SİGARAYI 'CHAMPİX' İLE BIRAKTIM!! NASIL MI? ''SENDE BIRAKABİLİRSİN ! ''

10/18/2011 02:47:00 ÖS

Onların sloganı '' SENDE BIRAKABİLİRSİN ''!!!


Türkiye'de yapılam günceleme (!) zamları , ekonominin düşüsü, kapalı alan yasağı ha şöyle dursun, fosur fosur sigara içen bir toplumuz hala !

Bunu yazıyorum keza düne kadar bende bir içiciydim , ama zamanlamam öyle güzel ki,'' ah zaam eyvah, bu sene toplanıp Winston'a giricez '' geyiklerinden uzak kaldım :D


Sosyal paylaşım sitelerinden takip edenler bilir, gönüllü bir proje gibi sürekli ilk kutuyu alır almaz yazmaya başladım ! Bende ki değişime inanamayan '' ama nasıl olur ya'' '' nasıl alacağız'' diye soran arkadaşlar için bir yazı hazırlamaya karar verdim !


Doktor kontrolü dahilinde alabileceğiniz bir ilaç '' CHAMPİX'' ... Hastahaneleri hiç biriniz sevmiyor biliyorum . Fakat kan, röntgen, solunum testleri ile ilacı alıyoruz ! Bu ilaç yaklaşık 2-3 yıllık deneyimi olan, Türkiye'de ise yaklaşık 1 senedir de tüm eczanelerden temin edebileceğiniz bir ilaç !



Sevgili Stil direktörü Eda 'nın bu ilaçla sigarayı bıraktığını biliyordum, lakin insan denemeden anlamıyor işte...
Prospektüste yazan "8-14 gün arasında sigarayı bırakın" lafı bana çok ters geldi! '' nasıl dedim ya ?!''  hadi ben 3 senedir kullanıyorum lakin annem kendini bildi bileli içiyor , nasıl olur bu !!! 






İlaç önceleri küçük dozlarla başlıyor ve kısa sürede 1 sabah 1 akşam devam dozuna çıkıyor! Bir paketin içerisinden yukarıdaki görseldeki gibi iki ayrı kullanımlık paketler çıkıyor, 1. ve 2. hafta için ayrı, 3. ve 4. hafta için ayrı ....




Etki mekanizması ilginç! 
Basitçe şöyle anlatmaya çalışayım; Champix etken maddesi Sigaradaki nikotinden önce beyindeki nikotini kapan bölgeleri kapatıyor, nikotin geldiğinde suratına kapanmış kapılardan geçemiyor, ayrıca Champix nikotinin beyinde salgılattığı bazı maddeleri de kısmen salgılatmayı becerdiğinden sinirlilik vs. gibi sigara bırakma belirtileri minimum olarak görülüyor!
Az sayıda kişi üzerinde yan etkileri ve bazıları ağır da olabilen yan etkileri görülmüş! 3 ay kullanım tavsiye ediliyor, ilk deneylerde 1 yıl sonra %40 Champix kullanıcısının sigarayı bıraktığı görülmüş ( ve daha önemlisi 1 yıl sonra geri dönmediği sigaraya )! İlaç türünün ilk örneği, ve pahalı! Ama artık neredeyse günde 1 paket sigaraya geliyor, son zam kazığıyla! Pardon güncellemesi diyecektim :)))



1 Aylık Başlangıç paketi+ 2 aylık Devam paketi olarak kullanılacak ! Tanesi 188 TL ilacın. Günde bir paket sigara ( en iyi markadan örneklersek) 10 TL her gün bir paket ( bakın ne kadar iyimserim ) 300 yapar ! hatta aylık bir paket sigaradan çok daha az ilacın fiyatı !!!
Prospektüsünde yazılanlara uyulması çok önemli, öyle kafadan 1 ay sonra bırakıp, ben bıraktım ilaca gerek yok gibi saçmalıkların hiç yeri yok! 



 Görüldüğü üzere ben 12. gündeyim... Bizden istediği şey 14 gün içerisinde bir hedef koymanız, ben bunu her ihtimale karşı ilk aldığım gün 14 demiştim :)) Çünkü akıl karı gelmiyor bu kadar kısa zamanda mümkün olabileceği ...

İlginçtir ki 8. gün benim için olay kapandı.. Hatta 5. günden itibaren her gün içilen 2 paket sigara tek tüke düştü, sonra dediğim gibi 8. gün tamamen bitti :)





Haa şunu söylemekte fayda var, canım istemiyor demiyorum fakat öyle krize girmiyorum. Bıraktığımdan bu yana başlamamı gerektirecek derecede 2 ağır durum yaşamama rağmen sigara içmiyorum ve içebileceğimi de zannetmiyorum.


