HAMİLE GÜNLÜĞÜ *** HAMİLE BİR KADINA BUNLARI SORMAYIN, SÖYLEMEYİN! BENİM TEPEMİN TASINI ATTIRMAYIN! ***

8/14/2013 03:30:00 ÖS


Sonra sinirlenme sen hamilesin!

Nasıl olacakmış o?

Anneler ve anne adayları daha iyi bilirler ki hamileliğin son aylarında kimseyle muhatap olmak istenmez. Çünkü ne çok " aay patlıcak gibisin " ler " senin de karnın amma büyükmüş " ler " çok kilo almışsın " lar vardır! En gıcığı da " kilo almışsıın canım yaaaauuueeww " kısmı. Alıcam tabi, söylediğin laf mı yani? Özür dilememi ister misin? Bazen ben " kilo almışsın " diyen patavatsızlara " neden acaba? " diyorum, öyle kalıyorlar ya, ooh içimin yağları eriyor. hamileyim kardeşim, hayatıma yeni bir süreç gelmiş, içimde bir canlı taşıyorum. En almayanı bile 8-10 alıyor zaten, banane senin komşunun kızı örneğinden. Peehh!


Biz zaten kendimizin yeni haline alışana kadar çeşitli bunalımlar geçiriyoruz, sen ne diye daha çok içine sokarsın. Benim çok hamile arkadaşım oldu, ne kadar kilo aldıklarını görsem de bunu söyleme gereği duymadım, söylesem nolucak, o bilmiyor mu? 

Bi de " çirkinleşmişsin " ciler varmış, onlarla yeni tanıştık. Bayramın ilk günümü zehir eden bu gerçekle yüzleşmek diğerine göre daha sinir bozucu idi. her şey oldukça normal giderken, misafir teyzelerden biri ,

- " Cinsiyeti neydi? "
- " Erkek ( suratımda sevimli bir gülümse ile ben ) "
- " hıı, kız çocuk çirkinleştirir derler ama sen bayağı erkekte çirkinleşmisin, burnun falan da büyümüş "
- ( ağladım ağlıcam, suratım ne hale gelmiştir görmek çok isterdim ) " aa ilk kez böyle bir yorum aldım, bilmem öyle mi olmuşum"
- " vallahi öyle , öyle !"



Annelik, karnınız içinde onun hareketleri kuvvetlendikçe daha yoğun hissedilen, müthiş bir duygu. Rabbim isteyen herkese ama herkese versin! En büyük dileğimdir. Bir anne, bir anne adayı, bebek beklediği süreçte, kendi vucudundan, özel yaşamından çok şey feda ediyor. Ne için, dünyaya bir melek getirebilmek için. Velev ki çirkinleşsin, ne diye dan diye söylersin bunu kardeşim! Söylenecek şey midir bu allasen!  


Bide cinsiyeti öğrenip " ayy kız çocukları daha tatlı oluyor değil mi? " diyenler var. Varmış! Pess! Napiim abla olmadı bu defalık affet, yumurtadan erkek çıktı. Kızım olsaydı da eminim " olsun bir sonraki de erkek olur, üzülme derlerdi! Diyorlar onu da değil mi?

Bide "ilk bebek düşer genelde! " patavatsızlığı var ki tam dayaklık. Ağzını hayra aç be ablacım! Milletçe felaket senaryolarına çok meraklı olduğumuzdan, hamile bir kadının psikolojisi düşünülmeden sarf edilen düşüncesizce o kadar çok cümle kuruluyor ki...

- "geçenlerde komşumun teyzesinin kızının görümcesi normal doğum yapmış, omzu takılmış çocuğun, kadın 12 saat doğuramamış... "

- " otobüste duydum, bir kadının akrabasının hala kızı sezaryen olmuş, 2 hafta ayağa kalkamamış, dikişleri açılmış bütün...sahi, sen hiç sezaryen videosu izlemiş miydin, dur linkini atayım sana... "

