BLOG DÜNYASINA ***

9/26/2013 11:30:00 ÖÖ


Neden böyle olduk, ne zaman böyle olduk bilmiyorum. Ben ilk işin çığırından çıktığı dönemleri çok net anımsıyorum oysaki. 

Eskiden bloglar öyle güzeldi ki. Herkes neredeyse birbirini tanır, en yakın dostu gibi takip eder, önerilerini dinlerdi. Eskiden diyorum çünkü buna hakkım var. 4 senedir, belki bu dünyanın en eskilerinden biri olarak bir şeyler paylaşma çabası içinde olan belki daha uzun süredir de sadece blog okuyan biri olarak blogosfer denen yeri çok iyi biliyorum.

Biz ne zaman işin içine firmalar girmeye, bizi keşfetmeye, çalışmalarında yer vermeye başladıkça dolayısıyla kıskanmaya, daha iyi olma kavgasına girdiğimizde başladı bu çirkinleşmeler. Oysaki daha sakin olabilir, sadece kendi yaptığımız işe odaklanabiliriz. Sevmediğimiz biri olursa görmezden gelip yolumuza devam edebiliriz. 

Bu hafta içinde bloguma adsız olarak hakaret, küfür yorumları bırakan kişiye açtığım dava sonucunu öğrenmeye gideceğim. Ama inanın hamileliğim son aylarımda beni böylesine üzmesi bir kenara, şu koşturmam için bile hakkımı helal etmiyorum. Ne yaptım ben? Ne yapıyorum ki hakaretleri, ağır sözleri hak edeyim şöyle bir açın bloga bakın. Beni sevmeyişi, beğenmeyişi bu kadar lafı duymama değer mi bi sebep midir?

Diyorum ya eskiden yoktu! Çok uzun süredir yazıp, blogosferde olanlar bilir. Eskiden nasıl bir olup, birlikte işler yaparız vardı. Son bir bir buçuk senedir her kafadan bir ses çıkıyor!


Sürekli bir insan karşı, alt  veya üst komşusu ne yapmış evde, neler oluyor diye düşünüp, sürekli bunlardan konuşarak nasıl bir ömür geçirir? Sahi reel hayatınızda böyle mi yapıyorsunuz? Hayır! Eee tamam, aynı işte. Bırakın herkes kendi kapısının ardında ne yapıyorsa yapasın, sevmezsen karşı komşunu görmezden gelirsin olur biter, sürekli o kapıyı zorlayıp, içerde ne var diye dikizlemekten, başkalarına anlatmaktan farkı yok bu işin.

Neden böyle olduk?

Eğer bu durumu düzeltmezsek, bundan 1-2 sene sonra bu iş nereye gider bilemiyorum. Biraz sakinleşelim!

Hepimizin küçük bir alanı var kocamaaaan dünya olan şu blogosfer de. Kim kimden iyi, kime ne olmuş, kime ne gelmiş, kim ne demiş bunları bir kenara bırakıp kimseyi kırmasak. Birilerini üzerek nerelere geliyor bilmiyorum ama biraz derin nefes alıp sakinleşmeyi öğrenelim olur mu?
Yoksa hepimiz birer canavara dönüşeceğiz!

Lütfen!


RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

48 YORUM

  1. Cerenciğimmm daha açık olamazdııı :( Ben uzun süredir blog yazmasamda çok uzun süredir ciddi bir okuyucuyum ve herkesin halinden belli oluyor anlattıkların, kesinlikle katılıyorum sana ^^ Davada da iyi şanslar, kimse için kendini üzme çoook öptüm :))

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş.. seni gerçekten beğenerek takip ediyorum..takma bunları kafana sıkma canını en azından bir süreliğine şuan sadece bebişine odaklan ;)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş. Ben de şurda 4-5 aydır yazıyorum. Bana bile yapılanları anlamıyorum. Ben daha kendime blogger diyemezsen kalkıp reklam aldığıma ve kendimi büyük gördüğüme kadar eleştiri aldım. Eleştiri elbet olacak ama ben şunun şurasında kaç aydır yazıyorum ki kendimi blogger olarak görmem için bir şeyler başarmam gerekir. Yani demem o ki takma kafana evet senin durumunda kafaya takmamak daha zor çünkü hamilesin. Davan umarım iyi sonuçlanır kendine iyi bak.

