SAÇ BAKIMI *** TÜM BİLDİKLERİMİ, KULLLANDIKLARIMI DÖKTÜM ORTAYA !

12/01/2011 11:30:00 ÖÖ


Bana sıkça sorulan konulardan biri de,  
- '' Saçların için özel kullandığın şeyler var mı? ''
- '' Saçların nasıl bu kadar sağlıklı ? ''
vb ...

Nicedir taslaklarımda tamamlanmayı bekleyen bu yazıyı artık yayına sokma zamanı !


Bir insan evladının saçına 4 kutu boya gider mi yahu?
Evet, o insan evladı benim işte :/
Hani evde kendimiz boyasak, '' siz becerememişsiniz'' dersiniz ama kuaförde boyanan saç için aynı şeyi söyleyebileceğinizi sanmıyorum
:)

- '' bu işler yapısal,gensel '' gibi annaanne sözcükleri kurmayın sakın ! Benim kardeşimin saçlarım tüy gibi, incecik ...
Herşey sevgi ile başlıyor!!!

...


Kadınların saçı en çok yazın mı yoksa kışın mı yıpranır sizce ? Güneş kadar sıcak havanın da saçımızda etkisi var mı?
Bence her ikisi de...
Saçı kışın nadasa bırakmak en doğrusu.. Kış boyu yapılan bakımlar, doğal maskeler yaza saçı yeniliyor, yaz geldiğinde ise deniz, güneş derken saç alt üst oluyor ! Bu arada denge çoook önemli.


Ben senelerdir saçlarımı bir çok renge sokup, açıcılara çok kes maruz kalan biri olarak hep şunu savunuyorum;
'' Boya saçı büyük oranda yıpratmaz! Ancak üst üste yapılan boya işlemleri hariç !! Saçın en büyük düşmanı açıcılar ve yüksek oranlı amonyak içeren boyalardır. ''

Bundan 2 sene önce inanılmaz ani bir karar ile saçlarımı bayrak kırmızısı yaptırdım. Düşünün simsiyah bir saç tek günde nasıl döner bu renge ??? 




 Tabi ki yanarak! Up uzun saçlarım enseme düştüğünden beri saçlarımı kurutmuyorum bile .......
( Burada gördüğünüz saçlarım değil çıt çıt' larım )

Hem saç uzatan hem inanılmaz bakım yapan bitkiler konusunda akademik araştırmaları olan birinden aldığım bir bakım yağı tarifini paylaşayım sizlerle sonrasında hızlı hızlı anlamaya devam . . .

                Gerekli Olan Malzemeler ,
  • Eczaneden saf, asitsiz zeytinyağı,
  • Aktar yada kuruyemişcilerden iğde ( zeytine benzer, dışını soyduğunuzda içi tüylüdür) ,
  • Sarımsak
Miktarlar yapmak istediğiniz büyüklüğe göre değişiyor!
   bu karışı cam kavonoz ' da oda sıcaklığından daha yüksek sıcaklıkta 3 ay kadar bekletiyorsunuz... haftada bir çalkayın mutlaka ! Bekletme süresi bitince saç dipleri ve tüm saça uygulayıp, 45 dk bekletip yıkıyorsunuz... Ben 15 günde bir yaptım bu uygulamayı, bazen ayda bir oldu ama gerçekten saçlarımı güçlendirdiği için ona kefilim.



Başta da belirttiğim gibi saçlarıma bebek gibi bakıyor, duştan sonra kurutmuyorum bile! Tek özel formülüm ise bu  karışım idi ... 
Çok nadir, fön, maşa işlemi yaptırıyorum. Eğer zorunluluğum varsa mutlaka saçı saracak koruyucular kullanıyorum...



Biliyorsunuz '' gliserin '' saç için en önemli etken madde ! Dikkat etmek gereken hayvansal değil, bitkisel gliserin içeren ürün kullanımı olmalı! Çünkü uzmanlar hayvansalları önermiyorlar. Saf Gliserin olarak piyasada bulabilirsiniz.


