DİYETSEL MEVZULAR * DİKKAT! BU BÖLGEDE DİYET VAR !

1/19/2012 01:30:00 ÖS


Uzun zaman sonra ilk kez yapmaya niyetlendiğim diyetimi salıda noktalamadım :D

Yeni değilde bir süredir takip eden arkadaşlar bilecekler, bilmeyenler ise BURAYI TIKLAYIP sigarayı nasıl bıraktığımı, bırakma serüvenimi okuyabilir.

gelelim mevzuyaaaaa :)
Pazartesi günü baktım ki tek başına yapamıyorum diyetisyene gitmeye karar verdim. Malum 3 aydır sigara içmiyorum, çok şükür ama bu süreçte 5-6 kilo aldım :( Önceleri kendimi oyalama psikolojisiyle yemeye saldırıyordum, son bir aydır da artık sigara olmadığından her şeyin tadını çok daha iyi aldığım için yapıyorum bunu :))


Görselde gördüğünüz gibi ilk olarak 1600 kalorilik bir diyetim var . benim gibi kan, hormon,şeker değerleri normal olan herkesin uygulayabileceği bir diyet-miş ( özellikle sordum ) . Bu nedenle sizle burda paylaşayım beraber kilo verelim, ortak lazım bana .))
İki hafta sonra durumu kontrol edecek , kalori düzeyini düşürecek :)
Çok basit ha bire yemek yiyeceğiniz bir liste.


SABAH 8.00
Şekersiz çay veya bitki çayı
1 kibrit kutusu peynir
2 dilim ince ekmek
yağsız söğüş sebze
HAFTADA 3 YUMURTA (TÜM HAFTAYA DAĞITIYORUZ BUNU , GÜN AŞIRI GİBİ MESELA )

ARA ÖĞÜN 10.30
1 çay bardağı süt veya yoğurt veya bi su bardağı ayran
1 porsiyon meyve + 4 adet diyet bisküvi

ÖĞLE YEMEĞİ 13.00
1 kase çorba 8 veya 2 yemek kaşığı pilav veya makarna )
1 köfte büyüklüğü et
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 çay bardağı yoğurt
1 ince dilim ekmek

( veya ben her öğlen yemek tarzı değil aparatif beslenmek istiyorum yada o öğle yemek bulamadın tüm bunların yerine tost ayran )

ARA ÖĞÜN 15.30
1 çay bardağı süt veya yoğurt veya bi su bardağı ayran
2 porsiyon meyve + 4 adet diyet bisküvi


AKŞAM YEMEĞİ 18.00
1 köfte büyüklüğü et
4 yemek kaşığı sebze yemeği
1 çay bardağı yoğurt
1 ince dilim ekmek
Yağsız salata

ARA ÖĞÜN 22.00

1 SU bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve
1 İNCE DİLİM ETİMET

*** HER GÜN 2 2,5 LT SU İÇİLECEK

Buraya kadar tamam dimi hanımlar bu liste kopyala yapıştır yapıldı word dosyasına...
birde size göstermek istediğim yasaklı listeniz var son olarak...
aşağıdaki görselde net .)


'' diyete başladım '' deyince takipçilerim hemen önerilerde bulundular. En çok duyduğum şey ' Lipton BEŞİ BİR ARADA ' çay idi. Aradım taradım, 3 ögün her yemek sonrası onu da içiyorum :))


Bir sonraki kontrolüm 30.01.12'de . Kontrol sonraki değişiklikleri de yazacağım :)

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

16 YORUM

  1. :) ben bir süredir yediklerime dikkat ediyordum işyerinde (sabah/öğlen) ama akşam evde eşime normal yemek yapıyordum arada ben de onlardan yiyordum , ve hiç kilo veremedim. 11 gündür evde de diyet var ve kilolar gitmeye başladı sonuç: diyette başarının sırrı etrafındakilerin de seninle diyet yapması :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle yerinde bir tespit Aslıcım, eş ve ev halkı hatta bazen iş arkadaşlarının da desteği, ortaklığı çok önemli :)

      Sil
  2. Bana muzu ve patatesi de yasaklamıştı. Bir de yeşil çay vermişti ama kendin demleyeceksin sallama yok dediydi..:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların yanı sıra mı yoksa sadece patates ve muz mu? Kızım sana patatesi yasakladı ve sende uyduysan bende başarabilirim :))

