VERGİ MÜKELLEFİYETİ BÖLÜM - 3

8/11/2010 01:57:00 ÖS

yine vergii yinee vergiii.....
eksiikk kalan bir post olduğu ve bu konuda yardım isteyen arkadaşlar mevcuıt olduğundan bu postu yayımlama gereği duydumm..evet geç kalmış bir postturr ama aahhh buu sıcaklarrr :)

eveeeeetttt..o haldee başlayalımm ;)

daha önce sizlere önerge yazmanız konusunda bir post yazmıştım , 1 bölümde...o post'a bu önergenin nerede olduğunu,nasıl ulaşabileceklerini anlamadıklarını yada ne yazacaklarını tam kestiremediklerini söyleyen sevgili hatunlar vardıı....ben ise bu postta adım adım gelir dairesi başkanlığı sitesinden önerge formuna ulaşma ve önerge yazma ile ilgili adım adım göstereceğim


google'dan ''gib'' şeklinde arama yaptığınız zaman karşınızda yukarıdaki kısım çıkar...hemen oradan etrafını kırmızı ile yuvarladığım kısma yani ''yeni'' alanına tıklıyoruz hatunlar :)
eveett..sonrasında karşımıza çıkan sayfanın sağ köşesinde bir amcanın resminin altında ( :D ) ''yeni özelge formu için tıklayın'' linkine tıklıyoruzz :)
özelge talep formunaa son bir adımlık işleminiz kalacak ... yukarıdaki görselde etrafını yuvarlattığım kısma yani ''özelge talep formu''yazan yere tıkladığınızda karşınıza boş bir forum çıkacak....

bu aşamaya kadar tamamdırr diye düşünüyorum..ee geldik işin en civildek kısmınaa :D çıktı almanız gerekececek arkadaşlar baştan söyleleyim,sonra mızmızlanmayın :P
bol yuvarlaklı bir görsel :)
aslında çok kolay..benim örnek resim koymama gerek bile yoktu yaaa....can sıkıntısından kendi çapımda eğlence çıkardım kendime :P
benim yazdığım özelge talep formuna geçmeden öncee üçüncü bölümle ilgili uyaracaklarım var....çünkü ben kısımda takılıp kalmıştım :D o alan boş kalacak arkadaşlarrr sadece ad soy ad girin ve tarih imza kısmını boş bırakın çıktı aldıktan sonra el ile girmeniz gerekiyormuş...bunda bilmiceekk ne var demeyin ben şapşiliklik yaptım bu konuda hadii imza tamamda tarihte elle atılacakmışş...canım ayaklarınıza yazık bu sıcakta :D

geçelim benim özelgeye ne yazdığımaa...tabiki aynısını yazmayın ama aşağı yukarı ne yazacağınız konusunda örnek olsun ;)



BEN KENDİ EVİMDE,KENDİ ODAMDA HİÇ BİR YARDIM ALMADAN EL EMEĞİ,ELDE İŞLENEN ÜRÜNLER HAZIRLAMAKTAYIM....HATTA ÇOĞU ZAMAN ÜRÜNLERİMDE KULLANDIĞIM MALZMEMELERİ DAHİ KENDİM YAPMAKTAYIM.EVİMDE KULLANDIĞIM ELEKTRİK MESKEN ELEKTRİĞİDİR,İŞLETME DEĞİL.YASALAR İLE İLGİLİ EDİNDİĞİM BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA EVDE KENDİ EMEĞİ İLE ÜRÜN YAPIP SATAN KİŞİLERİN VERGİDEN MUAFLIK DURUMU SÖZ KONUSU.LAKİN,YİNE EVDE KENDİ EL EMEĞİ İLE ÜRÜNLER HAZIRLAYIP İNTERNTTE SATAN KİŞİLERİN MUAMMA OLMASI BENİ TEREDDÜT ETMEKTEDİR..YİNE BİR MADDE DE ''İNTERNETTE SATIŞ YAPAN KİŞİLER VERGİ VERMELİDİR DEVLET O SİTEYİ ŞAHSIN İŞ YERİ OLARAK KABUL ETMEKTEDİR''DİYE GEÇTİĞİ HAKKINDA BİLGİM VAR...BUNUN YANINDA BU MADDENİN , SİTE SAHİBİ EĞER SATIŞ YAPAN ŞAHIŞ İSE VERGİ VERMELİ DİYE BİR BİLGİYE DE SAHİBİM.ÇÜNKÜ BEN GİTTİGİDİYOR.COM ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAK İSTEDİĞİMDE , SİTE BENDEN HEM ÜRÜN LİSTELEME BEDELİ (10 GÜNLÜK 2 İLE 3 TL ARASINDA) ÜCRETİ ALMAKTA HEMDE EĞER SATIŞ GERÇEKLEŞİRSE %10 ÜRÜN BEDELİ ÜZERİNDEN KESİNTİ YAPMAKTADIR.ŞİMDİ BEN SORUYORUM SİZE,EVDE YAPIP KONU KOMŞUYA SATAN BİR ŞAHIŞ VERGİDEN MUAF OLURKEN,BEN İNTERNETTE SATIŞ YAPMAK İSTEDİĞİMDE(ÜSTELİK SİTENİN BENDEN KESTİĞİ BEDELLER İLE DAHA ÇOK ZARARA GİRERKEN)BEN VERGİDEN MUAF OLABİLİYORMUYUM?AMACIM VERGİDEN KAÇMAK DEĞİLDİR,SEVE SEVE MÜKELLEF OLURUM..LAKİN BİR HAKSIZLIK SÖZ KONUSU..
İNTERNTTE SATIŞIN 2 ' YE AYRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
1 : KAR SATIŞI : BİR YERDEN TOPTAN MAL ALIP ÜSTÜNDE KAR İLAVE EDİP OLDUĞU GİBİ ALICIYA SATMAK
2 : EL EMEĞİ ÜRÜNLER SATIMI : EVİNDE,KENDİ İMKANLARIYLA HİÇ BİR YARDIM ALMADAN,EMEK İLE BİRŞEY MEYDANA GETİRİP 3- 5 KURUŞ KAR YAPIP SATMAK...