Yan etkilerinden sadece ilacı aldıkta sonra mide bulantısı yaşıyorum 30-45 dakika sürüyor, başka bir durum yaşamadım.

Eğer tereddütte olan varsa mutlaka alıp denesin en fazla 180 tl kaybeder kazanacağı ise hayatının geri kalanı.. .





Çevrenizde ''amaaaan ilaca ne gerek var yaaawwuu'' diyen insanlar olacaktır, dinlemeyin !!! Elbette kendi iradesi ile sigarayı bırakmış çok kişi var.. Deneyipte başaramamış kişiler içindir tavsiye elbet !!!






Sormak istediğiniz, benim gözümden kaçan, anlatmayı unuttuğum bir detay varsa lütfen yorum bırakın :)




Son olarak ise yanımdan sigara içmiş biriş geçtiğinden leşş gibi kokuyor bana, rahatsız oluyorum!
ne eğlenceli ve garip bir duygu anlatamam :)
Kullanan herkesin kurtulması dileğiyle,ilerleyen günlerde tekrar yazacağım :)

Bunlar da İlginizi Çekebilir

23 YORUM

  1. İlacın beyne olan etkisi en önemli kozu sanırım. Zira vücud 1 ayda nikotinden tamamen temizleniyor ve fiziksel bir bağımlılık kalmıyor. Gerisi psikolojik bağımlılık. :)
    Ben günde 2 adet falan içtiğim için düşünmüyorum tabi..:)

    YanıtlaSil
  2. canım benim babam da 35 yıllık tiryakiydi, günde iki paketten fazla içerdi, bir sürü de yol denedi bırakmak için ama hiçbiri etkili olmadı. Champix kullandı ve gerçekten bir ay gibi bir sürede tamamen bıraktı ve bir yıldan fazla oluyor bırakalı geri dönüş isteği de hiç olmadı, bence bırakmak isteyenler doktor kontrolünde denemeli, gerçekten etkili gözümle görmesem inanmazdım ;)

    http://irem-just-a-dream.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim, duymuştum ama ayrıntılı bilgi alamamıştım ilaç hakkında.Reçete ile mi alınıyor? Çok inandım ve bırakmak istiyorum gerçekten..

    YanıtlaSil
  4. tebrik ederim. bu yaşıma kadar sigaraya hiç bulaşmamış birisi olarak her zaman iyi ki başlamamışım derim. Sigarayı bırakan insanları da her zaman tebrik ederim, çünkü zor bir olay ama o kadar güzel yazmışsın ki postunda kazanacağınız hayatınızın kalanı. Çok etkiledi bu söz beni, umarım başkalarını da etkiler . tebrikler...

    YanıtlaSil
  5. nimocum göğüs hastalıkları hastanesine başvuru yaptığında eczaneden normal reçete ile alabiliyorsun bunu,işten arkadaşım söylemişti kullanıyordu ama max 3 denemeye kadar oluyor sonra devlet ödemiyormuş.arkadaşlar hepinize duyurulur.araştırarak alın yazık yoksa verilen paraya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaradan 110 lira ile almak isteyen arkadaşlar mail : freeman73327332@mynet.com İlacın üzerinde phizerin bandrolu mevcuttur (orjinaldir)

      Sil
  6. Sevgili Tuce :)
    - Aynen öyle tatlım, bir çeşit beyne verilen sinyal oyunlarıyla dengeliyor sistemi :) Ama senin ihtiyacın yok istediğin anda uzaklaşabilecek durumdayken aman yakınlaşma tatlım ;)

    Sevgili İrem :)
    -ha şöyle şahit olan biri dursun yanımda ... Ki haklısın senelerdce içen annem( ki o içmez yerdi resemn :) ) o bıraktı, onun gibi arkadaşlaı bıraktı örnek çok ...

    Sevgili esinspirationm:)
    _ Canım reçete dışı satılıp satılmadığı hakkında hiç bir bilgim yok.. Ama doktor kontrolünde olan herşey daha güzel değil midir zaten kafaya göre ilermektense ? bence hiç durma yarın ilk işin olsun ....

    Sevgili Purpleorangeminds :)
    - ne kadar güzel, bende lise gibi bir ergen dönemi atlatıp üniversitenin son senesinde başlayan garip bir kişilik :)) Rabim herkesi kurtarsın !

    Sevgili Pembebakteri :)
    -Canımcım zaten devlet kısa bir süre ödedi, o şuan yok artık , onuda 3 değil 2 kutu ödüyordu :( Paraya yazık demişsin ama bende cebimden aldım, yazımda anlattığım gibi günde bir paket sigara 10 tl'den yada 300 ediyor , ee ilaç zaten 180 tl !

