GARNIER KARMA VE YAĞLI CİLTLER İÇİN BB KREM YAPTI DEDİLER BİZDE DENEDİK, YAZDIK! :)

11/26/2012 12:43:00 ÖS

Acaba '' biz '' kaç kişiyiz, bu nasıl bir başlık allahım yarabbim!
Neyse neyse....

Şu BB Krem durumu!

Sanırım artık hemen her markada bulabiliyoruz değil mi? Eskiden öyle değildi tabii, yurt dışından alıp günlerce haftalarca bekleyip kullanabiliyorduk. Talep artıkça üretim paralel olarak arttı. Bu çokluk iyi midir tartışılır ama markaların bb krem ve renkli nemlendirici olayını karıştırmaları gözüme çarpıyor. çoğunu satın almadım sadece tester ile denemekle yetindim çünkü gerçekten BB Krem dedikleri şey yoğun yağlı ürünler. BB krem aynı zamanda cilde uzun vadede artıları olandır. Bu nedenle içeriği ürün kadar önemli, kapatıcılığı ve güneş koruması da...

Velhasıl senelerdir vazgeçemediğim Missha BB kremler başımın tacı ama pahalı gelenler için bir alternatif olabilecek Garnier yağlı ve karma ciltler için olan geçti elime, şans verdim. Hiç bırakmadan 1 hafta evde bile otursam hemen her gün kullandım.




İki farklı tonu var, tek ton ile kalınmaması farklı cilt renklerini düşünmeleri güzel bir detay. Açık ve orta ton benim bildiklerim eğer varsa koyu tonda lütfen yorum ile belirtin çünkü bir bilgim yok benim...


Benim cilt rengimi az çok bilirsiniz yerli casper gibiyim, biraz pembe biraz sarı alt tonlu beyaz bir hatunum. Bu nedenle açık ton bana tam olmasa bile cildime en yakın olanı. orta olanı ancak yazın bronzlaştıktan sonra kullanabilirim bu nedenle koyu kumral tenlere uygun olacağını düşünüyorum. Açık ton bana bir tık koyu kaldığından ise açık kumral ve buğday tenli herkes bunu çok rahat kullanabilir.

Önceee Garnier BB Krem ile ilgili neler vahdetmiş bi görelim mi?


BB Kremlerin içerik itibariyle biraz parlak ve yağlı olduğu gibi bir gerçek var. Yüksek güneş koruma ve aromatik yağlar işin içine girince ne yazık ki ne kadar '' özel '' olduğu söylense de Garnier BB Krem de diğer tüm BB Kremler kadar yağlı. Oran olarak biraz daha az içinde çünkü alkol var ve koruma faktörü düşük. Kıvamı ise fazlasıyla sulu bırakılmış. Bu durumlar göz önüne alınınca tahmin edebileceğiniz gibi karma ve yağlı ciltlerin kullanımına biraz daha uygun.
Kıvamı sulu demiştim, evet bu nedenle cilde güzel dağılıyor az miktarı ile yeterli olabiliyor. Sürdükten 20 saniye sonra kendini buluyor 10 dakika içinde ise bütünleşiyor. Kapatıcılığı bence orta ve uzun süreli değil. yenilemek istiyor. Çünkü yapısı çok ince! Gözeneklerim ile ilgili bir gelişme gözlemleyemedim ama kolay temizleniyor ciltten. Renk eşitsizliklerini kapamak ise amaç, evet oldukça güzel kamufle ediyor. Güneş koruma faktörü 20 olduğundan yetersiz keşke daha yüksek olabilseydi, biliyorsunuz BB Kremlerin en büyük özelliği koruma faktörü. Car car yaz sıcağında kullanmaya uygun değil daha yüksek faktörlü olanları tercih ederim.

Bu da benim cildimde uygulanmış hali,



Çok önemli ki bu ürün ilk çıkan BB Kreme göre oldukça mat bitişli, içeriğinde yağ oranı az olduğundan kesinlikle sivilce yapmadı. Aklında bu konuda soru işareti olanlar bilsinler. Bu arada sivilce yapan şey ürün değil, ürünün ciltten iyice temizlenmemesidir. içeriğinde güneş koruyucular olduğundan sağlam bir yağ ile temizlemesseniz yağlı kalır, gözenekler tıkalı olur ve her yeriniz pek tabii sivilce olur.
 Ürünün fiyatı çok makul ve ulaşılabilirliği kolay olduğundan BB Kremler ile yeni tanışıyorsanız şayet 20 TL ye bulabileceğiniz en mantıklı ürün. Tabii fiyat çıtanızı biraz daha yükseltecek olursanız kesinlikle vazgeçilmezim Vita Matte tavsiyemdir.

İçinizde kullananlar var mı, mutlaka yorum bırakın çünkü sizlerinde görüşlerinizi merak ediyorum :)

Bunlar da İlginizi Çekebilir

5 YORUM

  1. ben de alalı bir hafta oluyor canım.Benim bu çok yağlı cildimde bile güzel durdu ama yazın kullanabileceğim sanmıyorum saniyesinde parlarım :Dkış için ideal :) bnmde vazgeçilmezim missha tabiki :)

    YanıtlaSil
  2. Kadife gibi durmuş yahu.:) Bende hiç bu kadar güzel durmadı.Sivilcelenmiştim:/

    YanıtlaSil
  3. Bende yağlı ciltlere uygunluğunda ki iddiadan dolayı aldım çokta memnun kaldım öyle gün içinde parıldama yaşamadım hatta benim cildimi biraz kuruttu bile diyebilirim.İlk piyasaya sürdükleri şişesinde bb krem yazan ama renkli nemlendirici dedikleri ürün hiç bana göre değildi vıcık vıcık ve koyu bir yapısı vardı (eski kalın şişeli olanlar) karıştıranlar oluyor bu ürünü aman dikkat.. bende tavsiye ederim yağlı ciltlere bu ürünü :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabaa, ben 16 yaşındayım ve arka kısımda yaş sınırından söz ediyor sence kullanmam da sakınca var mıı ?

    YanıtlaSil
  5. Ben yeni kullanmaya başladım ve çok memnunum ..yağlı ciltler için kesinlikle uygun:)

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)