Kaç kilo aldın?
Çok kilo almışsın, daha erken değil mi?
Kız çocuk basen yapıyor doğru!
Pek de alıngansın canım!
Planlı bir bebek miydi?
Biraz erken bir hamilelik mi oldu?
Çatlak var mı?
Sarkma var mı vücutta?
Doğurmadın mı sen hala?
Karnın patlayacak gibi duruyor!
Hamile kıyafetlerine erken başlamışsın!
İlk hamileliklerde genelde düşük oluyor!
İkiz gibi karnın çok büyük!
Doktor kız demiş ama bence erkek!
Tedavi sonucu mu hamile kaldın?
Hiç de 6 aylık gibi durmuyor, sanki 9. aydasın!
Karnın ağırlık yapmıyor mu?
Ayakların ellerin şişmiş!
Düz yatma yan yat, onu giyme bunu giy...
Şunu yeme, bunu ye!
Olsun, böyle de güzelsin!!
Yakışmış ama çok değişmişsin!!
Ben şu vitamini kullandım sen de kullan.
Ben şu doktora gittim sen de git.
Bulantın bitti mi?
Bütün gün uyuyor musun?
Testlerde bebekle ilgili bir sorun olduğu ortaya çıksa ne yapardın?
Doğumdan sonra ne yapacaksın? Yardımcın var mı?
Kız mı olmasını istersin erkek mi?
Normal mi sezeryan mı düşünüyorsun?
Doğumdan sonra çalışacak mısın?

+++

daha nicesi!

Yapmayın!
Etmeyin!

Bir kadının hayatında en güzel sürece sizde güler yüzünüz ve iyi dileklerinizle katkıda bulunan, yorum ile değil. Zaten olduça hassas, hormonların iyice allak bullak olduğu, her şeyin daha da zorlaştığı, sinirlerin gerilebildiği bu dönemde bu kadar saçma konu, soru normal bir insanı bile delirtebilirken şu süreçte daha da zor! 

bademlebuduk geçen de böyle konuya yer vermişti yarama parmak misali olunca yazmak istedim. Aslında anlatsam roman olur cinsinden ya, neyse kısa keseyim :/





Bunlar da İlginizi Çekebilir

40 YORUM

  1. Cidden çıldırtacak nitelikte sorularmış! Yani anlamıyorum niye bu tür sorular sorma/yorumlarda bulunma ihtiyacı hisseder ki bi insan? Senin de dediğin gibi, hamile arkadaşlarım, kuzenlerim falan çok oldu. Böyle yorumlar yapmadım hiç, zaten kimseye yapılmasın da!

    YanıtlaSil
  2. canım benimmmm sana birşey söylim mi ama bunu bu postu yazdın dıye degıl emın ol gercekten böyle dusundugum ıcın soluyorummmm..
    sımdıye kadar gordugum en guzel hamişsin sen..çok mu çok yakışmış sana hamilelik o teyze halt etmiş uyuz nolcak..gözlerinde sorun var sanırım=)

    bende cok ıstıyorum bı bebısım olsun ınsallah bızede nasıp eder en kısa zamanda..duanda benıde unutma olurmu..
    tecrubelerınden yararlanmama ızın vereceksın degılmı=)
    kendınıze ıyı bakınnn kocamannn öptümmmm..

    YanıtlaSil
  3. Çok yakın bir arkadaşıma ilk hamileliğinde sevinçle haber vermesiyle ''ooo canım çok heveslenme ilk çocuk düşer'' diyen bir sivrizekalı duydum tüylerim diken diken oldu yemin ediyorum. Açıkçası bu tarz sorular soran,söyleyen insanların normal olmadıklarını düşünüyorum ben :) Ben bekarım çoluk çocuk olayım yok bunların bazılarının koca koca çocukları var yaşamış ablalar bide :) Hamile dediğin el üstünde tutulur , hasta muamelesi yapılmadan tabi ..sen hiç kafana takma bunları sağlıklı olmak en önemlisi ki blogger hamileler ve annelerinde güzellik konusunda maşallahları var :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Çok gereksiz bunlarla uğraşmayın ANNE lik var işin ucunda insan fesatlıkdan ne yapacağını şaşırır oldu artık .. İki kız kardeşim de hamile biri bu Cuma diğeri 15 gün sonra doğum yapacak inşallah 10-15 kilo almışlar nerde ise çok da yakıştı onlara da ben size hayırlı doğumlar diliyorum Allah bir avazda kurtarsın Dualarınıza beni de katın ;)

    YanıtlaSil
  5. Nimom güzelliğine kurban olsun onlar, maşallahın var kuzum :') Allah isteyen herkese versin, çekemeyen de anten taksın halay çeksin falan ;)