Saçlarımı yılda 3 kez kestiriyorum, bunu da 12 ayı 3'e bölerek buldum :) Batıl inanç belki ama erkek kuaförlerin kestiği saçların çok daha hızlı ve sağlıklı uzadığına inandığımdan muhakkak bir bayandan çok erkeğe kestirmeyi tercih ediyorum. Unutmadan konu saç kesimine gelmişken, saçlarını asla ustura ile kestirmeyin, katlı bile olsa kesiminiz!!! Çünkü ustura kırıklarınızı aldırmaya gittiğiniz saçlarınızı daha çok kırıyor! Sıcak makas tekniğini uygulayıp uygulamadığını kuaförünüze danışın çünkü sıcak makas saçın doğal nemini koruyarak kırılma olasılığını sıfıra indiriyor! Bu tekniği uygulayan bir kuaför bulamıyorsanız bile makas ile kestirin saçlarınızı :)


      Gelelim Nimo hangi ürünleri kullanıyor ??

Aslında ben saça kullanılan ürünlerin sürekliliği saça yarardan çok zarara döndürdüğüne inandığımdan 6 ayda bir değiştiriyorum, farklı marka alıyorum mesela ...Fakat saçlarım ne kadar sağlıklı olursa olsun, muhakkak '' KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR ' için olan ürünleri tercih ediyorum !


Son zamanlarda memnun kaldığım nadir şampuanlardan...
İpek gibi yapıyor saçlarımı, uzun vadede ağırlaştırmıyor...
İçindeki gliserini gerçekten hissediyorsunuz ...


Gördüğünüz üzere 2 tip saç kremi mevcut!
Bunlardan biri sol tarafta duran , müdavim kullandığım...
Sağ taraftaki saç kremini ise saçıma fön , maşa, topuz vb. işlemler yapılacak ise kullanıyorum !
Saç maskemi de yine Dove Yoğun Onarıcı seriden, çünkü gerçekten çok seviyoru. Haftada 1, saçlarımın çok sertleştiğini hissettiğim durumlarda ise 2 kes kullanıyorum. 


Veee yıllardır alışkanlık haline getirdiğim duş sonrası sıvı kremler ..
Kolay tarama ve güzel koku verdiğini düşündüğüm için kullanıyorum! Olmazsa olmaz değil ama benim kadar sağlıklı saçlarınız varsa. Ben buna rağmen hala kullanıyorum çünkü saç tararken de çok kırılıyor!


Bunlar ise yeni keşfettiğim '' sihirli bigudi '' diye satılan ısı gerektirmeden, maşaya ihtiyaç olmadan beni kıvırcık yapacak renkli güzel şeyler :) Henüz kullanamadım umarım işe yarar :/ Biliyorsunuz saçlarım dümdüz ve korktuğum için çok sık maşa yapmıyorum. En fazla saçım ıslakken örüp bir sonraki gün açıyorum!


Bu serinin devamı gelecek çünkü anlatacak o kadar çok '' saç bakımı '' birikimim var ki :)

Bu arada saçlarıma da bi maaşaaalah deyin de aman göze gelmesin :)))

Öperim canlar, canikolar !

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

24 YORUM

  1. nımocumm sacların muhtesemm masallahhh dıyorumm.. :) ayrıca bu tarıfıde denıcem ama 3 ay beklemek bıraz uzunn ama beklemeye deger gıbı gorunuyor :) opuyorumm kocaman

    YanıtlaSil
  2. Benden kocaman MAŞALLAH!

    YanıtlaSil
  3. Saçlarına MAŞALLAH demeden geçemeyeceğim harika görünüyor.
    iğdenin saça iyi geleceğini ilk kez duydum.teşekkürler.

    bigudilerine bayıldım çok güzeller.

    YanıtlaSil
  4. Devamı gelsin zaten, doyamadık... :)

    YanıtlaSil
  5. merhaba,
    ah, ne güzel yazmışsın. saçlarıma 9 ay önce röfle yaptırdım, anında pişman olarak kendi rengine tekrar bu kez kendim boyadım. ama ipek gibi saçlarım yandı. çok gür saçlarım yok zaten ama öyle az da sayılmaz. tutup kesiyorum arada, kestikçe uzuyor buna inanıyorum ama işte tam olarak neyle bakım yapacağımı, o ipeksiliğe nasıl yaklaşacağımı bilemiyorum. her kafadan bir ses çıkıyor hepsini deniyorum ama gözle görülür bir fark yok. şimdi bu yazdığın karışımı deneyeceğim, ilk kez bu tür bir bakım yağı duydum. yalnız karışımdaki miktarları tam olarak verirsen daha kolay hazırlarım, ne kadar iğde, kaç diş sarımsak koyacağız mesela?
    saçlarının da hakikaten maşaallahı var, umarım bana da iyi gelir.
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Seda :)
    - Canım muhakkak dene uzun vadede çok iyi sonuç alacaksın :)

