DEKORASYON *** YENİ EV ÇINAR 'A MONTESSORİ ODASI DETAYLARI

12/12/2015 01:57:00 ÖÖ

Çoook uzun zaman önce çektiğim fotoğraflar makinemin içinde öylece beni bekliyordu. Çünkü taşındığımız evimizde wifi sorunu yaşıyoruz. Bir iki gündür ( çok şükür ) var. Ve pek tabii koşa koşa buraya geldim.

Çınar 25 aylık. Yeni evimize taşınalı 3 ayı geçiyor. Oğluma ayrı bir oda yapmamıştım. Kendi odamızda bir ikea yatagı ile yatıyordu. Hatta onunda yazısı burada! Kısıtlı imkanlarla en iyisini yapmıştık. Ayrı bir oda yapmak, oda takımı almak ,istemedim çünkü ben yine o büyüdüğünde oda seçimini kendi yapsın isteyenlerdenim. Yatagınında zamanı gelince dar geleceğini biliyordum ama böylesi daha iyi oldu. Tam emzirmeyi kesme dönemi ile odayı ayırma dönemi birleşti, çok zorlanmadım. Bir de benim için bu süreci hızlandıran şey Montessori yatagımızdır!





Montessori sistemi benim oldukça ilgimi çekiyordu. Ve mutlaka çocuğun yaşadığı alanı, çocuğun boyutlarına göre dekore etmenin öneminden bahsediyordu. Bu ona kendi işlerini kendi yapabilme ile, yeterlilik duygusu ve kendine güveni kazandıracaktı. Yatağından istediğinde inip çıkacak, kitaplarını seçebilecek, oyuncaklarını toparlayabilecek ve masasında çizim yapabilecekti. En önemli nokta '' o istediğinde '' ve '' kendi başına'' olmalı. Bu nedenle gidip milyarla dökerek, koca koca yataklar, yüksek yüksek kitaplıklar almak istemedim. Erkek milleti işte, biraz zor anlıyorlar eşimi ikna etme sürecim biraz sancılı oldu. O oğluna arabalı bir takım alam hayali içinde idi. 2 yaşındaki çocuk ne anlayacaksa artık :)

İnternetten bulduğum modeller için fiyat alma dönemimde çok sıkıntılıydı. İnanılmaz fiyatlar duydum! Aklınız şaşar. Bir yatak için 5 bin isteyeni bile ki eyvah eyvah! Sonra allah çıkardı karşıma diyeceğim bir alakasız sohbet sırasında, arkadaş önerisi ile usta ilke tanıştık. Mütevazi, becerekli ve işini seven biri.  Yatak ve dolabımızı yaptırdık. 












Oğlumun içinde uyurken keyif aldığı, eve her yeni gelene '' Çınarın odasını göster!'' diye sürüklediği bir alanı var artık. 



Odaya dair diğer detaylar
Kitaplık ve oyuncak dolabı: Nitelik Mobilya
Halı: Unigo
Çadır: Kiddy' s Teepee
Masa: İkea
Nevresim: Neslishine
Yastıklar: Nurum_Yastık
Duvar kağıdı: Renklendir hayatını

Bunlar da İlginizi Çekebilir

1 YORUM

  1. Merhabalar montessori yatağından bende yaptırmayı düşünüyorum fakat fiyatları dediğiniz gibi yüksek. Bahsettiğiniz usta nerede ve ne kadar yaptı paylaşabilir misiniz?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)