BEBEK GÜNLÜĞÜ *** BICI BICI ZAMANI - BANYO/BAKIM ÜRÜNLERİ - ***

11/14/2013 02:00:00 ÖS

Bu kadar kısa sürede buralara dönebileceğimi tahmin etmiyordum ama baktım oğlum mışıl mışıl uyuyor bir hello diyeyim, kaldığım yerden devam edeyim istedim. Blogtaki değişiklik göz kırpmıştır herhalde, umarım yeni halini beğenirsiniz =)

Öncelikle tebrik eden, hal hatır soran herkese çoook teşekkürler. Çok iyiyiz, birbirimize pek aşığız. Hatta daha önce ne yapıyordum onsuz düşünüyorum. Sanki hep evin içindeymiş gibi. Bide acı gerçekler var, yorgunluk, uykusuzluk gibi. Ama inanın koymuyor!

Doğum öncesi fotoğraflayıp yazmayı planladığım, fakat doğumun bir anda olmasından yazılamayan bir " bıcı bıcı " yazısı olsun bu. Ha önce ha sonra fark eder mi? :)


Bebek bakım/banyo ürünlerini seçerken tek bir marka tercihim olmadı. Uzun zamandır inceleyip, içerik ve memnuniyet orantısıyla aklımda 2-3 marka oluşturdum. İçerik cilt hassasiyeti için bebeklerde çok önemli. Hele ki anasını çekerse demiştim, nitekim beyaz ve hassas tenli bir bebek oldu Çino! Burt' s Bees ve Earth Friendly Baby bebe yağını hamilelik döneminde kullanıp beğendiğim içinde Bübchen aldım. dermomarket.com 'da %20 indirim avantajı inanılmaz cazip!

İlk olarak Burt 's Bees anlatmam gerekirse,


Anne arılara, bebek arılar için güvenilir %99 doğal içerikli ballı bu markayı öneririm. Kullanan bir çok arkadaşımda bu süreçte oldukça memnundu. Bu tarz referanslarda önemli tabii. Ben şampuan ve vücut kremini aldım. Yeni doğan olduğundan daha fazla ürünü ihtiyacı yok. Zaten şampuan hem saç hem vücut için kullanılıyor. %98.9 doğal !
Şampuanı söylediğim gibi hem saç hem vücut olarak kullanabiliyorsunuz. Günlük kullanıma çok uygun. En önemlisi hipoalerjik, paraben, ftalat, sls ve petrokimyasal içermiyor. %20 indirim ile linkten satın alabilirsiniz. http://www.dermomarket.com/Burts-Bees-Baby-Bee-Shampoo-Body-Wash-235ml,PR-11031.html

Bebekler doğduğunda artık yıkamak yerine silip, temizliyorlar. Bunun sebebi, bağışıklık sistemi daha gelişsin diye imiş. O vücudunu saran maddenin böyle bir etkisi olduğu kanıtlanmış. Göbeği düşene kadar da yıkamamız söylendi. Bekliyoruz. Bir iki güne kalmaz düşer. Yıkanmadığı için bebeği vücudunda kuruluklar var tabii. Şampuanı değil ama geldiğinden beri bu losyonu kullanıyor, bayılıyoruz! Yine şampuan gibi temiz içeriğe sahip. Buradan satın alabilirsiniz.

Gelelim Earth Friendly Baby markasına,


Earth Friendly Baby yıllardır anne adaylarının tanıyıp güvendiği Lansinoh markası tarafından üretiliyor.  Yine Burt's Bees gibi temiz ve organik içeriğe sahip. Markanın bir çok ürün grubu var ama ben seçimlerimi şampuan, ilerleyen dönemlerde küvette oynayalım diye banyo köpüğü ve vücut losyonundan yana yaptım!

Ürünlerin hepsini rahatlatıcı özelliğinden dolayı lavantalı seçtim. Ama bunların dışında, papatyalı ve mandalinalı çeşitleri de var.

Şampuan için, buraya
Banyo köpüğü için, buraya
Vücut losyonu içinse, buraya


Kimya sektörü o kadar gelişti ki, bir çok doğal koku , doğal tat artık yapay yollarla elde edilip hem kozmetik hem de gıda sektöründe kullanılıyor.  Ucuz maliyet ,göz alıcı renk ,  cezbedici koku ve tatlar için başvurulan bu yol çoğu zaman sağlıksız ve zararlı oluyor. En azından bebek ürünleri seçerken içeriklere dikkat edelim, olur mu? 

Siz hangi markaları kullanıyor ve tavsiye ediyorsunuz ?

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

6 YORUM

  1. Ben uzun zamandır oğluma Burt's Bees kullanıyorum hem şampuanından hemde vücut kreminden kullanıyoruz çok memnunuz.
    Ama bu Earth Friendly Baby markasını ilk kez senden duydum elimizdekiler bitince bir de bunu deneyelim bakalım Lansinoh ürünlerinlerinden zamanında çok memnun kalmıştım eminim bebek ürünleri de güzeldir.
    Çınar bebeği tatlı yanaklarından öpüyorum.:)

    YanıtlaSil
  2. yaaa acayip tatlı bir raf. içim cıvıl cıvıl oldu vallahi :)

    YanıtlaSil
  3. Canım bildiğim kadarıyla bubchen bebe yağının ham maddesi petrol. Onun yerine sana Otacının bebe yağını öneririm. Tamamen saf ve doğal bir yağ. Çino'ya öpücükler♥♥♥

    YanıtlaSil
  4. güle güle büyütün Çınar'ı:) ben oğlum doğduğundan beri iki marka kullanıyorum banyo ürünlerinde sebamed ve bübchen.burts bees'in bebek ürünlerini bir eczanede inceledim geçenlerde içeriği güvenilir gözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. canım öncelikle tekrar tebrik ederim. şu sıralar internete girebildiğin kadar girebiliceksin. çünkü emip uyucak.şuan tek yaptığı o. gözleri açıldıktan sonra sorun başlıyor daha çok yorgunluk :))) ben asyanın ilk doğduğu ayı hatırlıyorum sürekli uyuyordu anne ollduğumu anlamıyrdum dinlenmeye bol bol vaktim olmştu :) banyoo ürünleri için de seçimlerini çok doğru yapmışsın hem doğal içerikli hem de lavantalı.otacının lavantalı bebek yağını da tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  6. Ay doğurdunmuuuuu? Maşallah maşallah..Allah analı babalı büyütsün size bağışlasın inşallah.Rabbim size bağışlasın.bu zamanlarda yeni doğan olduğu için bol bol dua oku bebişine ve kendine.sevgiler..

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)