    YanıtlaSil
  4. Canım Ceren'im nasıl güzel yazmışsın... İnsanlar hırslarının kıskançlıklarının kurbanı olmuş. Hatta bazı blogger arkadaşlar kendisine firmalardan hediye gelmezse veya lansmana gidemezse hayat bitti sanıyor :(

    Oysa biz bu hobimizi, takipçilerimizi (artık onlar bizim kardeşimiz, dostumuz, canımız) en iyi şekilde ağırlayacağımız -dürüst yorumlarımız- ve içten yaklaşımlarımız ile var olduğumuz alanımız olarak düşledik. Boyle olunca da kendiliğinden geldi başarı denilen olgu...

    Olumsuz hisler, duygular elbette zaman zaman hepimizi esir alıyor ama neden paylaşımcı bir blogger a hele de senin gibi tatlı tatlı gülümseyen enerji dolu bir insana bu kadarı yapabiliyorlar anlamıyorum :( Zamanında bana da bir adsız takmıştı sonra da davadan cekıleyım dıye bınlerce ozur maili gondermişti. Evet affettim ama belki de affetmemeliydim.. Bu ve bunun gibilere prim vermemek lazım.

    Insanı en cok inciten de bir blogger arkadasın boyle bişi yapması.. Arkadas tanımlaması uymuyor gerçi :((

    sen uzulme kuzum hak yerini er ya da gec bulur...

    sevıyorum ben senı

    YanıtlaSil
  5. Nimocum sana hiç kıyamam :/

    YanıtlaSil
  6. Canım kesinlikle kıskançlıkdan oluyo bunlar hani bi laf varya kedi ulaşamdığı cigere mundar der ha işte o misali herkez bişeyler yapmaya çalışıyo kimiside can sıkma peşinde ellerine ne geçiyo inan anlamıyorum.Bebeği beklediğin hassas olduğun bu günlerde nasıl bir vicdandır ki hamile bir anne adayını üzmeyi canını sıkmayı kendine iş haline getirebiliyor ben seni faceden instagramdan ve burdan keyifle takip ediyorum çok iyi işler başarıyosun. Hiç üzülme canını sıkmamaya gayret göstersen birgün layıgını bulur o kişilerde :) Davada iyi şanslar çok öpüyorum kuzucum seni :)

    YanıtlaSil
  7. canım benim gerçekten çok üzüldüm.. bi keresinde ben de maruz kaldım öyle bir olaya bir gün boyunca canım sıkıldı. Bazı insanlar öfkesini( hatta neden öfkeli olduğunu bilmedğim halde) birilerinden çıkarmak için ölesiye çaba harcıyor.
    Muhtemelen hamile olduğun için çok daha fazla üzülmüşsündür bu duruma seni çok iyi anlıyorum.
    ve gerçekten destekliyorum umarım bir daha öyle bir şey başına gelmez. Mahkemeye başvurman çok iyi olmuş kim olduğu ortaya çıkar ve böyle kötü niyetli insanlar için de ders olur.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. çok haklısın cnm. boşver kendini üzmeye değmez. meyve veren ağacı taşlarlar.

    YanıtlaSil
  9. Cerencim sakın moralini böyle şeyler için bozma! Ben senin kadar eski değilim ama gerçekten 2,5 sene önce ilk blog yazmaya başladığımda daha keyifli bir ortam vardı.

    Sonradan baktım, millet adsız yorumlar yazarak başarılı bloglara saldırmaya başladı. O zamanlar bana hiç böyle yorumlar gelmiyordu. Demek ki yeteri kadar başarılı değilim diye düşündüm. İlk kez hater yorumunu 1,5 sene önce aldığımda ise hem sinirlendim hem de mutlu oldum. mutlu oldum çünkü birilerini rahatsız edecek kadar bir başarı yakalamıştım, sinirlendim çünkü bu işi koca parasıyla yaptığımı yazmıştı. Oysa o zamanlar nişanlı bile değildim :)

    Uzun lafın kısası başarının tadını çıkar, seni bilen zaten biliyor. Bunları düşünerek bebişi ve kendini üzme canım ;)

    YanıtlaSil
  10. Canımsın...Çok güzel yazmışsın...Bi kere şunu herkes bilsin ki blogger olmak kolay bi olay değil,en başta emek,çaba,masraf gerektiren bir iş.Her gün yazılar yazan bir bloggerla yazmayan asan (ki bu benim :D ) bir olmaz,kimsenin gözünde bir olmaz...Fotograf kalitesi,dili,uslübü çok önemli...Öncelikle seni bu konuda takdir ediyorum!

    Ama şu da bir gerçek ki Nimo,firmalar sayesinde göğsü kabaran,kendini çok önemli hisseden,yazılan yorumlara cevap vermeye tenezzül etmeyen bloggerlar da çoğaldı.Bu da bi eleştiri olsun onlara.Ben de artık onları görmezden geliyorum dediğin gibi.

