YENİ YILA YENİ FOTOĞRAF MAKİNESİ *** FOTOĞRAF MAKİNESİ ALACAKLAR İÇİN BU BİR BİLGİ PAYLAŞIMIDIR! ***

1/07/2013 03:30:00 ÖS

Bilmiyorum farkında mısınız ama bir kaç gündür blog fotoğraflarım daha net daha kalite olmaya başladı. Üç senedir blog yazıyorum, her şeye birden sahip olmadım. Öyle bir çabamda olmadı. Zamanla geliştirdim, blogun gelişmesi için gereksinimlerin hep farkında olup önüme bir liste çıkardım, neyi ne zaman yapabilirim diye... Şartlarım elverdiği zaman hiç beklemeden, düşünmeden daha iyisi içinse cebimdeki son kuruşa, enerjimin son damlasına kadar harcadım blogum için. 
Fotoğraflarım her gün girilen onca yazıyı emeğimi daha düşürüyor ve beni yavaşlatıyordu. Kullandığım cihaz bundan bir buçuk sene bütçem ile alabileceğim iyi bir makine idi ama tabii yetersizdi. Fujiflim 1600 benim kahrımı uzunca zaman çekti. Çoğu zaman doğru ışığı bulduğumda harika fotoğraflarda verdi ama hiç bir zaman profesyonel makineler gibi olamaz elbette.

Düğünü atlatıp biraz birikim yaptıktan sonra artık iyi bir makine için tam zamanı dedim ve bebeğime fotografium.com güvencesi / iyi fiyat ile kavuştum!


Biraz uzun bir yazı olacak ama fotoğraf makinesi almak isterseniz ve aklınızda soru işaretleri varsa benim gibi kılavuz olmak fikir vermek deneyimlerimi paylaşmak istedim.  Bi kere önce hangi makineyi istediğinize karar vermelisiniz, beklentileriniz / bütçenizi göz önüne alıp mutlaka bu işten anlayan birine danışarak kararınızı verin. İşin bu kısmına karışmak istemem çünkü bende pek bilgili, olmadığımdan fotoğrafçı dostlardan yardım alarak Nikon d90 18-105 mm kit aldım. Uzman insanlar yardım alınca gerçekten doğru karar veriyorsunuz. 



İşin bu kısmı şurada kalsın ama bu yazıyı yazmam da büyük etken olan piyasadaki fiyatlar! Bir çağ hastalığı olarak modele karar verince geçip bilgisayar başına geçip fiyat araştırmasına girdim. Aralarında uçurum olan bir çok fiyat çıktı karşıma. Tabii en uygun olanı almak en keyiflisi, sanki bir bluz alıyormuş gibi ucuz olana atladım. Karşıma hiç duymadığım, tasarımı bir garip site çıktı. Yok dedim kızım buradan alınmaz yahu. Sonra Twitter hesabımda '' en uygun makine nereden alınır ?? '' diye sorduğumda tanıdım fotografium 'u! Bana dönen 20 kişiden 15 i orayı söyleyince girdim baktım fiyat olarak benim karşıma çıkan fiyatlara göre farklı idi. Bu nedenle bana tavsiye edenlere '' ee onlarda pahalı '' dedim. Sonra yetkililer bana dönünce uzun uzun konuşunca anladım ki elektroniğe böyle bakmamak gerekli. İşin kaçak ve tamir görmüş cihaz boyutu varmış! Yani Nikon Türkiye garantili olan cihazlar biraz daha pahalı belki ama dünya para verip cihaz alıyorsun bozulduğunda muhatabın olmaması ne kadar kötü! fotografium bu konuyla ilgili öyle güzel bir video yapmış ki sanırım her şeyi özetliyor. daha fazla lafı uzatmadan lütfen izlemenizi öneriyorum.


Bu nedenle en mantıklı kararı  http://www.nikon.com.tr/ girip yetkili satıcılardaki fiyatları araştırarak yaptım. En iyi fiyat olarak önerilen yine fotografium.com oldu. Kalite, ödeme imkanı ve kampanyaları ile ne kendimi daha fazla yordum araştırma hengamesiyle ne de riske attım Nikon Türkiye yetkili satıcı fotografium aldım. Makine ile beraber tripot ve ürün çadırı da aldım bu ay içinde ise para flash sonraki ay ise macro lens alma planım var. Bu fotoğraf işi hastalık gibi. Tüm gün  blog.fotografium okuyup, fotografium.tv izliyorum deli gibi araştırıyorum. Fotoğraf ile ilgiliyseniz mutlaka takip etmenizi öneririm.

