HAMİLE GÜNLÜĞÜM *** ANNELİK İLE BEN NELER ÖĞRENDİM ***

6/24/2013 12:30:00 ÖS

Merhabalar millet!
İyi bir hafta geçirmenizi dileyerek içimde akan kelimeleri buraya dökmeye geldim.

Anne olduktan sonra, hayatımda öyle çok şey değişmiş ki, daha kucağıma bebeğimi almadan üstelik. Şuan beş buçukladık. Dördüncü aydan itibaren gerçekten hamile olduğumu anlamaya başladım. Ve 3 haftadır ise resmen içimdeki küçük kalbi hissediyorum. Anneler bilirler şimdi yazacaklarımı ama bilmeyenlere bu duyguyu biraz anlatmak istedim.

Bebeğim hayatıma girdiğinden beri neler yaşıyorum?



  • Artık çiçekleri koklayamıyorum,
  • Yepyeni korkuların sahibi olmaya başladım. Mevcut gelecek kaygılarım iki katına çıktı. Evet, kendime çok güvensem bile hep " acaba bu işi becerebilecek miyim? " düşüncesi içindeyim.
  • Artık kendi vücuduma daha fazla saygı göstermeye başladım. Besin değerlerini öğrendim, öğünlerim saatli, yediğim her şeyin etiketini okumaya başladım. Şimdi düşünüyorum da eskiden çoğu zaman üretim tarihlerini okumazdım bile.
  • Anne-babamı daha iyi anlamaya, daha fazla saygı duymaya başladım. sanırım bu duygu daha da artacak bebeğim büyüdükçe. Hiç unutmam doğum fotoğrafçısı çok sevdiğim Buse Eylem, ablam, ilk oğluna doğumu yapmadan önce gençlik döneminde oldukça serseri olduğunu, bebekten sonra ise annesinin ayaklarını öpmek için can attığını anlatmıştı. Lafın gelişi değil, hani annelerimiz diyor ya " anne olunca anlarsın " o bu kadar gerçekmiş meğer :)
  • Kalbim daha kolay kırılıyor fakat üzülürken bile yüz kere düşünüyorsunuz. Bebeğim stres olmasın diye. Bi arkadaşım nasıl bir duygu diye sormuştu. - " O kadar zor ve uzun ki bunu anlatmak dedim bence en iyi tarifini sana geçen yaşadığım bir konu ile anlatayım. Eşim hiç unutmadığı doğum günümü en hassas dönemimde unuttu. Ve öyle üzüldüm ki tarifi yok. Hormonlarda tetikliyor tabii. İnan ağlayamadım. Burnum sızlıyor, göz pınarlarıma yaş geliyor, hoop geri atıyorum. " Tamam sakin ol Ceren, derin nefes al, bebeği düşün! "
  • En çok kullandığım cümlem, belki de hayat felsefem " amaan bişii olmaz canım " 'ın yerini " ya olursa? " aldı. Artık bir şey yerken, bi yere giderken, bir şey kullanırken, bir şey kaldırırken iki kere düşünüyorum. Çünkü kendi canınızdan öte artık size bağlı bir can daha taşıyorsunuz.
  • Hayatınızın yeni anlamını günde ”bir milyon kez” düşünüyor, deli gibi sürekli kendi kendinize konuşur görünürsünüz dışarıdan. Oysaki bebeğinize neler anlatır, ne günaydınlar der, ne şarkılar söylersiniz.
  • Daha bebeğiniz karnınızda iken bile sorumluluklarınızın artışına şaşırıyorsunuz. İlgi alanlarınız bir anda değişiyor. Hiç bilmediğiniz bebek araba markalarını ezbere bilecek, alışveriş sitelerinde önceden istediğiniz elbise avında iken şimdi bebeğinize en farklı kostümleri aramaya başlayacaksınız. 



21. haftaya kadar canım oğlum ( ilk 1 ay hariç ) beni hiç zorlamadı. ve ben en zorlandığım anın bile keyfini çıkarmayı öğrettim kendime. Düşünsenize bir kadının ömründe ( tek doğum yaptığını düşünürsek ) sadece 9 aycık. Öyle az ki.. Biliyorum bu günleri çok özleyeceğim. Ve şikayet etmek yerine her anı keşfetmeyi deniyorum. Şimdi karnım ağrıdığında yatmak yerine yürümeyi tercih ediyorum mesela, bunun ona daha iyi geldiğini öğrendim. Yavaş yavaş birbirimizi keşfediyoruz sanırım ne dersiniz?

Hayat çok eğlenceli ve garip.

Dilerim isteyen, dileyen herkes bu duyguyu yaşar.



RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

27 YORUM

  1. allahım çok tatlısın... yazdıklarını okurken ne kadar da doğru olduklarını hissettim. allahım inşallah bana da nasip eder, sana da bebeğini sağlıkla kucağına almanı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canııım! <3

      İnşallah tatlım ben çok hep isteyenlerden idim. Umarım sende istediğinde hemecik olsun :)

      Sil
  2. Yazın cok guzel olmus canım. Senin yasadigin ve dusundugun duygularin hepsi bendede var. Ben bebegime 8 sene sonra kavustum ve biri ona birsey dese parcalayacagim bisi geliyor:)) suan 2, 5 aylik ama cok cok guzel birsey hissetmeyi bile dortgozle bekliyorum. Allah herkesin bebegini hayirlisi ve saglikla kucagina almayi nasip etsin:))
    Birgun bulusalim tatlim ya en son etkinlikte gorusmustuk:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim her isteyene bir şekilde versin canım ama senin daha uzun süre sonunda bir kavuşma olduğunda çok daha özel sanki değil mi? :)

      Zaman çabuk geçsin, miis mis koklayalım bebişleri :)

      İnşallah tatlım göbüşleri tokuşturucaz hamişlerle :)

      Sil
    2. Ah ah tokusturalim canım:)) onlarin kokusuna kurban olurum.