    YanıtlaSil
  6. ÖNCELİKLE ÇOK ' TATLISIN ' :) benimde kızım 10. ayına girdi. hamilelik serüvenini yeni bitirdim sayılır :) birebir yaşadıklarını yaşadım seni çok iyi anlayabiliyorum . herşeye rağmen annelik çok ama çok güzel :::)

    YanıtlaSil
  7. İlk çocuk düşer ne demek abi? NE DEMEK? Hamile bir insana söylenecek laf mı bu? Allah korusun ya!! Nasıl gerizekalı bir beyinden çıkar bu laf?! Şok oldum! Tövbe estağfurullah:((( Bir de bu kilo aldın laflarını bin kilo teyzeler söylemiyor mu, kıl oluyorum! Teyze haydi söylediğin kişi hamile, sen nesin hocam? Pastasın, böreksin, kurabiyesin e mi gülüm? Planlı bir bebek mi, erken değil mi sorusunaysa, teyze gününe kadar tarih verelim mi bebeğin yapıldığı? Vallahi ben gerildim, sen gerilme ama<3

    YanıtlaSil
  8. yemnederim böyle soru soranların alnının ortasına bi tane yapıştırıcan :@ ben de en çok doğumdan sonra bebeğe kendim bakıcam dediğimde, doğumdan 15 gün sonra kaçarcasına evden işe dönmüş arkadaşlarım tepki gösteriyor... insanlar kendileri beceremedikleri ne varsa başkasıda yapabilsin istemiyorlar bu çok net ! ayy bi de bunların anne versiyonu var onlar daha beter, sen bebeğine ne yaparsan yap nasıl bakarsan bak yanlış yapıyorsun da en doğruyu o biliyor.... bunlar bitmez ceren'cim bitmez... en güzeli alnına yapıştırmak :D

    YanıtlaSil
  9. ay gerizekalılar diyorum sadece... sende gayet on numara güzelsin nimom diyip gidiyorum :D

    YanıtlaSil
  10. canım benim yaa sen o teyzeye 3 gün ömrün kalmış otur ahiretin için uğraş deseydin bak ne güzel olurdu sen tatlı mı tatlı şekercik bi annesin maşallah ailenle uzun sağlıklı yıllara inşallah

    YanıtlaSil
  11. ahahah ne güzel anlatmışsın yahuu :))
    çok güldüm , bazılarına rastladım bazılarını ilk kez duyuyorum
    çok yaratıcılar gerçekten :)

    YanıtlaSil
  12. tıpkı ramazan da şunu yapsam oruç bozulurmu bunu yapasam ne olur bilmem ne tarzına çevirmişler varlıkları bile şaka gibi bunların .

    boşver sen onlara yaradanın nasip ettiği yüce bir güzelliği yaşııyorsun ötesi yok:)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bence toplumca kıskanç ve sadist insanlarız. Evlenecek kızlara ilk gece hikayeleri anlatılır, hamile kadınlara saçma sapan doğum hikayeleri, hastalara kaynından örnek verip ölüm döşeğinde gibi davrananlar vs vs vs.. Türk kadını kadar birbirini yaralamaktan zevk alan bir kadın grubu, bunca ülkede yaşadım, ve görmedim! Zamanında kendi bir şeyden mi çekti? Ooh başkası da çeksin! Kendi bir dönemini mutsuz geçirdi ama karşısındaki o dönemde mutlu ve her şey istediği gibi mi? Aman Tanrımmm, hemen bozmak lazım! Bu tiplerin hepsini *ok çukuruna atmak istiyorum, orada birbirlerini yesin dursunlar! Ay kendim de çok dertliyim de son günlerde, hamilelik değil ama başka bir hemcins kudurukluğu yüzünden! Kusura bakma başını şişirdim senin de:( Tavsiyem var ama! 1) Kendine bir bakış edin, evet evet bakış! Böyle hafif acır, hafif anlam verememiş, hafif aşağılar gibi, bak aynada dene nasıl oluyor. Biri bu tarz sorulardan böyle bir soru mu sordu, fiks cevapların olsun 1)Ben de bilemiyorum. 2) Hayırlısı 3) Çok şükür 4)Hı hı (Hee tabii tabii tonlamasında) ve en önemlisi 5)İlginize teşekkürler ama bu beni ve eşimi ilgilendiren mahrem bir konu (kibar ama garipser tavırda, favorim budur!) VE bakışı unutmuyoruz aynı esnada:D Nasıl ama:))))))) mucks!