    Sana yapılan haksızlığa ve saygısızlığa gelince..Allah Çınar bebişin hakkını alacak en başta onlardan! Kimse hakareti,ağır eleştiriyi saygısızlığı haketmiyor elbette! Çok güzel bir yazı olmuş,insanların akıllarını başlarına toplamaları dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  11. çok haklısın cerencim eskiden çok güzeldi dostluklar ve paylaşımlar bende bunlara imrenerek açmıştım 3 yıl önce bloğu son günlerde çoğu kişi bu kıskançlıklar ve çekememezliklerden şikayetçi , hayır sanal dünya neticede hakarete edip ne zevk alıyorsun ki bu kadar insan takipte ve yorumda bulunuyorsa seviyor demekki istemiyorsan bakma senin bu dava biraz örenk olur belki o kötü niyetli insanlara senin son günlerinde böyle üzenler umarım karşılığını bulur.

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle tebrik ederim hamileliğini :)
    Bu dünyaya yeni girmiş biri olarak yazdıkların hevesimi biraz kırdı açıkçası. ama her zaman böyle insanlar çevrede olacak, o yüzden kimsenin seni üzmesine izin verme heleki bu en güzel günlerinde...
    http://cemrelifestyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Boşver kuzum sıkma canını bebeğini düşün sen sıkıntıya girme bebekte etkilenir. Kıyamam sana

    YanıtlaSil
  14. o günleri bilmiyorum ama şu günleri çok güzel özetlemişsiniz :/

    YanıtlaSil
  15. size ilk defa yorum yazıyorum sakın böyle şeylere takmayın hamileliğinizin tadını çıkarın bende sizi çok seviyorummmmmmmmmmmm yasemin

    YanıtlaSil
  16. bazı insanları anlamak gerçekten zor..hayatta daha önemli şeyler varken insanlar basit hesaplarla kendilerine ilgi çekiyorlar ve sizleride uğraştırıyorlar.davada iyi şanslar size..ben okuyucu olarak bloggerler nereye gitmiş nereleri denemiş yeni neler görecem diye blogları dolaşırken insanlar bana neden gelmedi bende niye yok diye hayıflanıyor..gerçekten canınızı hiç sıkmayın bebeğinizi ve kendinizi düşünün..adalet yerini bulacaktır siz böyle güzel yazılar yazmaya devam edin :))

    YanıtlaSil
  17. Kıskanmak eğer tatlı bir rekabet ile sınırlı kalırsa iyi güzelde karalamak, küfür etmek, nefret etmek neden anlamadım:/

    YanıtlaSil
  18. Gerçekten önemli bir konuya değinmişsiniz yapılan şeyler çok anlamsız kimsenin kimseye bu şekilde davranma yok herkes kendi işine baksa ve saygıyı yitirmese keşke :(

    YanıtlaSil
  19. Henüz yeni yeni bu zincire katılan biri olarak, ilk adımı atmamdaki en büyük cesareti bloggerlar arasındaki sıkı dostluk, güzel iletişim, birlik ve beraberlikten aldım. Daha şimdiden bu sıcak ortamın içinde hissettim kendimi ve beni destekleyen birçok kişi de oldu. Bu yazıyı okuyunca acaba biz acemi bloggerlarda işin içine farklı boyutlar girdiğinde değişecek miyiz diye sormak geldi?

    Birbirimizin yanında oldukça var olacağımıza inanıyorum, umarım mesaj yerine ulaşmıştır... Seni beğenerek takip eden binlerce insan varken, çekemeyenler de olacaktır elbet pozitif enerjinle onlar alt edeceğine eminim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Ancak bu kadar güzel anlatılırdı.. Bende o bahsini ettiğin dönemlerde sadece okuyucu idim. Nasıl güzel nasıl samimi gelirdi. Şimdi şu hale bak. Benim yazmak içimden gelmiyor. Bana bile saçma sapan şeyler yazıyorlar. Kaldı ki senin gibi göz önünde olan başarılı bir insanı daha çok yorarlar. Umarım bir son bulur bu çirkinlik.. yoksa kimsenin blog yazası kalmayacak.