Eğer sizinde aklınızda fotoğraf makinesi almak varsa benim deneyimlerim önerilerim bunlar. Gerçekten orijinal ürün ve tedarikçi kadar iyi fiyat önemli. Bana önerildiği gibi fotografium bende size öneriyorum.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

19 YORUM

  1. nimo D90 şahane bir seçim olmuş güzel günlerde kullan ;))

    YanıtlaSil
  2. bnde fujifılm kullanıyorum ve nikon almadğma pişmanım güle güle kullanınn hayılı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OLSUN UZUN YILLAR KAHRIMI ÇEKT BENİM O :) onlar ilk göz ağrısıı :)

      Sil
  3. Bende 2 yıl önce hangi modeli alsam diye düünmüştüm. Fotoğrafçılıkla uğraşmak için değilde artık normal dijital makineler yetersiz gelmeye başlamıştı. Benimde seçimim d90 18-105 kit olmuştu. Makinenin çok hakkını verdiğimi düşünmüyorum ama aldığım sonuç beni tatmin ediyor. Öğrenci olduğum için fiyat konusunda sınırlı bir aralığım vardı ama indirime denk gelince almıştım. Bence de alım yönünden de iyi bir tercih yapmışsın. Çünkü ben yurtdışında yaşadığımdan bunun Türkiye yansımasının farkındayım. Bende burada büyük fotoğraf üzerine mağazalar zincirinden almıştım.
    İyi günlerde kullanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tr' deki fiyatlarla yurt dışı fiyatları epey farklı. Amam makina seçimim şuan beni tatmin ediyor. Bide prof makina kullandıkça insan doyum sınırını yükseltiyor.Daha fazla istiyor sanırım :) Teşekkür ederim güzel dileklerin için :)

      Sil
  4. hayırlı olsun Nimo :)
    ben de öğrenciyim henüz, ama çok heves ediyorum profosyonel bi makina almaya..
    dediğin çok doğru doğru zaman mutlaka gelecektir, herşeyim olsun diye yırtınmamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OHooo Merve ben öğrenciyken babam bana kompakt makina almıştı ne forsum olmuştu o zaman ne kadar değerli idi... Şimdi kimse suratına bakmıyor. gerçi o dediğim makina da çalınmıştı. uzun zaman makinasız kalınca yine kendi imkanlarımla aldım fujiflimi. Biraz çaba ile elde edince daha kıymetli inan bana, acelesi yok. Sende sahip olacaksın tatlım.
      Sevgiler.

      Sil
  5. güle güle güzel günlerde kullanmani, hep mutluluk kareleri yakalamani dilerim :)

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Biz de yakın zamanda Canon 550D aldık, iki ayrı lensi olan modeli tercih ettik. Fotoğrafçılık kurslarında dahi spot piyasadan alabilirsiniz dendiği için, muhtemelen ucuz sitelerdeki ürünler orjinaldir ama kaçaktır..
    Bir de alacağınız makinaların lensine dikkat edin arkadaşlar makina Canon olsa bile lensi spot markaya ait olanlar IS kodlu değil.. Yani mesela IS 18-55mm olanları seçmek gerekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun tatlım bak bu da önemli nokta. İşte bu nedenle alınan yer önemli. Belki ikinci el garantili cihazlar tamam ama kaçak makina sonra çok karın ağrısı yapıyor. üç beş diyr kaçırdığın tutar sonra cebinden daha fazlasını alıp götürüyor.
      Ürün alırken, hele ki elektronik çok dikkat etmek lazım...
      Sevgiler.

      Sil
  7. Hayırlı olsun bebeğim benım de su ara en cok istediğim şey bi d90 almak;)
    Ben de bakıp kampanyalarını takıp ederim bu sitenin
    Önerin için teşekkürler meleğim;)❤
    Love uuuuuuuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaah öyleyse çok seveceksin tatlım makinam şahane :) Bence de takipte kal hiç canın sıkılmadan en iyi fiyata fotografiumdan bulacaksın zaten. ama Nikon tr garantisine dikkat!

      Sil
  8. OO harıka olmus bu ya! Ben de istiyoruuum :() Umarım yaza alırım dur bakalım planlarım var. Güle güle kulan,hayırlısı olsun canım

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)