    YanıtlaSil
  14. off be nimocum ben de aynı şeylerden muzdaribim..blogda da yazıyorum arada bir..

    ama yazmadığım içimde patlayan bişi var..onu da burda yazayım..şu cinsiyet meselesi..kayınvalidem erkek olduğunu duyunca "aa erkek mi?" diye hayalkırıklığını sesine %100 yansıtan bi şekilde kocama söylemiş..tabii bu benim bildiğim..kocca tam 3 hafta ne aradı ne sordu annesini..baktı ben çok kırıldım ve işler sarpa saracak tekrar görüşmeye başladı sonradan..ama o kadar kırgınım ki hala! ilk torunun ulan sağlıklı olsun diyeceğine cinsiyetine üzülüyosun! çok meraklıysan kıza sen doğursaydın!!

    aa bi de geçen gün otobüste yanımdaki teyzenin nası ölü doğum yaptığını dinledim! katil olmadan geçse şu son 2 ay!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  15. Cahillik basa bela canim. Ayni kaldirimda bile yurunmez onlarla. Oyle bisey diyen eger tanidiksa direk gorusmeyi kesmekte fayda var. anneligi birak kedi sahibi olmak bor hayvan beslemek bile takdir edilesi sey. Uzme kendini cok guzelsinnnn.

    Sibel

    YanıtlaSil
  16. müsadenle okurken "çüşşşş" çıktı ağzımdan. gerçekten söylememişlerdir bu kadarını diye düşünmek istedi iyimser tarafım. değil hamile bi kadına, hiçbir insana söylenmez bunlar yahu! ne münasebetsiz insanlar varmış!
    yapılacak tek şey gülümse ve geç dicem ama zor olduğunu biliyorum. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

    YanıtlaSil
  17. İnsanların her şeye burunlarını sokmalarına gıcık oluyorum. Kime ne?! Nasıl olmuşsan olmuşsun böyle şeyler söylenir mi hamile bir kadına:(

    İkiniz de çok çok sağlıklı olun, bebeğin güzelce büyüsün inşallah^.^

    YanıtlaSil
  18. Ben ilk 5 ayda 3 kilo almştm o zmn bile ay genişlemişsin kilo almşsn dikkat et vb yorumlar geliyordu. Umursamamak çok kolay değil ama içindeki bıdık kıpraşmaya başladı mı bütün olumsuz cümleler çöpe gidiyor bence harika bir his annecik ben buradayım diyor :) sana laf sokanlara sende laf sok teyze kiloluysa keşke teyzecm seninkide 20 yıldr icinde kalmş çıkaramamışsn falan diyeydin :) tadını çıkar çoğu gitti azı kaldı aldığn fazla kilo olsa dahi öyle yada böyle çözümü olmayan bi durum değil verilir o kilolar ama tekrar şu gününe dönemezsin kulakları tıka yüzünede kocaman bir gülümseme yerleştir. Seni ve hamileliğini büyük bir zevkle takip ediyorum. Pamuk prenses gibisin ve çok güzelleştin. Bunu göremeyenler yorum yapmasn.

    YanıtlaSil
  19. Lutfen umursama bu insanlari nimo :) bence oldukca guzellestin hamilelikle. Insanlarin patavatsizliklari ve negatif yorumlari hep kendi iclerinin karanligindan gelen bisey. Duyma onlari. Allah hayirlar versin, hem sana hem bebegine her konuda yardim etsin. Insallah sikintisiz ve mutlu gecir bu donemini

    YanıtlaSil
  20. amaniiiinnnnn korktum bu teyzelerden.Ben bebek yapmayı bi daha düşüneyim en iyisi :D