    YanıtlaSil
  21. Nimo cum çok güzel ve yerinde bir yazı olmuş ben o tür kişilerin hasta ruhlu olduğuna inanıyorum geçtiğimiz günlerde her kimse hiç üşenmeyip bir kaç postuma hoş olmayan birşeyleri tekrar ederek yazmış ama ben kaale almıyorum ilk etapta üzülmüştüm ama şimdi sadece silip geçiyorum.
    Ben sadece kendime ait el emeklerimi yayınlıyorum acaba bir şeyler üretmek yerine çamur atmayı iş edinenler mi türedi diye düşünüyorum var işte böyleleri:(
    hatta daha da ileri gidip bir şekilde bir yerlerde yayınlanmış üstelik üzerleri logolu emeklerimizi alıp altına sipariş alınır yazanlar var bunlar son iki yıldır hızla çoğalıyorlar başa çıkmak mümkün değil.
    Canım sen, güzel kalbini ve yüreğini hiç darlandırma . Ne derler güneşe balçık sıvanmazmış.
    Kucak dolusu sevgiler canını sıkıp bebişi de üzme sakın.


    YanıtlaSil
  22. Çok güzel yazmışsın ve duygulara tercüman olmuşsun resmen. Ne yazık ki kadınlar arasındaki rekabet bu dünya varolduğundan beri aşılamayan bir durum. Bir de içine kozmetik ve 'bedava ürün' girdiğinde hırslarından çirkinleşebiliyorlar. Ben de Youtube ve Blogger hesabımdan türlü hakaretlere maruz kalıyorum. Eskiden tek tek deşifre edip canımı sıkardım, şimdi umursamıyorum bile. Şanslıyız ki izleyicilerimizin çoğu kültürlü, iyiyi kötüyü ayırt edebilen çağdaş insanlar, adil insanlar. Sırf belli bir sayıya ulaşmak için 2 güne bir çekiliş yapıp 'Size yine hediyem var çünkü sizi seviyorum.' diyeni de, markalardan ürün dileneni de, bu işi hakkını vererek yapanını da ayırt ediyor. Konu sapmadan sonuca bağlayayım. Meyve veren ağaç taşlanır derler. Lütfen bebişini düşün ve canını sıkma. Allah'ın adaletine inanıyorum, böyle bir dönemde üstüne gelenlerin canı yanacak, hatalarını anlayacaklardır. Sevgiler, öpücükler!

    YanıtlaSil
  23. Ne kadar güzel bir tespit olmuş ..ben yaklaşık 2 senedir blog yazıyorum ama ondan önceki zamanlarda ki takiplerimden hatırladığım kadarıyla gerçekten işler çığrından çıkmış durumda ..kompleksiz,sakin ve sevmese bile saygısını koruyan insanlar gitti yerine sebepsiz yere aşağılayan,karşısındakinin de bir insan,bir canlı olduğunu unutan insanlar türedi ..tabi ki herkes böyle değil birbirinden iyi ,cana yakın , en ufak bir talepte bile sizi geri çevirmeden sorularınızı yanıtlayan insanlarda var ama yinede bu durum üzücü ...Hobi olarak girdiğimiz belki ileride çocuklarımıza bir anı olarak bırakacağımız , okudukça keyifleneceğimiz yazıların altında tonlarca hakaret....yorum bölümünü kapatıyorsun , mailden yürüyorlar hiç vazgeçmeleri yok ..bence bunlar hastalıklı davranışlar ..sen hiç canını sıkma özellikle de ruhen ve bedenen huzur içinde olman gereken şu günlerde kimsenin seni üzmesine izin verme ..Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  24. ceren kızım ben yaş olarak senin ablan yaşındayım yazını dikkatlice okudum ve tarafsız olarak düşüdndüm fikrimi yazmak istedim kızım seni takip ediyor ve her gün yanınladığın ojelere kıyafetlere imrenerek bakıyor çok kez ağladığını gördüm bizim niye paramız yok diye almaıyoruz diye herkesin maddi durumu hayatı kaderi bir olmaz bunun adı ne kıskançlık ne hasetlik ne çekememzlik zenginsin belli allh daha çok versin bir anda düşündümki davacı olduğun kişi yada kişileri acaba onlardamı alamadığı için üzülüp bir anda düşünmeden sana böyle yazdılar ki küfür hakaret etme hakkını vermez tabi bu kimseye bence iyi düşün belki onlarında durumu yoktur bir sinirle ağızlarından çıkmıştır hamile halinle uğraşmya değmez ablacım ben seni sevip düşündğümden yazmak gereği duydum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.

      Televizyonlar bangır bangır bu tip özendirmeler ile doluyken burası bir online dergi, online paylaşım platformu olduğunu düşünerek bana bu konuda kızamazsınız lütfen kusura bakmayın.

