BUGÜN NE GİYDİM *** NOSTALJİ AŞKI & ANNE GÖMLEĞİ ***

9/10/2012 03:30:00 ÖS


Beni uzun süredir takip edenler bilir ki nostaljik her şeye özellikle yıllanmış, içinde anılar olan vintage parçalara hayranım. Bana dünya markası bir çanta diğer tarafta 50 yıllık bir çanta sunsanız mazisi olanı alır giderim. O derece... Anne eşyaları hele ki anneanne eşyaları çok değerlidir benim için. yine annemden aşırdığım şey çoktur ama anneannem bir asker eşi olunca çoğu şeyin tayinler sırasında taşımak yerine dağıtmış , dağıta dağıta da eskiye dair elinde pek şey yok :(

Yine geçen Koton' da gezerken anne gömleğimin birebir aynısını görünce haa dedim, sahiden ''moda tekerrürden ibaret''. Evir, çevir pişir önümüze koy!



Çizgili her şeyi zaten çok severim bir anda ev taşıma sırasında karşıma çıkan bu gömleği annemden tabiri caizse aşırdım :D Renginin kırmızı ve boyuna çizgili olması, kollarının uzun geniş, hafif erkek kesimli olması hem daha fit gösteriyor!


Siyah saç beyaz ten kırmızı ruj üçlüsü olunca birde gömleği belden bağlayalım tam retro olsun mantığı oluştu dimi, yok aslında öyle değil :) Bu gömlek epey uzun, öyle kullanamadığım için hemen belden bağlayıp çözüm ürettim ve bu halini çok sevdim. Aaah canım annem, hep zevkliymiş :)



Nostalji, vintage demişken kombin ve çeyiz yazısı biraz çorba olacak ama ayrı yazmak yerine birleştirmek istedim. Biev 'in bu nescafe setine görür görmez nostaljik görüntüsüne vuruldum ve çeyize ekledim... Tam sandıkta yıllarca saklanacak türden değil mi ama?



Ne eski insanlardan, ne eski desenlerden, ne eski kalı kıyafetlerden zarar gelmiyor ve gerçekten teknolojiyle gelen çoğu yeni şey eskinin yerini hiç tutmuyor. Birde benim ruhum 80 li yıllara ait nedense öyle hissediyorum :)


Nasıl buldunuz anneciğimin gömleği, kombini ve nescafe takımımı?


Gömlek: Anne dolabından
Pantolon: Koton
Clutch : Nimo Stylo
Kolye : Didemin İzi

Bunlar da İlginizi Çekebilir

18 YORUM

  1. bir de şifon gömlekler var halam saklamış mesela harika duruyorlar annem hep dagıtmış malesef :( ayakkabı çanta saklayacağım ben kızım olur falan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben başladım bile biliyormusun bir kolim var, üzerime olmayan ama atamadığım kıyamadığım parçaları orda saklıyorum. Her şeyi değil az ama öz parçaları.. yapmak lazım, çok değerli olacaklar şimdi yüzüne bakmadığımız her şey ,)

      Sil
  2. Fincan takımının aynısınnndan bende de var desem...
    Pasta takımı şeklinde hatta.Ah gelsen de bir gün ikram etsem sana :)
    çizgili gömlek de nasıl yakışmış benim Nimo'ma :)
    seni kocaman opuyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyoruuum bende o takımın içinden ayırdım aldım ;) Gelicem yahu sen şimdiden menüyü ayarla ;)

      Sil
  3. Süpersin canım!! Kırmızı senin gibi koyu saçlılara çok yakışıyor :) Bu arada fincana bayıldımmmmmm!! Nasıl güzel yaa!! Herşey gönlünce olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben sarışınlara da çok yakıştırırm kırmızıyı, öyle keskin ve net bir renk ki ya çok açık ya çok koyu istiyor yanına :) Çok sağol kuzucum ;)

      Sil
  4. Cok begendim canim gomlegini. Bardaklardan bende de var Bernardodan almistim. Cok guzel gercekten. Bende mutfak esyalarinda ve ev dekorasyonunda bayiliyorum vintage malzemelere

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. beni vintage boğun o kadar seviyorum her bişii de :)
      Öperim!

      Sil
  5. tarih tekerrürden ibaretmiş Nimo'cum gömlek pek yakışmış. hele fincan süper. ben de eskiciyim biraz eski eşyaları seviyorum...

    YanıtlaSil
  6. hehehe :):) fincanın aynısından bendede var Nimom :):) VE gömleğee bayıldımmm çok yakışmış sanada :)

    YanıtlaSil
  7. Nasil tatli olmussun oyle:) Vintage tarz bardak-tabaklari ben de cok severim. Gordukce almadan edemiyorum :)

    www.colorante-bea.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Aslında pek eskici sayılmam ama yaşanılmış anılar olan bir parçaya gözüm gibi bakıyorum, bi ara hatta annemin 27 yıllık saatinin postunu yapmıştım. Bir ömür boyuda ben kullanırım :))

    YanıtlaSil
  9. Gömlek hiç öyle anneden kalma durmuyor. N egüzel skalamış annecik. Benim de ne annemden, ne anneannemden kalan birşey yok Cerencim. Annem de hep dağıtmış, hiç tutmayı sevmezmiş. Ben de aynı anam gibiyim hiç tutmak istemiyorum. Fazlalık geliyo, tahammül edemiyorum. Ama çoookk değer verdiğim bazı kıyafetlerimi saklıyorum. Ablamdan kalan bazı şeyler var ama bir görsen inanamazsın 25-30 yıllık olduklarına. Genç kızlığından kalan elbiseler, bluzlar var. Ay neyse çok konuşmayayım. Ben de böyle ailedekilerden kalan eskileri çooookk seviyorum. Sana çok yakışmış gömlek. sen de sakla Cerenim.

    YanıtlaSil
  10. Bir de fincan takımında çoookk tatlı sen gibi:)))

    YanıtlaSil
  11. Cerencimmmm sende bendensin :) Annemin kıyafetlerini kullanmayı cok seviyorum, hatta eski parçaları desek daha dogru. Babaannemden bile kalma gömlegim var. Kırmızı-beyaz üstelik çizgili bu gömlekte harika. Yine güzel kombinlemişsin. Cantanada bayıldım ayrıca:)

    YanıtlaSil
  12. gomlek çok ama çok tatlı durmuş sendeeee(:

    YanıtlaSil
  13. gömleğini yerler yaa:) ne tatlı omuş bu kombin.kolyeende yakıyor hanii <3

    cosmo-trend.net

    YanıtlaSil
  14. müthiş görünüyorsun canım *.* ben annemin sadece bir iki parça kıyafetini kullanabiliyorum çünkü 34 beden civarıymış sağolsun O.o ama geçen ay annemin evini taşırken babaannemin bir çantasını ve brokar elbisesini bulup uçtum çünkü en az 50 yıllıklar ve o kadar şıklar ki *.*

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)