    YanıtlaSil
  21. Şahane bir yazı olmuş okurken kendi hamileliğim gözümün önünden film şeridi gibi geçti.:)
    Ben yaklaşık 6 ay kadar aşırı bulantıdan dolayı kusup durmuştum resmen klozet başında yaşıyordum.:)
    Birisi bana çok kusuyorsun dikkat et çocuk ağzından çıkmasın şaka şaka mazallah düşer eder kusma demişti.
    Boğuverecektim sanki parmak atıp zevkimden kusuyordum.
    Yurdumun kurtlu karıları ne yazık ki böyle kimi ya merakından yapıyor yada sevgisinden kimide hasedinden yapıyor.
    Artık bazılarının neyi neden söylediğini çözdüm diyebilirim.
    Mesela karşındakinin 2-3 tane kızı varsa ve sende oğlana hamileysen ayy kız çocuk daha tatlıdır derler çünkü kendinde olmayan sende olacaktır veya tam tersi kız gelecekse oğlan anası oğlan iyidir der.:)
    Fazla kilo almamışsan kesin hasetlenir yazzııkk minnacık çocuk çıkacak azıcık yemek ye der ki kesin bunu diyen en az 20-25 kilo almıştır.:)
    Bkz: 12 kilo alarak doğuma gittim 3.750'lik bi velet doğurdum eve geldiğimde 8 kilo gitmişti bile kısaca hamilelik kilolarından kimse korkmasın.
    Ve Ceren'im asıl sinir harbi lohusalık döneminde başlıyor bu yaşadıkların ne ki sütün olsun diye ağzına birşey tıkmaya çalışırlar.
    Bebek azıcık zayıf olsa hemen sütün yaramıyor senin yazık kendine bakmıyorsun diye çıkışırlar.
    Sana tavsiyem lohusayken asla kalorili şeyler yeme asla ve asla süt yapmıyor.
    Neyse hele bir doğur o zaman süt yapan yiyecekleri sana sıralarım 2 aya yakın sütü tam randımanlı gelmemiş bir anneydim ve direndim sonunda sütüm çoğaldı ve oğlumu 21 ay emzirdim.:)
    Sana abuk sabuk konuşanları takmamaya çalış derim her kadının hamileliği farklıdır herkes bunu bir idrak etse herşey güllük gülistanlık olacak ama ya sabır ne diyelim.:)

    YanıtlaSil
  22. ayy yok artık oha diyorum yaa!v onlar bu kadar patavatsız hadsiz soruları sorabiliyolarsa sende ters cevap ver apışık kalsınlar öyle sanane yahu bir tek onlar çocuk doğurmuş gibi 'aklında olsun bak şu iyi şunu yap bunu et' çiler var bide bazen duyduklarım herkesin yaşadığı kendine. Aksine çok güzelleştin bence hamile insanlar nolursa olsun hep sevimli gelmiştir benim gözüme :) ben senin hamilelik fotoğraflarını keyifle takip ediyorum her seferindede bir maşallah çekiyorum allah nazardan saklasın :) Sen hamilesin şu an sana bahşedilen muhteşem anları yaşayan bir şanslı kişisin. Her şey değişebilir hayatın vücudun kıyafetlerin ama unutma her hamile biriciktir,çok güzeldir, özeldir ve kıymetlidir! :)

    YanıtlaSil
  23. doğuma az kala, doğum, doğum sonrası versiyonları var ki Allah muhafaza
    o karınla bunu mu doğurdun (top. 8 kg aldım 3.5 kg kızım oldu ve sen kendini beslemişsin diyene napiyim 5 kilo çocuk mu doğuracaktım diyemedim içimde kaldı )
    dikişin var mı doğum zormuydu, sen de pek narinsin ben doğumu yaptıktan sonra... yaptımlar
    emiyor mu sütün beslemiyor bubu mama yaplar. sevdirmeyeceksen bebeği niye dışarı çıkartıyorsuncular.
    Biz birileri adına memnun olamıyoruz. hemen kusur bulmalıyız. bu yüzden kafanıza takmayın.
    hamilelik her kadına yakışıyor bence çekemeyenler çatlasın:)

    YanıtlaSil
  24. bu kadar abartanlara pes diyorum her halükarda her duruma ters bir senaryo üreten bir milletiz doğumdan sonra bu tiplerin ikinci filmleri de hazırdır maalesef..
    Biz biri hamile diye duyduğumuzda ayy çok sevindim ne güzel falan deriz yani normal insanlar da böyle der diye biliyorum ben..Ve kız ise de erkek ise de seviniriz senin güzelliğini almış çok çirkinleşmişsin gibi saçma sapan cümleler kurmak bence hasetlik ifadesidir yani böyle düşünsen de söylememelisin çünkü karşındaki insan bir can taşıyor ve en hassas en kırılgan döneminde zaten mevcut durumun yarattığı değişikliklere ayak uuydurmakta zorlanırken bir de sen kalkıp laf söylüyorsun sanane yani güzelliğide zorluğuda yaşayan hamile olan kişidir.
    Bence sana bahşedilmiş güzelliğin en güzel anlarını yaşıyorsun bu da çok güzel bir şey bu durumu aksine çevirmeye moral bozmaya çalışan patavatsız insanlara aldırmamak tabiki zor biliyorum ama sabır zamanı işte bu insanlarda Allaha havale ediyoruz..
    Allah müstehakların versin :))