      Ben küçülükten beri süse püse oldukça düşkün bir kızdım. Gençliğim hep gençlik dergilerini okumak, geçnlk dizilerini izleyerek geçti. Ama bir gün de sahip olmadığım şeylere üzülüp ağlamadım. Eğer sizin kızınızın internete girip, makyaj malzmeleri alamıyor diye ağlıyorsa bence bir yardım almasında fayda var. Çünkü o çocuk ne televizyon izleyebilir, ne dergi okuyabilir ne de dışarıda sosyalleşebilir.

      Hayatta insanlar ne yazık ki tek tip değil. hepimzin sahip olmadığı şeyler var.

      Sil
  25. 2gün önce benzer bi yazı bende yazdım, adsız yazılara canını sıkma bence
    öziye kesinlile katılıyorum birde kendini çok başarılı bulup ulu orta ahkam kesen bu bunu yapmış şuda kimmiş den tut
    pr ları kendinden başkasının tu kaka olarak dedikodu yapan sonra bunuda marifetmiş gibi konuşanlar var
    kim ne yaparsa yapsın ya hakikaten dedikoducu mahalle kadınlarına dönenler var
    başarılıysa ne mutlu onlara sanamı öaldı milleti eleştirmek
    üzerime alıp yazmadım yazımı sadece kıskançlığın blogger dünyasına sıçramasına bende çok üzülüyorum
    iyiler kötüler başarılar başarısızlar diye gruplaşma yok kardeşim kocaman dünyada kim ne istiyorsa yapsın kim kimi takip ederse etsin yahuu kime ne
    can sıkmaya kesinlikle gerek yok hırs kibir insanı yer bitirir umarım bunları birileri üstüne alır sikelenip kendine gelir
    sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim
    sevgiler
    yıldız

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Ceren,hamileliğini tebrik ederim; allah sağlıklı bir doğum nasip etsin ve analı babalı uzun yıllar geniş bir aile olma hayaliniz gerçek olsun inşallah...
    biliyorsun ki atmosferin içinde nasıl oksijen azot ve karbondioksit varsa blogosferde de taze nefesler,kötü ağız kokuları gibi çeşitlilikler var..
    Ne senin sahip oldukların,ne tanıttıkların,ne yazış stilin sana herhangi bir kimsenin hakaret etmesine izin vermez,
    İster bir evlat taşı karnında,ister taşıma...
    Ama duygusallık bakımından yıpratıcılığı nazarında arttığı için buna ayrıca üzüldüm..
    Seni blog yazmamdan da öncesinde okurdum; sadece lüks tüketim malları paylaşmıyorsun sonuçta; evet bulamayan maddi gücü yetemeyenler illa ki çoktur ama başkasının maddi durumundan hasetlenmek de insanlıktaki en büyük kusurdur; bundan kaynaklı kimse kimseyi suçlamasın derim ; madem içinizde kötülük var madem alamadığınız veya kullanamadığınız şeylerden dolayı (yukarıdaki Adsız yorum daki yazılanlara binaen diyorum ) içleniyorsunuz bakmayın; okumayın veya daha az maliyetle aynı şeyleri yapabileceğinizin farkında olun..( o kişiler için konuştum tabi )
    Ben brad pitt ve angelina jolie nin şatosuna bakıp vay ..... diye saydırıyor muyum :)
    ee o zaman :)

    Yani hakareti legalize edecek hiç bir şeyi kabul etmiyorum;kadınlar çirkeftir,çirkeflik haset ister..Sen onlara güler geçersen emin ol intikamını almış olursun :)

    Hem bebeğin de emin ol dışarda yanında olsa anne sallama bunları derdi :):)

    Kendine iyi bak,bebeğine de,herkesin düşüncesi sonuçta kendine...

    YanıtlaSil
  27. tek sorunun kibirli olman bu sorununu çözersen hepsi biter işine gelen yorumları yayınlıyorsun bunuda yanınla cerencim megalomanlıktan vazgeç mütevazi ol hiç kimse sonsuza kadar zengin sağlıklı mutlu olamaz tersleme hakkı sende hak helal etme hakkı sende oh ne ala memleket kırdğın kapler için allhtan af dile doğuma üzerinde kul hakkı olmadan git firavun ve nemrutta çok zengin ünlü idi ama zalimliğiyle kibirden vazgeç mütevazi ol k.g

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kibir ve ben :)

      Bence senin kesinlikle bana kastın var. 10 kişiye sorsak biri kibirli derse benim için ne ala, hadi biri desin ikinciyi bulamazsın. kendimi senden iyi tanıdığım ve gögsümü gere gere de herkese bunu sorup öz eleştiri alabilecek biri olduğumdan senin benle ilgili içinde çözümleyemediğin bir sorun olduğunu düşünüyorum.

      Velev ki öyleyim, bu bana, aileme, karnımdaki bebeğe kadar küfre değer bir şey diyosun yani. Yazık!

