HAMİLE STİLİ *** 30. HAFTA - BİR TAKIM KORKULAR - ***

8/23/2013 03:30:00 ÖS

Vee geldiiik 30. haftayaaa!

Yavaş yavaş hazırlıkları yapmaya, bu rüya gerçeğe daha da yaklaştıkça, içimdeki minicik kalp iyice ben burdayım dedikçe, sesime tepki verdikçe bu müthiş duygunun içine daha çok gömülüyorum. Öyle ki aynı hızda içimi korkular kaplıyor.

Hormonlar deniyor ya bazı zamanlarda cidden hissediyorum dengesizliklerimi !


İlk günden 28. haftaya kadar içimde kocaman bir heyecan vardı sadece. Şimdi ise kalan süreci nasıl değerlendireceğimi bilememem, bebeğe nasıl bakarım, nasıl beslerim, nasıl giydirir, nasıl yıkarım korkuları geliverdi. Bi anda! Oysaki Çınar bebek gayet beklenen, hiç sürpriz olmayan bir bebek. Bu nedenle hep hazırdım. Fazlasıyla...

Ama, nedense son 2 haftadır heyecanla, işin sonuna yaklaştıkça yetememezlik korkuları kaplıyor içimi.

Normal midir?





Havalar daha da çok bunaltıcı olmaya başladıkça elbiseler dışında aklıma başka seçenek gelmiyor. Hem sıkmıyor, bunaltmıyor hemde terletmiyorlar. Özellikle Mango ' nun bu gömlek elbise modeli benim için biçilmiş kaftan. Püfür püfür, ooh! :)




Hatta bu elbiseyi giydiğimde çoğu yeni tanıdığım insan hamile olduğumu anlamıyor, sadece tontik biri olarak düşünüyor, geniş çok rahat bir kesimi var. Bu koca göbeği bile saklıyor düşünün!

Bide bu aralar bu nostaljik çantayı çok seviyorum, inanılmaz kullanışlı !



Eylül ilk haftasında babamızla keşkesiz doğum eğitimine başlıyoruz. Bu en azından biraz rahatlatacak beni diye umut ediyor ve müthiş merak ediyorum. 

Bütün korkular, kıışş kış!


Elbise : Mango
Çanta : Piculet
Terlik: Birkenstock


RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

19 YORUM

  1. Yeni anne olan biri olarak hatta erken doğum yapmış, bebeği küvezde kalmış bir anne olarak şunu söyleyeyim ki, korkman gayet normal.Bebek doğduğunda o korkuların yerine yenileri geliyor merak etme.Ama bir süre sonra alışıyorsun işin keyfi eğlencesi herşeyin önüne geçiyor.
    Umarım sağ salim bebeğini kucağına alırsın.Hani derler ya Allah bir avazda kurtarsın:))

    YanıtlaSil
  2. Bebeğin için daha şimdiden endişelenmeye başladıysan zaten müthiş bi annesin :) Öyle bi konuştum ki yüz çocuk annesiyim sanki :D Daha anne bile diilim ne kocaman laflar bunlar :D :D

    Benim Nimo'm başarır.Ne mutlu işte 1 Nimo 1001 Kadın olacak :))

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel olmuşsun, Allah'ım sağlıkla kucağına almayı güzel günlerini görmeyi nasip etsin inşallah. Mucize dedikleri tam da bu aslında. Sen çok iyi bir anne olacaksın, çünkü daha dünyaya gelmeden bile düşündüklerinle bunu gösteriyorsun. Maşallah sana güzel anne ♥

    YanıtlaSil
  4. maşallah pek güzel bir hamile olmuşsun. inşallah bebeğinle görmek nasip olur :) Sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir doğum diliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Özi çok tatlısın :)
    o korkuları şimdiiden hissedersen sen zaten harika bir anne olacaksın! garanti! :)

    Nimocum hiç korkma, o minicik bedenler öyle sağlam öyle dayanıklı kii
    hayataa öyle bağlı öyle sıkı tutunuyorlar kii
    şaşırırsın!
    ilk koklayış ilk banyo il gülüş bunlar harika şeyler

    YanıtlaSil
  6. korkulacak bir şey yok,bebğin saana ne yapman gerektiğini söylüyr zaten. belli bir süre ki çok kısa sürede düzeninizi oturtunca o tepki vermeden acıktı,uykusu geldi,altını deiştrmeliyim gibi annelik güdüleriyle devam ediceksin. kasma sakın bu korkularını uzaklaştır ki normal doğum sürecin güzel geçsin

    YanıtlaSil
  7. muhteşemsin Nimo sen her derdin altından kalkarsın merak etme canım <3 :*