    YanıtlaSil
  25. yuh diyorum şaştım valla,ne biçim sorular öyle helede çirkinleşmişsin!o nasıl denir bi insana hele bir anne adayına sen de fesatlaşmışsın deseydin!

    YanıtlaSil
  26. Kimsenin dediğine kulak asma bence,hamilelik çok güzel,annelikte öyle,Ben çok mutlu bir hamilelik geçirdim. Bana da öyle diyenler oldu,ama kimseyi kafama takmadım.Hatta normal doğumu bile çok korkunç anlattılar.Korkmama rağmen normal doğum istedim.Ama hiçte zor değilmiş:))Yani çok abartmışlar.O yüzden içinden geldiği gibi ye, iç, kilo al kimene kimene:))

    YanıtlaSil
  27. hilal alparslan14 Ağustos 2013 20:15

    Vallahi insan hamile kalmaktan korkuyor böyle densizleri görünce düşünmesi bile üzüyorken yaşayanın vay haline

    YanıtlaSil
  28. bu neden oluyor biliyor musun? alıştırmak için anneliğe :)) doğum yapınca bitmiyor maalesef. gazı mı var senin yediğinden. uykusu mu düzensiz sen sessizliğe alıştırdığından. annelik tuhaf bi şey. herşeyde kendini suçlamak diyorum ben anneliğe. oğlum 4 aylıkken bi arkadaşın oğlunun doğumgününe gittik. müziği açmışlar son ses. biz de girince benimki ağladı duramadık başka odaya gieçtik. işte alıştırmamışsın ondan dediler. e napıyım ben kocam bi de bebek evde.bağıra bağıra mı konışıyım nasıl üzülmüştüm. çok uzattım ama işte annelik böyle. yapabilirsen sıkma canını :))

    YanıtlaSil
  29. Çok şekersin ne güzel anlatmışsın:)
    Ama ben senin yerinde olsaydım çirkinleşmişsin dediklerinde ben direk orda ağlardım susturamazlardı beni valla sen iyi demişsin :)))
    Ben şimdiden çok duygusalım allah kısmet ederse hamilelik dönemimi düşenemiyorum :)
    Allah analı babalı büyütsün canım :)

    YanıtlaSil
  30. Resmen bütün düşündüklerimi yazmışsın :) Aynen böyle bende 31 haftalık hamileyim ve kızım olacak inşallah :) bana da herkes emin misin kız mı bak karnın sivri duruyor hem sen çirkinleşmemişsin de diyip duruyorlar tanıdık tanımadık sinir oluyorum... size ne kardeşim hamieleyim iki kere atarlıyım ona göre :D Yok havalar sıcakmış hala nasıl çalışıyormuşum doğumdan sonra bir yıl izin alsam daha iyiymiş hayırlısıyla doğursam da elimden bir kaza çıkmasa diye dua ediyorum resmen...

    YanıtlaSil
  31. Ben hamilelerle muhabbet etmeyi seviyorum açıkçası, ama hep pozitif olarak, güzel dileklerle. Umarım kimseyi sinirlendirmemişidir bu şekilde.

    Bir de bu muhabbetlerin öncesi var ki, şuan ben o süreci yaşıyorum. 3 senedir evli olup hala çocuk olmayınca ne zaman düşünüyorsunuz, düşünüyor musunuz sorularına maruz kalıyorum. Yuvarlak bir cevap verip geçiştirsem de yorum yapmaktan hiç eksik kalmıyorlar. Daha yaşın erken 30 a kadar bekle diyen var, genç anne olmak daha iyi bir an önce yap diyen var, yaparsan kim bakacak diye soran var, var da var 

    Türk insanı böyle maalesef deyip gülümseyip geçiyorum, yorumların hiçbirine cevap vermeyince de kendi kendilerine susuyorlar. En iyisi kulak asmamak bu insanlara. Herkesin hayatı kendine.