      Sil
    2. hayır asla ne kasıt ne başka bir şey ne hakeret helede bebeğine asla ne sorunum var nede tanırım tarafısz olarak gördüğümü yazdım sen sormuşsun ben ne yapıyorum diye bende gördğümü söyledim hepsi bu hiç kimse asla helede bebek günahsız bir yavru için küfür asla kim sana ne yazsa bakıyorum elştirye açık değilsin kimse mükemmel olamaz yine söylüyorum mütevazi ol

      Sil
  28. ya anlamadığım bir şey var adsız yorumlar cerenin neresi zengin.Ortalama bir hayat işte.Düğününe vs bakarsanız bunu zaten anlarsınız.Neden saldırıyorsunuz hamike bir kadına ayıp.
    Cerencim sen canını sıkma.Sen farklısın bence bazılarından.Neden mi evlerini barklarını fotoğraflardan gördüğümüz halde sanki sabancının kızıymış gibi davrananlar, ya da beğenmek yerine beyenmek yazıp kültürlü geçinenler de benim çok canımı sıkıyor.
    Sen başarılı olduğun için saldırılıyor sana.Geçenlerde twitterda buse terime bile saldırdılar.Neymiş babası sayesinde meşhur olmuş.Olabilir allah ona o şansı vermiş o da değerlendiriyor.Ne kıskanıp üzüyorsun kendini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nimo 'nun düğün yaptığı salon, Bursa' nın en iyi üç salonlarından biri.Zengindir değildir bilemem ama herkesin parası kendine başka işi yok mu bu insanların, hay allahım ya!

      Sil
    2. ben burda adsız yorumlara cevap olarak yazdım zenginlik olayını.Yok kızım ağlıyor filan.Ama çok zengin bir insan zaten kimse de kusura bakmasın blogla filan uğraşmaz.
      Bunu ceren için değil genel olarak yazıyorum.Yoksa haklısın herkesin parasından kime ne

      Sil
    3. en iyi üç salonlarından biri! Maşaallah ne güzel Türkçe' n varmış .

      Sil
    4. Gayet ortalama bir insanım ne zenginliği ne param konu. Konu başka şeylere gelmesin lütfen. Hiç bir zaman ne çok param dedim ne öyle davrandım.Yorum için teşekkürler canım

      Sil
  29. Çok üzüldüm gerçekten. Özellikle adsız yorumlarını okuduğumda işin boyutunun ne kadar blogların dışına taştığını gördüm. Yazık yaa... Şimdiye kadar birçok blogda binlerde pahalı markalarla yapılan kombinler gördüm, makyaj malzemelerini inceledim, ama hiç bir zaman bende neden yok, onlar da neden var gibi bir konu aklımın ucundan dahi geçmedi. Özellikle bu blogda samimiyetten başka bir şey yok. Yani değil kibirlenmek aksine insanı evinde gibi hissettiren, arkadaşınızla hoş bir muhabbetteymişsiniz izlenimi veren bir içtenlik var. Nasıl yani neye savaş açıyor, neyi eleştiriyorsunuz ben anlamadım. Hele firavuna benzetmek nedir yaaa, yazık yazık.
    Ah canım benim, her zaman meyve veren ağaç taşlanırmış, lütfen bunlara üzülme. Bebişini düşün. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  30. aldığı ürünlerin sitelerine bakarsanız çantasının ev gerçlerinin makyaj malzemelerinin kullandığı her şeyin normal düzeyde birinin alamıycağını anlarsınız her neyse uzatmak gereksiz konuyu bildiğiniz yolda ilerleyin MEVLANANIN dedği gibi ne kadar anlatırsan anlat kişi kalıbı kadar anlar size cevap vermek suya yazı yazmak kadar saçma zengin fakir herkesin götüreceği 5m bez herkes 9 ay 10 günlük başka başka isimler altında yazan ceren sanırım kendinden eminsen eleştirmiş sevmiş sevmemiş takip etmiş etmemiş umursama sende takipçilerim azldı çoğaldı diye dert etme yanaınla her gün gelen kargolarını pahalı çantaları yemekleri sonrada takip etmeyin defolun gidin ben terslemeyi severim de sonra helal etmiyorum de maldan yalan mülkte yalan var birazda sen oyalan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamadığım şey ne biliyor musun? Ben bu ürünleri alıyor, kullanıyorum diye mi bana kızıyorsun?