    YanıtlaSil
  7. bende champix kullandım. ilk kullanmamda yan etkilerini çok ağır hissettim (bahset)iğim yan etkiler; gerçekçi rüya görme sadece iki kez, haptan hemen sonra sigara içince mide bulantısı ama sigarayı yavaş yavaş içince sorun olmuyordu, asıl ağır yan etkiden kastettiğim aşırı yorgunluk ve uyku hissi yoksa diğer etkilerin hiç birini hissetmedim sadece bahsettiklerim. neyse bu yorgunluk ve uyku haline - iş yerinde bazen sanki hiç uyumamış giibi kafam önüme düşüyordu- dayanamadım ve 3.haftanın sonunda ilacı bıraktım.
    ilk iki hafta kesinlikle hiçbir değişiklik hissetmedim 3.haftaya girdiğimde ulan verdiğim paraya yazık oldu diye hayıflanırken ve moral bozukluğu yaşarken bir baktım ertesi gün 10 sigaraya düştüm iki gün sonrada 5 sigaraya ama yan etkilerinden ötürü dayanamayıp bıraktım

    ertesi yıl tekrar ilaca başlamaya karar verdim. bu sefer bahsettiğim yan etkiden yani aşırı yorgunluk ve uyku hissinden sakınmak için kendimi sürekli tetikte tuttum. kendime mümkün oldoğunca iizzin vermedim arada haftasonları akşama kadar yattıklarımı saymıyorum tabi, birde ortamımı değiştirmeye gayret ettim, malum sosyal çevre. neyse 3.haftaya kadar sigaramı normal aynı miktarda içtim sadece 5-6 sigara daha az. 3.hafta aniden düşürdüm ve 10 sigara içmeye başladım. 2 gün sonra 5 sigara ve bir kaç gün sonra 2-3 sigara. bir kaç gün sonra elimden geldiğince -sigara içme arzusuna dayanamayıp içtiklerim hariç, içmemeye çalıştım. 2-3 sigarayıda bir kaçgün içip tamamen kestim. çok şükür iki gündür içmiyorum. o yan etkide pek olmayınca bırakabildim. ne yalan söyliyeyim her iki denememde de ulan yazık oldu verdiğim paraya derken aniden sayıyı düşürebildiğimi görmek güzel oldu, birde sigara konusunda o kadar çok başarısız bırakma giriişimlerim olduki , önceden iradesine güveenen ben artık irademe güvenemez olmuş ve ben sigarayı bırakamam dememe neden olmuştu. en azından tekrar kendime güvenim geldi. size tavsiyem eğer yan etkisi çok ağır olursa ilacı kesin. aradan zaman geçtikten sonra yeni bir paket alıp tekrar deneyin. benim için bu süre 1 yıl olmuştu. birde tavsiyem ilacı tatile çıkmadan bir hafta öncesine veya iki hafta öncesine denk getirin. ortamınız değişeceği için veya daha rahat olacağınız için sigarayı bırakmanız kolaylaşır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadarda güzel yazmışsın ! İlgin için nasıl teşekkür etmeliyim bilemedim doğrusu. Şuan 4. ayımdayım çok şükür tek bir tane bile sürmedim ağzıma. Champix yan etkilerine rağmen mucize bir ilaç tabii dediğin gibi irade en büyük gerekli şey bu yolculukta.
      Sevgiler

      Sil
  8. arkadaşlar bende 20 gündür kullanıyorum ilacı 8. gün son sigarayı içtim ve daha canım hiç çekmedi ilaç yoksunluk sendromunu tamamen ortadan kaldırıyor herkese öneririm.Bazı arkadaşlar pahalı buluyor ama ilacın ar-ge araştırmaları 1.3 milyar dolara mal olmuş.Ben ilacı 110 tl ye tedarik edebiliyorum.Ankarada bulunan ve daha düşük fiyatla bulamayan varsa mail atsın.Daha düşük bulan varsa da burdan yazsın herkese faydalı olsun..

    YanıtlaSil
  9. ankaradan 110 tl ye bulan arkadaşım sana nasıl ulaşabilirim. ben almayı düşünüyorum.
    kahramanozturk1@hot

    YanıtlaSil
  10. Bugün ilk paketi aldım. Yarın sabah kullanmaya başlaacağım. Güzel bir bilgilendirme olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Gül. Benimde 1.ayım bitiyor campix kullanmaya başladım 8. gün bırakıcam dedim ve ben5.gününde bırakmıştım.yorgunluk ve uyku hali yapiyor.buna aldırış etmeden devam ettim.suan sigaradan nefret ediyorum.canım arada istiyorr aklıma geliyor olsa diyorum içmem.asla para veripte bi dahada almam o zıkkımı.bi fırt ceksem agzımda olusacak o tat aklıma geldikce nefret ediyorum.campix sayesinde ben memnun kaldım bırakırkende hiç zorlanmadım.