    Sevgili Chilek :)
    -oooh ! tamam bugün ki maşallahlarımı aldım hemde güzel yürekleriden! Muck :)

    Sevgili Örgüçantam :)
    - Evet aslında garip değil düşünsene, içinde tüğümsü bir madde var :)

    Sevgili Hazine kutusu :)
    - Hahahah ) Devamı olacak :) O zaman, loading diyelim..

    Sevgili Jewel :)
    - Sanırım seni benden başka anlayan nadirdir. Çünkü o dönemleri atlattım.. Aslında açıcı yiyen saç yenilenmeden çözüm yok, öncelikle o kısımlardan kurtulamn şart.. Ben o dönemler yılda 4 kez az az da olsa saçımı kestirdim, üstten gelen boyu alttan aldırdım !! Bi yandan da herşeyi sürdüm saçıma, senden sür inandığın markalarsa şayet. Zararı olmaz yararı ya olursa diye ... Bu karışım hem gürleştirmek, hemde ölen saç derisi ve hücrelerine can vermek için.
    Karışım ise 2 lt kavonoz 10 diş sarımsak 250 gr iğde ve 2 lt saf zeytinyağ ... Ben bu şekilde yaptım ama ama 2 çok dersen ölçüleri birebir bölerek yapabilirsin :)

    YanıtlaSil
  7. evet, kestirmeden kurtulunmadığını biliyorum, bu yüzden ben de uzayanı alttan kendim kesiyorum ya da kuaföre kestirtiyorum. böyle yapınca daha çabuk uzuyor hem.
    çok çok teşekkürler tekrar. biraz önce aldım malzemeleri hemen hazırlayacağım. :)

    YanıtlaSil
  8. nimocum kırmızı saçl bende yaptım ve uzun zaman kullandım, bayılıyorum lakin sürekli boya istemesi çok yormuştu beni. bide senin piercingin mi var,yoksa göz yanılmasımı, sağ kaşımda benimde var (: ben düz saç hastasıyım ama benimkiler tina turnerdan az hallice :I keşke posta birde nazar boncuğu fotosu ekleseymişin, maşallahh saçlarına (:

    buda benden:

    yarım olgun muz, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 2 çorba kaşığı yoğurt karıştırılıp muhallebi kıvamına getirilir, saça güzelce masajla yedirip jelatinle sarıp 1 saat bekletip yıkayın, 15 günde bir yapıleybıl (:

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Jewel :)
    - sahiii mi ne hizlisin :) Bu kadar kotu idi demek :( Insan cook uzuluyor dimii :( ama i$te uzun bir zaman dilimi ve daima ilgi ile gececek ! Hatta eskisinden daha iyi yapabilirsin :)

    Sevgili Melenk :)
    - Kuzum evet pearcing vardi :) Ka$imda ve burnumda ! Ama artik yok 2 senedir :) kirmizi sac hikayelerin vardir seninde , bi heves yapip pi$ma oluyor herkes :)
    Aaa bir tarif daha geldi :) te$ekkur ederiiiz ! :)

    YanıtlaSil
  10. çok yararlı bir yazı olmuş ellerine sağlık hemen deniyeceğim bu karışımı:))bazen aman şunuda bunuda deneyim uygulayayım derken cildimizden yada saç sağlığımzdan oluyoruz bende çok yıprattım saçlarımı:((ama aramız iyi şu sıralar cok şükür:)))bu arada maşallahhhh cok guzel saçların aman nazar degmesin sakınn:):)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Türkan Şorayım benim ya maşallah
    bigudiler not alındı panpa
    öperim

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı bir post gerçekten, çok tskler..

    YanıtlaSil
  13. ben de saciniza masallah demeden gecmeyeyim ´masallahh`:) bende sac actirma ve rofle maduruyum maskeyi mutlaka yapicam tskler sevgiler

    YanıtlaSil
  14. tarif super sadece anlamadigim bi konu var sarimsaklari butun mu atiyoruz, igdeler gibi?