      Ben çok zengin biri değilim hiç bir zamanda böyleyim demem, böyle bir görsellik sergileme de yok bu blogta. Sanırım senin bunlar hoşuna gitmedi pek ama ona yapabileceğim bir şey yok canım. Uzun zamandır kendi şirketinde gece gündüz çalışan ve çalıştığınız da herkes gibi kendi özgürlüğünde harcayan biriyim. Eğer aldıklarımdan, giydiklerimden rahatsız isen lütfen gelme buraya, ne işin var hala yazıyorsun okuyorsun dimi?

      Sakin ol!

      Sil
  31. Sizi şu hamile halinizle üzen insanlara Allah uğraşacak başka dertler versin.
    Hiç hoş ve ahlaki değil.
    Zengin de olabilirsiniz, o kısmı da kimseyı ilgilendirmez. Sonuna kadar haklısın dava açmakta da.

    Sadece blog dünyasının karışmasının sebebi olarak gördüğüm bedava ürünler konusuna takıldım.
    Ben uzaktan bir çok blogu okuyan biri olarak, hediye gelen ürünleri objektif olarak eleştiren çok az kişi görüyorum.

    Ve son yıllarda sizin yer verdiğiniz ürünler de hep tanıtım amaçlı geliyor ve harika ürünler olarak bahsediyorsunuz onlardan. Olumsuz eleştiriye rastlamıyorum.Firma çekilişleri de eksik olmuyor. Ne zaman bloga girsem ondan harika hediyeler- bundan harika sürprizler yazılı çekilişler var.

    Bunca takipçi, bunca ilgi hakkınız elbette, başarılı olduğunuz muhakkak. Ancak hediye gelen ürünler, paketler , sürprizler biraz da geri planda olsa, kendi aldığınız - herkesin alabileceği ürünleri objektif olarak anlatsanız eskisi gibi, blogunuza bu kadar saldırı olmaz diye düşünüyorum.

    Burası sizin kişisel sayfanız istediğini yazmak hakkınız. Ama dozunda eleştiriye de kapalı olmasın kimse (öylesin demiyorum :)) Yeri gelince canım takipçilerim, yeri gelince de istemeyen takıp etmesin demek çok anlamsız.

    Bebeğinizle mutluluklar. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben eleştirye her zmana açıyım ama burada yazılan her şeyi firmadan geliyor sanılması çok ilginç Üstelik ben firmalardan gelen her şeyi yazamıyorum. Üstelik sevmediğim ürünlerde oluyor onlar için vakit harcayıp blogta sevmedim şeklinde yer vermiyorum.

      her yiğidin yoğurt yğişi diyelim, bu blog bir kadın blogu. Amacı içinde yeni olan, keşfedilen, gelen , aldığım , gittiğim kadınların ilgisini çeken her şeyin mercek altına alınması Ayrıca herşeye süper yazmıyorum. sevdim çünkü... kimler sevmez çünkü.. gibi ince değerlendirmelerde yapıyorum. Ben diğer çoğu blog gibi ajanslarlar markalarla çalışıyorum, tanıtım yapıyorum elbet ama son dediğin şeye geliyoruz yine. Beni böyle takip etmeyi sevenler kalsın yoksa takip etmesinler diyorum. Yazımı okuduysanız tam olarak bundan bahsettim, verdiğim komşu örneği gibi. Hala arkasındayım.

      Sil
  32. Hayretle okudum Cerenciğim;
    Çok güleryüzlü sevecen ve samimi olduğunu biliyorum, bloğunuda severek takip ediyorum. Herkes herkesi sevmek zorunda değil ama hakaret dolu mesajlar şık değil. Herkes ettiği ile kalır. Senin son ayların bebeğini düşün ve oğluşun stresli olmasın diye biraz kafanı dağıt şekerim.
    ALLAH BİR AVAZDA KURTARSIN!:) Bana hamileyken hep böyle dediler hiiii.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Üzme canını, sıkma. Değmez! Seb sıkılınca o güzel bebişte sıkılıyor. Davanda da haklısın, umarım yerini bulur.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  34. Ne oluyor yahu ne istiyorsunuz insanlardan anlamıyorum, isteyen okusun istemeyen okumasın kimse kimseyi silah zoruyla burayı okusun diye tutmuyor ki Nimo bu saçma sapan yorumları vallahi yayınlama bırak Allah aşkına ya insanlar neden böyle milletin morali bozulsun da ne olursa olsun gibi bir tavır içindeler şaşırıyorum okurken gerçekten pes..