    YanıtlaSil
  12. bende bu ilaç sayesinde bıraktım bu illeti valla ben hayatımda ilk defa denedim ve bıraktım champıx olmasaydı çok zor olurdu tabi bende kronik ürtiker ve anjiödem olmasına rağmen yan etkileri çok fazla olmadı ona kaldıysa aspirindede yan etkiler var
    valla kullanmaya cesareti olmayan arkadaşlara tavsiyem mutlaka doktorunuza muayene demiyorum fakat muhakkak danışınız.

    YanıtlaSil
  13. champıx e başlıyalı 2 gun oldu şu ana kadar her hangi bi yan etksını görmedim inşAllah bırakıcam doktora danışmadan gıttım eczaneden aldım eczanedekı çocuk % de 100 bıraktırıyo dedı gunde 2 pakete yakın içiyorum eğer champıx sigarayı bıraktırabılırse bana bu ilacı icat edenın ölmüşlerine fatiha okuycam eğer bırakamazsam eczacı çocuğu dövmeye gidicem:))

    YanıtlaSil
  14. evet güzel bi ilaç

    YanıtlaSil
  15. 8 yıldır sigara kullanıyordum. Destek almaksızın defalarca bırakma deneyimim olsa da ne yazık ki başarılı olamamıştım. "Champix" adını ilk duyduğumda pek ilgilenmemiştim. Haybeden bir çaba olarak düşünmüştüm ta ki ikna olup; ilacı bir şekilde kullanmaya başlayana kadar. Bırakmak için 10. günü seçtim. Bu 10 gün içerisinde günde 3-5 sigara içmeye devam ettim. Kısıtlama söz konusu değil, İÇEMİYORDUM! Bilirsiniz mide bulantsı.. Bugün itibarıyla ise 2 haftadır sigara içmiyorum. Sosyal ortamlardan kaçmadım, alkollü ortamlarda da bulundum. Buna rağmen tek bir sigara içme isteği uyanmadı bende. İlacın çalışma mantığını biliyordum ama bu kadar etkili olacağını kesinlikle beklemiyordum. Hatta henüz ilk kutuyu bibitmeden devam kutusunu da almış bulunuyorum. Tadeviyi "12 hafta" sürdürmekte kararlıyım (doktora danışmadım) ancak sonrası için devam etsem mi bilemedim! Belki bu konuda tecrübesi olan bir arkadaşım bu yorumu okuduktan sonra cevap yazmak isteyebilir ki çok memnun olurum. Bağlantıyı sık kullanılanlara ekliyorum geri geleceğim. Konu dışı: blog oldukça hoş ve zengin duruyor. Bu yorumdan sonra biraz inceleyeceğim; umarım yanılmam :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Bende yarın başlıyorum champixe umarım etkili olur.yorumlar çok olumlu inş.işe yarar.deneyimlerimi yazıcam inş.

    YanıtlaSil
  17. merhaba bende champixe baslayali 6 gun oldu ama su ana kadar sigara ictigim sayida bi dusus olmadi karamsarliga kapiliyorum birakma gunu olarak 10. gunu sectim ogunde birakmak icin cokmu zorlanicam diye cok korkuyorum sizde benim gibi karamsarliga kapiliyormuydunuz birakma gununuze kadar? simdiden tesekurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moralinizi bozmayın şakın. Bende de aynısı oldu. 14. gün bırakana kadar sigara içtim ve isteğim azalmadı. 15.gün sigara içmedim ve en ufak bir yoksunluk belirtisi yaşamadım. Şu anda 15 gün oldu hiç sigara içmedim ve inanılır gibi değil ama canım hiç sigara istemiyor. Vazgeçmeyin sakın ilaç inanılmaz iyi sonuç veriyor.

      Sil
    2. Moralinizi bozmayın şakın. Bende de aynısı oldu. 14. gün bırakana kadar sigara içtim ve isteğim azalmadı. 15.gün sigara içmedim ve en ufak bir yoksunluk belirtisi yaşamadım. Şu anda 15 gün oldu hiç sigara içmedim ve inanılır gibi değil ama canım hiç sigara istemiyor. Vazgeçmeyin sakın ilaç inanılmaz iyi sonuç veriyor.

      Sil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. merhaba tekrar içmeye başladın mı ?ben 2 yıl önce ilacı kullanıp bıraktım 5 ay içmedim sonra tekrar başladım..geçen sene tekrar başlangıç paketini aldım ve 1 ay düzenli kullanmama rağmen en ufak bi etki göstermedi..acaba ilac bağışıklık mı yaptı devam paketini mi kullanmalıydım bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)