    YanıtlaSil
  15. çok faydalı bi yazı olmus bende o mağdurlardanım saçlarını çok kıskandım wallahi ama gerçekten allah nazarlarda saklasın.:) benim saçlarımda dökülme ve hafif açılmalar mevcut 7 aydır bioxin fort şampuan kullanıyorum ve işe yaradığınıda düşünüyorum.. peki benim gibi birisi ne gibi bakım yada maskeler yapabilir? bilgi verirsen sevinirim tşk :)

    YanıtlaSil
  16. slm canım gerçekten çok faydalı bi yazı olmuss bu arada saçlarını doğrusu cok kıskandım ama 40 kere maşallah :) benim saçlarımda dökülme ve hafif açılmalar var uzun süredir bioxin fort şampuanın kullanıyorum benim gibi sorunları olan biri nası bakım yada maske uygulamalı bilgi verirsen gerçekten çok mutlu olurum. :) tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar tatlım. Benim saçımda hiç öyle bir sorun yaşamadığım için ne desem yalan olur inan :(

      Sil
  17. selam nimocum. sicak makas teknigi tam olarak nasil bir teknik? beni aydinlatabilirsen cok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuaförlerin bildiği bir yöntem canım eğer salonlara söylersen onlar yönlenriri seni ;)

      Sil
  18. gerçektende maşallah mükemmel saçların var:) bnde iğdeyi ilk defa duydum ama muhakkak denemem lazım... buarada benim saçlarımda açıcıdan boyadan baya zarar gördü :(( ya zaten ince telli kuru bi yapısı var açıcı daha beter kuruttu.. saçımın yapısını hiç sevmiyorum hem ince telli hem kuru hem çok yavaş uzuyor hemde çok az :/// bu durumdan kurtulmak için ne yapmam lazım kızlar acil yardımmmmm!

    YanıtlaSil
  19. Canım saçların çok güzel maşallah bende uzatmaya çalışıyorum şuan 35 cm falan saçım bele gelsin istiyorum 2 aya kadar yardım ederseniz sevinirim kızlar :(

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Nimo,
    Saçların çok güzel maşallah:)
    Benim de siyah saçlarım vardı çok zor uzayan bir hevesle gidip bal köpüğü yaptırdım tüm sıkıntılar ondan sonra başladı.. Saçlarımın rengi sürekli değişiyor ben boyuyorum bir daha akıyor derken 6 ayda en az 10 kez boya yaptırdım en sonunda koyu bir renge boyadım üzülerek.. Zaten boyalar günden güne yıpratmıştı saçlarımı ot gibi çok sert olmuştu ayrıca her gün düzleştirici yapan biri olarak saçlarımdaki kırıklar yanıklar çoğalmış çok sık dökülüyordu yine de kestirmedim, kıyamadım bir sürü yöntem sarımsaklı şampuanlar badem yağları derken en sonunda düğüm olmasıyla saçlarımı kaybettim, kısacık olmuştu itiraf etmeliyim tam 2 gün ağlamıştım... Şimdi saçlarımı kestireni tam 1 yıl oldu inan ki saçlarımın değerini o kadar çok bildim ki düzleştiriciyi şu 1 ayda 3 yad 4 kez yaptım, kurutma makinesi dahi kullanmadım ve bir sürü onarıcı saç çıkarıcı şampuanlar.. Şimdi çok şükür uzadı eskisi kadar olmasa da orta boylarda en azından ama yine de tüm ilgime rağmen çok ince ve çok kırık ve ayrıca normalden çok fazla dökülüyor, napıcağımı bilemezken araştırma yapmaya başladım sonra senin blogun geldi aklıma kurcaladım ve bu yazıyı buldum umarım iyi gelir saçlarıma, tarif için çok teşekkür ederimm:)

    YanıtlaSil
  21. maşallah diyeyim bende...gerçekten çok bakımlı saçların var. bende uzun zamandır kuaföre kestirmiyorum saçlarımı.birkaç ayda bir çatallaşan uçlarımı annecim kesiyor.çünkü son kuaför maceram rezaletti. uçurdular resmen saçlarımı.ayrıca kullandıgın ürünler kolay bulunan ürünler.hemen alıp denemek istiyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)