    YanıtlaSil
  35. Vaoooov!
    Ben post konusundan çok, yazına yapılan bazı yorumlara takıldım. Ve aklıma Sertab Erener'in "İncelikler Yüzünden" adlı şarkısına çektikleri klip hakkında gelen olumlu ve olumsuz eleştririler geldi. Hatırlar mısın bilmem, Sertab'ın anne-baba ve kardeşlerinin de olduğu, çocukluk dönemine ait görüntülerinin yer aldığı videolardan klip yapmışlardı hani. Kimileri klibi çok nostaljik, Sertab'dan, içten bulurken kimileri de "Bakın benim herşeyim vardı, klibi çekmiş Sertab" diyordu...
    Bakış açısı işte! Evet, can sıkıcı bir durum, hele ki senin durumunda biri için daha kolay üzülmek...Ama boşver, sen en iyilerini giysen de, en iyilerini alsan da, en güzel salonlarda evlensen de vsvsvsvs. gurur duy bunlarla bence. Onlara sahip olmak için uğraş veriyorsun, çaba sarfediyorsun, emek harcıyorsun. Yaptıklarının karşılığını alıyorsun hayattan.
    Helal olsun Cerencim! Herkesin harcı değildir bunları yapmak da yaşamak da. Blogun için ne kadar çaba sarfettiğini, özen gösterdiğini bizler görüyoruz buradan, ayrıca blogun içerisinde de senden ve yaşamından kesitler de görüyoruz. Yarın birgün doğum yapacaksın, hala burada bizleri unutmadan paylaşımda bulunmaya devam ediyorsun. İzleyicilerine, kendine ve hayatına gösterdiğin özenin, çabanın, saygının farkındayım. Dolayısıyla, sen zaten tüm güzellikleri hakediyorsun ;)
    Sağlığına ve özellikle de Çınar'a dikkat et, kötü enerjilere gözlerini ve kulaklarını kapa :)
    Öptüm çok...

    YanıtlaSil
  36. Tatlım üzme kendini destek olan kadar köstek olacaklarda var hayat böyle ve bir insan işini iyi yapıyorsa mutlaka kötü gözle bakanda, çekemeyende olacaktır.
    Hele ki böyle hassas bir dönemde kendini hiç ama hiç üzme inan bir süre sonra geriye dönüp baktığında böyle saçma şeylerle kendimi niye üzmüşüm diyeceksin.
    Ne yazık ki blog dünyasında işini iyi yapanların hakkını verip destekleyenler kadar çamur atmaya çalışanlarda var.
    İnan seni seven, beğenenler sevmeyenlerden daha fazla bu yüzden saçmalıklara kulakları tıka derim ve şu an sadece anın tadını çıkar.
    Oğluşunu düşün, onu kucağına alacağın anı hayal et ve hayatındaki mutlulukları basit insanlarla gölgeleme bu da geçer deyip ötelemeye çalış.

    YanıtlaSil
  37. inanamıyorum ben bu insanlara ya neler yazmışlar ....

    YanıtlaSil
  38. Yazını, yorumları , yorumlara verilen cevapları tek tek okudum.Ben yaklaşık 2 seneden fazladır seni takip ederim.Sık sık olmasa da beğenimi ,sorularımı sorarım.Sorduğum sorulara bana hemen geri dönüş yapamasanda ( ki yapamaman normal sonuçta seninde hayatın var ) mutlaka cevap vermişsindir.4 sene boyunca samimi olarak fikirlerini belirten,buluşmaları organize eden, işin hakkını gerçekten veren GERÇEK BLOGGER sensin..Ne olursa olsun kimsenin kimseye hakaret etme lüksüne sahip değildir.Beğenmiyorsan,hoşuna gitmiyorsa takip etmezsin olur biter.Verdiğin komşu örneği tam oturmuş.Şu an zaten çok güzel bir yerdesin.Ve daha da güzel yerlere geleceğine inanıyorum .O yüzden sen sadece kendini ve bebeğini düşün...

    YanıtlaSil
  39. Şuna kesinlikle katılıyorum (2006dan beri çeşitli blogları izleyen biriyim) Eskiden blog alemi daha farklıydı. Moda ve kozmetik blogları çok revaçta değldi, el emeği ve yemek blogları yaygındı. Dolayısıyla insanlar yaptıkları alışverişleri bu kadar göz önüne sermezlerdi.
    "Eskiden birbirimize daha destektik" vari bir şeyler yazmışsınız ya, doğrudur bilemem ama eskiden de haset anonimler vardı pek bir şey değişmedi. Sadece o zamanlar başka şeyler üzerinden saldırdıkları için "satın alınanlara erişememe kıskançlığı" ile suçlanmazdılar, farklı meseleler dönerdi alttan alta. Benim gözlemlerim de bunlar. Allah kolay bir doğum ve sağlıklı bir bebek nasip etsin.

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)