DOORS AKADEMİDE PRİL İLE SEVGİLİLER GÜNÜ MENÜSÜ YAPTIK! ***

2/26/2013 01:30:00 ÖS

Sevgililer günü haftasında Pril ve Med Partners reklamcılık tarafından düzenlenen çok hoş bir etkinliğe katıldım. Yeni evli olan Nimo 'nun mutfak ve bulaşık deneyimlerini kuvvetlendirmek istemiş olacaklar ki yemek blogger arkadaşlar arasında kadın blogger olarak kaldım. İnanılmaz keyifli bir deneyim oldu benim için. Böylelikle yakınlarda faaliyete geçen Doors Akademi'yi de ziyaret etmiş oldum. Hem sevgililer günü menüsü hazırlayıp, farklı lezzetleri, usta şeflerden öğrenme, hemde yeni Pril Narlı detarjanı deneyimleme fikri müthiş geldi. 


İçeri girdiğimizde bize özel hazırlanan leziz ikramlar içinde bu nefis çilekler ve macaronlar vardı. 




Pril Marka müdürü Behçan Sayıner bize o gün eşlik etti. Ve menümüzde "Narlı Cevizli Afrodizyak Salata", "Riso Nero Aşk Risottosu & Taze Baharat Marineli Izgara Bonfile" ve "Reçelli Sevgililer Günü Kurabiyeleri" vardı. 






Gelelim Menüye... 
Workshop günü tarifleri isteyen o kadar kişi oldu ki bu yazıda yazmasam herhalde taşlanırım :)

Risotto 'ya bayıldım. Evde yapmak için siyah pirinçlerimi bile aldım. İlk olarak biz Risotto yapımından başladık o zaman bende ilk olarak tarife ondan başlayayım.


Risotto Tarifi,

500 gr siyah pirinç 
2 su bardağı beyaz şarap (kullanmak istemezseniz sirke)
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kuru soğan (çok ince minik doğranmış)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı parmesan 
Tuz - Karabiber 

Süslemek İçin
Çeri Domates -Taze Kekik-Zeytinyağı-Deniz Tuzu (Çeri domatesleri ister çiğ olarak kullanalım isterseniz küçük bir fırın kabına çeri domates,üzerine zeytinyağı ve deniz tuzu,kekik ekleyip 15 dk fırında pişirelim)

Sebze Suyu İçin 
3 dal kereviz sapı 
2 havuç
2 sap pırasa
2 dal biberiye
2 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 litre su 


İlk olarak sebze suyunu hazırlamak için büyük bir tencereye zeytinyağını koyup iri parçalar halinde doğrayıp yıkadığımız sebzeleri kokusu çıkana kadar zeytinyağında kavuralım.Üzerine suyunu da ekleyip kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra da 30 dk kadar kısık ateşte pişirip sebzeleri süzüp suyunu kenarda bekletelim.



Risotto İçin; wok tavada zeytinyağında çok minik doğranmış soğanı kavuralım.Üzerine siyah pirinci ekleyip birlikte 3-4 dk kavuralım.Şarabı ekleyip yavaş yavaş çekene kadar karıştırmaya devam edelim.
Pirinçler şarabı çektiğinde sıcak sebze suyundan kepçe yardımı ile (genel olarak 2 veya 3 kepçe kadar) sebze suyunu ilave edip bir yandan da karıştırarak sebze suyu bitip , pirinçler yumuşayana kadar bu işlemi tekrarlayalım (yaklaşık 1 saat kadar sürüyor bu işlem )



Tadına bakarak anlayabileceğiniz halinde pirinçler yumuşadığında (risotto bu arada biraz sulu kalmalı) önce tereyağı sonra da parmesanı ekleyip karıştıralım ve sıcak servis edelim .
Önceden hazırladığımız çeri domates,krema ve taze baharatlarla sunabiliriz.




Nefis pişmiş lokum gibi, yediğim en lezzetli etlerden biri oldu. Nasıl oldu, nasıl yaptık anlamadım!

Eğer sizde yapım aşamasını dikkatlice yapar ve dakikaya tam uyarsanız mükemmel ızgara yapmamanız için bir neden yok. 
Izgara et yaparken; eti mutlaka oda ısısına getirin.Buzdolabından çıktığı gibi kullanmayın. Mümkünse dökme demir tava/ızgara ya da paslanmaz çelik tavada önlü arkalı önce bir pişirin.

Taze Baharatlı Marineli Izgara Bonfile 

4 dilim bonfile
4 dal taze kekik
4 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kadar tane çekilmiş karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
az yemek tuzu
Yapılışı:

Bonfileleri tuz hariç tüm malzemelerle minimum yarım saat ,vaktiniz varsa 1 gece marine edin.
Buzdolabından çıkarıp,oda sıcaklığına getirin. Pişirmeden hemen önce tuzlayın.
Tavayı kızdırın, etin  her iki tarafını da  3 ’er dakika pişirin. Yani mühürleyin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, eti fırınlayın.
Eğer az pişmiş istiyorsanız 5-7 dakika, orta pişmiş 13-15 dakika , iyi pişmiş için 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacak.





Kalpli kurabiyeler şık, romantik akşam yemekleri için ideal kolay ama şaşırtıcı bir tarif.


Kurabiye için ise  ;


150 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurta akı
1/8 çay kaşığı tarçın
250 gr un
4 gr kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Birkaç damla kırmızı gıda boyası

Frambuaz reçeli için;
250 gr donmuş frambuaz
100 gr şeker
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı mısır nişastası


Donmuş frambuaz, şeker ve limon suyunu ocağa alın. Şeker eriyip sulandıktan sonra frambuazlar da ezilmeye ve suyunu çekmeye başlar. Reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp nişastayı açın. Ocaktaki reçele ekleyip kıvamını koyulaştırın. Reçeli kenara alıp soğumasını bekleyin.
Oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu, tarçın, vanilin ve yumurtayı karıştırın. Unu ekleyip hamuru yoğurun. Gıda boyasını da ekleyip kırmızı bir hamur elde edin. Hamurları merdane ile açıp, kurabiye kalıplarıyla kalpler kesin. Kalplerin yarısının ortalarından daha küçük bir kalp kalıpla kalp şeklinde delik açın. Hepsini yağlı kağıda dizip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dk. pişirin. Kurabiyeler fırından çıkıp ılıdıktan sonra deliksiz olan kurabiyelerin üzerine reçel sürün. Delikli kurabiyeyi de üzerine kapatın.






İşte Pril ile sevgililer günü menüm,




Günün sonunda Pril 'in yeni nar kokulu deterjanlarını kullandık. Özel formülü ile tabaklar, tencereler şııp diye yağdan arındı. Ve üstelik kıvamı da artık daha yoğun olduğundan minicik bir damla bile köpük köpük oluyor! Çok sevdik özellikle fresh kokusunu! Esas ilginç bulduğum çift etkili,çift formüllü bulaşık makinası detarjanı,..Jel olması artı puan benim adıma çünkü hem çamaşır hem bulaşık makinasının ömrünü uzatmak adına jel ürünleri tercih ediyorum. 




Bu özel gün için Pril ve Med Partners reklamcılığa çok teşekkür ediyorum :)


Bunlar da İlginizi Çekebilir

1 YORUM

  1. Mükemmel bir menü çıkmış ortaya tamda sevgililer gününe yakışacak cinsten.Prilin narlı versiyonunu yazınla görmüş oldum.Merak etmedim değil.Malum öğrencilik en çok haşır neşir olduğum şeylerden biride deterjan.:)) Öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)