenmiyorsak yargılamayacağız!


      Sil
    2. daha değerli diye bir cevap alsanız herhalde düşüp bayılırsınız!

      annenin bebeğe verdiği değer sizi hiç ilgilendirmez. acaba siz hamileyken fanus içinde mi yaşadınız yok eğer hiç hamile kalmadıysanız kaldığınızda fanus içinde mi yaşamayı tercih edersiniz? maalesef soluduğumuz hava bu ojelerden kat be kat zararlı. bu durumda aldığınız nefes bebeğinizden daha değerli mi olacak? hamile psikolojisinin p'sini bile bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsunuz şaşırıyorum.

      Sil
    3. Aaah pelincim ben hep böyle aman bilgi vereyim dedikçe böyle elime yüzüme bulaştırıyorum. Azar işitiyorum sonunda. Sokakta yürümeyelim o zaman dimi?

      Hayır bilinmeyebilir, herkes bunları bilecek diye bir şey yok. Ama redetmek neden? hadi redetttin neden yargılar, suçlarsın karşındakini kırarsın. neden böyle bir milletiz biz çok üzülüyorum vallahi :(

      Sil
    4. ay nimo tamam dikkat ediyoruz elimizden geldigince ama yani o kadar abartiliyo ki bu dikkat mevzuu bu durumda bizim neslimizin yok olmasi gerekirdi zira bizden bir onceki nesilde bu kadar ihtimam yokmus :)

      Sil
  4. herkeze saygı duymak lazım ben 8 sene önce doğum yaptım itiraf etmeliyimki hiç araştırmadım ojede kullandım sonuç çok şükür sağlıklı bir çocuğum var ama şimdi hamile olsam sizin gibi değerli blogerlar sayesinde artık herkezin herşeyden haberi oluyor :)
    Teşekkürler nimocum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcım elbette öyle. Kozmetikten uzak durmaya çalışıyorum mesela ben makyaj anlamında. Ama düşüncesene sanatçı olanlar ne yapsın, hamile iken sahne alan çok insn var yada bir şirkette çalışan?

      Rabbim sağlık vermek ve korumak istedikçe bebeklere bir şey olmuyor ama dikkat etmek anne olarak boynumuzun borcu. bende bilmeyenler için araştırıp derlediklerimi paylaşmak istedim ama görüyorum ki ne yazık ki nato kafa nato mermer bazılarımız :/

      Sil
    2. Bence çok güzel bir bilgi paylaşımı olmuş ben mesela çalışan bir hamile idim ve bakımlı olmak zorundaydım kaldıki doğum iznine ayrıldığım dönemde bile bakımlı gezdim hamilesin diye herşeyden vazgeçceksin diye birşey yokki :)zaten psikolojin yerlerde oluyor bilmiyorum benim şahsi düşüncem kadın her dönemde abartmadan kendini ve ilk öncelik bebişin sağlığını tehlikeye atmadanojede sürer istediğini yapar....

      Sil
  5. Millete iyilik yaramaz olayını tamda bu yorumlardan anlıyorum. Yok bebeğiniz daha mı az kıymetli bilmemne? Sanane arkadaşım senin bebeğin mi? Ayrıca sen kimsin? Ay deli oldum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi dağırcığına bir şeyler eklemek isteyenlar yeni şeyler öğrenebiliyor ve araştırabiliyor. Ama sabit düşünceli insanların fikirleri değişmiyor. Olabilir, bu da olabilir ama yargılamıcaksın. Biz bunu bir türlü aşamıyoruz ne yazık ki :/

      Sil
  6. Mavala zehirlimiymiş abbboowww :(

    YanıtlaSil
  7. Cerencim valla harika bir yazı olmuş=) benim de yeğenim olucak ilk öğrendiğim zamandan beri araştırdığım başlıca konulardandı ojeler.. Çünkü ben nekadar oje delisiysem yengem de oyle (yenge demekte garibime gidiyor oyle hitap etmediğim için=)) Sally Hansen ın yeni çıkardığı uzun boylu arkadaşlarda (Xtreme wear) ögrendigim kadarıyla zararlı maddelerden mevcut diğer tombullarda sorun yok.. Pastel açıkça belirtiyor ama flormardan oldukça şüpheliyim ben açıkçası biz onları rafa kaldırdık.. rimmel leri bilmiyordum iyi oldu ogrendigim senden bi araştırayım ben onu.. Ayrıca bebişine allah uzun ömür versin Çınar koyacağını öğrendiğimde ayrı bir mutlu oldum çünkü olaki bir gün bi oğlum olursa adı Çınar olucak çünkü... Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş, tebrikler :) Bu tırnak diplerine sürmemek meselesini bilmiyordum. ama türk markalara bu kadar güvensiz yaklaşma bence. (Ben hiç öyle yapmıyorum çünkü! :D) En azından Pastel daha güven verici bir marka gibi geliyor bana. Fiyatlar da burada yok taşıması, ulaşımıydı, yok vergisiydi derken bir de USD, TL'ye çevrilince ohoo uçuyor. Ben yine çok yazdım galiba sustum ^_^ iyi geceler herkese :)

    YanıtlaSil
  9. Açıkçası hamile ya da değil bence bir kadın öncelikle kendini iyi hissetmek için bakımlı olmalıdır. Bakımlı olmak demek oje sürmek demek midir diye bazılarınız sorabilir. Hayır tabiki değildir ama bence ellerimiz en çok kullanığımız ve herkesin gözü önünde olan organımızdır. Benim ellerim güzel görünmediğinde modumun iyi olması pek de olası değil. Çok güzel bir yazı olmuş ve tüm markaları bir arada liste yapmanı çok beğendim.

    YanıtlaSil
  10. bende Inglot - Make Up - LCN - Maybelline kullanıyorum. Umarım içeriği zararlı değildir.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar the body shopun tüm ürünleri olabildiğince doğal ve hiç bir ürününde hayvansal katkı kullanılmıyor ojeleride bu şekilde düşünrüseniz ama fiyat olarak 25 tl falan ve biraz çabuk bozuluyor

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)