BEN VE BENİM GİBİ KONU MADURU İNSANLARI BİLGİLENDİRİRSENİZ VE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNRİM..






bu kadaaarrrrrrr :)

canlar şunuda eklemek istiyorum...kaçmayın...kaçmak kurtuluş değil...bizler sanıyoruz ki pasajlarımızı bloglarımızı kapatıncaa bizi bulamıcaklar...saklanbaç değil ki bu...devlet istediğinde öylee kolay bulur kii...ayrıcaa eski satışlarınızdan da korkmayın sonuçta bu yeni bir şey önceden haberiniz olsaydı inadına devam etmezdinzi...kii yok böylee birşeyyy....zaten internette satış vergi olatı el emekçilerinden çok bir yerden mal alıp kar ekleyip satanlar için...örneğin bizlerin malzme aldığı yada elbisee aykkabı aldığı kişişel gibi..haa şimdilik.....ilerde nolurr bilemeyiz.....bizlerede sıçramasın diye önlem için vergi dairelerine önergelerimizi sunalım arkadaşlarr...
sorularınız olurssaa seve seve yardımcı olururm :)

Bunlar da İlginizi Çekebilir

10 YORUM

  1. detaylı bakıcam sağol fıstığım

    YanıtlaSil
  2. bloğumdan link vererek bahsettim senden. umarım sonuç alırız, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. ewet iyi fikir, anlatımınız için tşekkürler

    YanıtlaSil
  4. inş bir işe yararda bu ne olacak ne yapacağız şimdi diye düşünmektende kurtulmuş oluruz
    ayrıntılar içinde teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. sevgili stil direktörü
    -haydfii bak bakalım :P

    sevgili sergun;
    -tşk ediyoprum bu ince davranışından ötürü tatlımm bilgilenmemeizz bilgilendirmemeiz lazım diye düşünüyorumm..çok fena hantall bir millet olduk galiba :D insanlar blogunda küçük bir link vermeye bilee üşeniyorrr :) bu yüzden tşk ederimm:) bir yenetek kurtarmak bile çok önelmi :)
    sevgili yenek sizin;
    -fikirr iyi tatlım lakinnn icraaatt lazımmm eeyy icaraaattt :)))
    sevgili sevim;
    -dediğin öylee doğru kii...biz insanoğluu sdc düşünme eyleminden icraat kısmına geçemiyoruuzz :Peğer bişeylerin ucundan tutarsak düşünmek yerine ben yaptım,ben uğraştımm,aslanlar gibi de açarım pasajımı yaparım satışımı,demezmiyiz?

    YanıtlaSil
  6. Tatlım blogunu incelerken en çok bu yazıya takıldım ne güzel detylı bir şekilde anlatmışsın süper hemen ben de gerekli girişimlere başlayacağım zaten stil direktörü ile bu konu üzerinde konuşuyorduk hep, peki sormak istediğim bir soru var şekercim, vergi mükellefliği alırken herhangi bir masraf yaptın mı?? peki sen şahıs şirketi mi kurmuş oldun? bunun masrafı nedir bunları merak ediyorum, bu arada ben genel olarak incelediğim için hediye çekilişini de göz attım harika işler çıkarmışsın ürünlerinin hepsi birbirinden şahane! oradaki sıralamayı bozmamak için buraya yorum yazdım:)

    YanıtlaSil
  7. sevgili posh butik
    aahh annnem ahhh vergi daiersine gidicem mükkllf olcam diyorumm kimsenin tınladığı yok önerge doldurun dediler...durumumuzu anlattımmm cvp veren de yok...sonraa tekrar gittimmm tekarar yazdımm....çıtt çıktığı yokkk...izmiri aradım plot bölgeydi ya güyaaa adamların haberi yokkk... :))))

    YanıtlaSil
  8. evet kuzum sonradan bu konu hakkında yazdığın tüm yazıları bir daha okudum konuyu anladım canım sağolasın, biz uğraşıyoruz bir şeyleri düzgün yapalım diye ama onların tınladığı yok desene:)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, iyi niyetiniz ve paylasiminiz icin tesekkurler.Andak imla kurallarina, 3 kez yazilan ve kayan harflere dikkat ederseniz mutlu olurum.Okurken yoruldum inanın :)) Bu sizin blog kalitenizi de artırır diye naçizane tavsiyede bulunayım. Bir de, nedir son durum bu vergi formu hakkında? gelen bir cevap oldu mu?

    YanıtlaSil
  10. canım tşkler uyarın için inan bu yazıları hazırlarken hırsla yazdığımdan farketmedim bile..Hayır , henüz bir dönüş yok :) Ben şehir efsanesi dedim buna artık,kesinlikle...

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)