    YanıtlaSil
  8. Nimocumm, hamilelik çok yakışmış sana. Çınar bebeği kucağına aldığında o kare çook daha güzel olacak inşallah :)
    Korkularının olması çok normal. Ve hatta bence olmalı. Tüm algıların açık kalıyor ve sen her zamankinden daha dikkatli ve titiz oluyorsun. Ki, bu da bebek bakımı sırasında annede olmazsa olmazlardan.
    Bebeğinle arandaki iletişim muhteşem olacak, merak etme. Tabii ki ilk başta "neler oluyor, bu da ne, ne demek şimdi bu, şimdi ne yapmalıyım" vb sorular kafanın içinde fır dönecek. Bir sonra aynı dili konuşmaya ve anlaşmaya başlayacaksınız bebeğinle. İşte o zaman herşey harika oluyor :) Sadece her zamankinden biraz daha sabırlı, biraz daha soğukkanlı, biraz daha relax olmalısın. Tüm bunlar hem bebeğinle iletişimini kolaylaştırmak, hem de senin daha az yıpranmanı sağlayacak anahtar kelimeler ;)
    Zor olacak, biliyorum evet ama bebeğinle birlikte geçirdiğin her anının keyfini çıkarmaya çalış.
    O anlar bir daha geri gelmeyecek, o yüzden çooook kıymetli ;)
    Ben de senin gibi düşünüyordum, miniğim 4. ayını doldurdu bile. Onunla birlikteyken hissettiğim duyguları buradan aktarmam imkansız. Neyse ki, kısa bir süre sonra sen de aynı duyguları yaşayacaksın :)
    Allah, isteyen herkese bu mutluluğu tattırsın ve sen ve senin durumunda olanları sağlıkla kurtarsın :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Saç modelin,elbisen,çantan,sen,bebişin..Her şey şahane gözüküyor:)
    Merakla bekliyoruz minik prensi :)

    YanıtlaSil
  10. o korkuların yerini daha sen o dünyaya geldiğin de gör...şaka şaka..inan korkularının o kadar yersiz olduğunu,zamanla her şeyin sanki ondan öncesi yokmuş gibi görüceksin...Allah tarafından verilen o müthiş sabırla,sevgiyle büyüteceksin bebeğini...ben anne olmadan önce,bir cafe de çocuğunun peşinde koşan ve bir yudum kahveyi içemedikleri gördüğüm de yazık ya,kadın hiç oturmadı derdim...ama şimdi anneyim,hem de 2 erkek evladı annesi olarak,aslında o koşuşturmanın insanı hiç yormadığını,kahveyi yudumlayamamak bile insanı hiç husursuz etmediüini gördüm..onlarsız bir hayatı düşünemiyorum bile,rabbim acilarını göstermesin,umarım sende sağlıkla bebeğine kavuşursun..ve korkularının ne kadar yersiz olgugunu görüceksin..

    YanıtlaSil
  11. Dilerim; Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
    Öyle bir şey ki annelik, doğum anına kadar acabalar insanın aklında dolaşıp duruyor, sonra sanki sihirli bir değnek sana dokunmuş gibi her şeyi sanki önceden deneyimlemişsin gibi yapıveriyorsun... Kendine şaşıracaksın eminim... Ve bir çok arkadaşın dediği gibi harika bir anne olacaksın...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. çok mu çok tatlışsın sen? bebişin de mi öyle olacak:) Gidiversin korkular:) Herkes çok güzel şeyler düşünsün pozitif enerjiler yollasın sana:)

    YanıtlaSil
  13. çok şeker görünüyosunuz maşallah :)

    http://beautybysyln.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Normaaalll :)
    geçicek...
    çok tatlı heyecan bu.. zaman hızlı.. doğurdum üstünden 21 ay nasıl geçti anlamadım..yeni korkular geliyor peşine..hayat işte.. :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  15. Senin o kocaman gülüşünü yerim yaaaa..
    En güzel hamişim benim ;)

    YanıtlaSil
  16. ben daha 6 haftalık hamıleyım ve korkulardan kurtulamıyorum dua edıyorum sureklı

    YanıtlaSil
  17. canım çok tatlı olmuşsun seeen :) ben baya bi uzak kalmışım eee malum doğum sonrası bebişle ilgilenmekten toparlayamadım :) anca 31. haftada yakalamışım seni. tebrikler Allahım sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşALLAH :) korkuların çok doğal hatta doğumdan sonra tavan yapacak çok normal ama en stressiz şekilde başetmeye çalış olup gidiyo bi bakmışsın hooop geçivermiş zaman :) sevgiler

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)