    Ayrıca instagramda takip ettiğim kadarıyla da çok güzel bir hamilesiniz, keşke herkes sizin gibi güzel gözükebilse bu dönemde.

    Sevgiler…

    Damla

    YanıtlaSil
  32. Ben genel olarak duymak istediklerimi dinleyip, aptalca yorumları "bla bla bla" şeklinde duyuyordum :) Sen de öyle yap. Hayatının eeennn güzel dönemi bu; düşünsene, hiç suçluluk hissetmeden göbeğinin olabildiği, kilo alabildiğin dönem. Tadını çıkar :)

    YanıtlaSil
  33. Ooof bilmem mi Nimom ben de bu densizler yüzünden isyan bayrağını çekip bir post hazırlamıştım son haftamdayken.Bak burada
    http://www.liliminidreamfactory.com/2013/02/bu-bir-isyan-bunalma-yazs-ve-sadece.html O densizler yüzünden stres bombasına dönmüş kendimi tanıyamaz olmuştum. Benim densizler de minyatürlerime takmıştı, bebek olunca hiçbir şey yapamayacsın deyip çıldırtmışlardı beni. Ama çatlasınlar patlasınlar hala sanatımı icra ediyorum!
    Az kaldı nasıl benim süper kahramanım Utkum dünyaya gelip de yeter uleyn annemi rahat bırakın dediyse senin de Çınarikon gelip güzel annesini kurtaracak o densizlerden. Sonrasında zaten o yakışıklının verdiği mutluluktan hiçbir şey seni üzemeyecek canım, kocaman öpüyoruz seni :)

    YanıtlaSil
  34. Manyak mı bu insanlar ya... Boşver isteyen istediğini desin :/

    YanıtlaSil
  35. manyak bu insanlar. seni çok iyi anlıyorum. ben bekarken de, evlendikten sonra da bu insancık türeleriyle karşılaşıyordum. Hala da karşılaşıyorum. Senin durumun çok çok narin. Allahlarından bulsunlar. kimsenin ne dediğine bakma. Fıstıkımsın sen benim

    YanıtlaSil
  36. Gülmekten karnıma ağrılar girdi :D

    YanıtlaSil
  37. patavatsızlar her yerde işyerinde, yolda, mağazada heryerde. Zaten dün gebelik şekerim çıktı, bugün internette okuduğum yorumlardan moralim bozuk ofisteki sekreter de senin iç karnın dar heralde ondan mı karnın belirgin oldu. 7 aylık oldu yani bana göre normal, doktorum da kilo alımıma birşey demiyor dedim, aslında daha fena şeyler, sananee ya, sen de hamile ol seni de görelim tarzı şeyler söylemek isterdim de nedense biri birşey deyince kal geliyor bana birşey diyemiyorum. 6 ayı doldurup 7. aya girdiğimi söyleyince de yaa ben de 5 ay sanıyorum diyor. Bu iç karın meselesi neyse herkes bi tutturmuş iç karın, geçen gün de mayo alacağım grdim bir mağazaya. sahibi kadın kaç aylık dedi söyledim falan aaa daha da varmış doğuma karnın da büyümüş iç karnın dar demekki . Hay iç karnınıza diyesim geliyor, nolucaktı ki ya hamilelikte karnım çıkmasın da içine mi kaçsın anlamıyorum. Hayır kendimle de gayet barışığım, beğeniyorum, seviyorum göbüşümü de kendimi de ama insanların yorumları patavatsızlıkları yüzünden kendimden nefret edicek duruma geliyorum bazen

    YanıtlaSil
  38. inanmıyorum yaaa :((( Çok kırıcı ve üzücü.. Bir de bunu söyleyenlerin çoğunluğu bayan... Çok zor süreçmiş gerçekten... Bende aynı tepkilerle karşılaşacağım belli :(( (Hamilelik belki bu kadar zor geçmez)... Ne diyeyim bilemedim..

    YanıtlaSil
  39. ayyy hamileliğim geldi klıma tekrar tekrar sinir oldum bak şimdi. zor kuzum zoooor böyle densizleerden koşarak uzaklaşmalı. doğum yapıncada çıkıyo bunlar ortaya bu sefer bebeğe takıyolar emzirmene takıyolar kilo olayı hala devam. anacım milletin işi gücü yok yaa valla bak :)

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)