      Sil
  3. Amanıııın 4 dilim ekmek mi var kız :D Ben zayıflama dönemimde nerdeyse hiç ekmek yemiyordum,gerçi benimki diyet gibi değildi . Kendime göre az yiyerek zayıflamıştım . Abur cuburu kesmiştim falan . Bir de hala mı veriyorlar şu "kibrit kutusu kadar peynir"i ya offff deli oluyorum :))) Sanki 2 dilim peynir yesen bozulacak diyetin haa .. Böyle listelere hoş bakmıyorum ben Nimom ya, insanı kasıyor zorluyorlar gibime geliyor .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu zamana kadar hiiiç ekmek seven ve yiyen bir insan olmadım. ekmekten nefret ediyorum, diyete bu kadar ekmeği yemediğim için koydu. Vucuda şok yapacakmış, bakalım :) Yavrum bende geçen sene 3 ayda 15 kilo verdim kend kendime ama safra kesemi aldılar. Yani bu tarz gitmekte, uzman yardımı almakta fayda var. hakikaten bir süre sonra insanın dengesi bozuluyor :)

      Sil
  4. diyetisyen olarak nereye ve kime gittin öğrenebilirmiiym cunku ben tek basıma yapamıyorum kesinlikle kontrole ihtiyacım var tam bnm uygulyabilecegim bir plan olmus bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manisada yaşıyorum ben :/ Hani eğer buralardaysan mail at sana adresi vereyim canım ;) Değilsen bulunduğun herhangi bir ilin hastahanesine de gidebilirsin ...

      Sil
  5. Ben yasakların son maddesine takıldım komik olmuş hiç bir şey yemeyin der gibi. Bir anlam bozukluğu var sanırım :)

    1 senedir diyette ve 20 kilo vermiş biri olarak başarılar diliyorum, ben diyetisyen olmadan verdim ama diyetisyenle tabi ki çok daha kolay ve sağlıklı olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim öyle olur. Ben diyet maceramı tek başıma acı sonla bitirdim.... Şimdi ise artık düzene girmiyor, Bir kontrole ihtiyacım var ...

      Sil
  6. anladım ben izmirdeyim. tesekkur ederim yanıt için. araştırırım o zaman bende

    YanıtlaSil
  7. Nimocuğum yaklaşık 4-4,5 aydır seninle bu kaderi paylaşıyorum =) ilk 2,5 ay inan kilo vereyim derdindeydim ama sonra "sağlıklı yaşam" derdim başladı =) şimdi bakıyorum da, (ben de diyetisyen kontrolünde "sağlıklı besleniyorum" çünkü kendi başıma yaptım hayatımda bir kere onda da bir ayda 30 kilo verdim)listelerimiz arasında dağlar kadar fark var =)
    yani Nimocuğum "sağlıklı yaşam" herşeyden önce geliyor!!! sıra sigarayı bırakmakta =( yardım et bene Nimo Helpppppppp!!!

    http://eddamy.blogspot.com
    http://eddatukkan.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hııh ! al benden de o kadar !!! Kısa sürede verdiğin kilo sana elbet bir gün geri dönüyor gani gani zararla.. neyse gelsin geri dönderirirm ben onu, sigaradan kurtuldum ya ben ;) Gerisi kolay ;) eeh yavrum yazdık ya kabak gibi champix al kullan ben öyle bıraktım :)

      Sil
    2. KORKUYORUM İLAÇLA BIRAKMAYA =( ETKİLİ Kİ BİR ARKADAŞIMDA CHAMPIXLE BIRAKTI AMA İLAÇ KONUSUNDA TAKINTILIYIM İŞTE =) EE ARTIK DENİYCEZ MADEM SONUNDA SİGARAYI BIRAKACAĞIMIZ GARANTİ =)

      Sil
  8. yasaklıları yemezsen eminim bir deri bir kemik olursun yakında :)ben çikolata,cips ve her türlü yasaklı maddeye bağımlı oluşumdan diyetlerim kısa sürüyor mutlaka yenik düşüyorum şu pis boğazıma :)
    o nedenle sana bol bol kolaylıklar diliyorum ve bana da yeniden diyete başlamak için sıkı bir azim gelmesini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben pek abur cuburcu bir insan değilim.. Fakat nedense son dönemlerde meydana geldi bu tuaf huylar bende :) Hareket etsem az eriticem de bu sosyal medya beni obez yapıcak yakında :))))

      Sil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)