      Sil
    3. Bide bu sene erkek senesi snirim tanidigim 6 arkadasin 5 i erkek bekliyor hpsi 4-7 aylik

      Sil
    4. Evet, evet bende farkındayım. hatta diyorum eyvah oğluşum nasıl kız bulacak, kıtlık var resmem hahah .D Bakalım senin ki ne olacak :)

      Sil
  3. canım çok tatlısın maşallah sanada bebişede:)aramızda 1 hafta var ama senin göbüş bayağı belli benimde oğluşum olcak sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende öyle :))

      Oğlan olduğu için sanırım biraz büyüküz ama 2 haftadır durduldu, bide bu iş aya bakmıyor annenin karın tipine bakıyormuş :)

      Sil
  4. sevgili nimo,çok güzel bir yazı olmuş,seni çok iyi anlıyorum çünkü bende yeni doğum yaptım sayılır.oğlum üçbuçuk aylık henüz.çok güzel bir dönem hamilelik ama o bebişi kollarına almak var ya dünyası değişiyor insanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaah o an yok mu o an!

      heyecanla bekliyorum zaten. seninde güzel oğlunu rabbim korusun :) Hepsi melek

      Sil
  5. çok güzel anlatmışsın duyguları, ahh o burun direğinin sızlamasıı . en ufak şeye gözlerin dolması.. eğer hamileliğinde bunun üstesinden gelirsen lohusalıkta çok zorlanmazsın lohusalıkta daha da şiddetleniyor duygusal bunalım. doğumdan snra da kaybetme kaygısı güdüceksin. bende şuan öyle bebeğim kucağmdyken hep dua ediyorum allah evlat acısını sakın yaşatmmasın die. öyle bir evi dolduruyorlrkii. senden önce biz nasıl yaşamışız diceksin. . şu dönemlerinin tadını doya doya çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavuştuktan sonra daha güzel herşey daha gerçek. Dokunmak, sesine dymak, elini tutması, gözlerine bakması tepki vermesi,,, ooof off! Rabbim korusun yavruları Ayselcim :)

      Sil
  6. bu duyguları henüz yaşamasam da(acilen istiyorum ama:)) öyle derinden hissettim ki..ben de böyle olurdum kesin,her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünürdüm.normalde de fazla düşünen biriyimdir çünkü :)
    tadını çıkartma konusuna ne güzel değinmişsin.bazı hamişler hemencecik doğurmak istiyor ama bence hamileliğin de tadına varılmalı,doya doya yaşamalı..unutulmayacak bir süreç olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, evet. Hep bir şikayet var. hatta birinden " aah şu lanet günler bi geçse " gibi bir cümle okumuştum. Nasıl bir insan lanet diyebilir ne kadar kötü olsa da. Tamam acıyla of larsın ama bu çok ağır gemişti. O günden beri dedim ki ben bebeğime asla bana ne yaşatırsa yaşatsın keyifle geçireceğim. Mide bulantısını bile özleyeceksin inan :) Umarım kısa sürede sende bu duyguyu yaşarsın canım :)

      Sil
    2. :) hemen doğurmak isteyenlerden biri de benim! ama napim tek başıma bi canın sorumluluğu almak bana ağır geliyor..yani sürekli ya bişi olduysa korkusu hep tetikte olma hissi ne bilim beni geriyor biraz..hiç nalet günler falan demedim ama ilk üç ay uyku halinden ve mide problemlerimden dengem o kadar bozulmuştu ki bu üç ayı unutmadan ikinciyi hayatta düşünmem demiştim :)
      nimocum sanırım aramızda bi hafta falan var..ben şu an 23+1'deyim..erkekim geliyo benim de :) sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bi de çabucak ekim olsun yahu! :)

      Sil
  7. Ne güzel yazmissin..kalemine saglik gercekten oyle hersey daha bi farkli artik..oglum hayatima girdiginden beri butun cesurlugum gitti yerine herseyden sakinan korkan talya geldi..ama her zaman tek emanetcim Allah..hayirli sekilde kucagimiza alalim isallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa değil mi?

      Ne garip ne eğlenceli bir hayat.Nerede o cesur kadınlar? :)

      Geçen bir elbise giydim, uzun. Teyzenin biri geldi bir azarladı beni " bidee hmile olacaksın uzun elbiseyle her yeri süpüroyon mikrop kapacak çocuğa bişey olacak " dedi. Eee bi dur teyze, çağırma kötüyü allah korur, yani etek ucumdaki pislikten bir şey olacaksa fanusta yaşayalım. her şey rabbimize emanet elbet :)

      Sil
  8. henüz anne olmayan bizlere güzel bir yazı olmuş. Öncelikle tebrik ediyorum allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Enerjik bir annesi var. Muhtemelen oda enerjik bir çoçuk olacaktır. Cnm sana güzel bir hamilelik diliyorum. Bu duyguyu yaşayan herkesin ne kadar değiştiğini çok yakınen gördüm. Annelik hormonları bu olsa gerek.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edeim canım güzel dileklerinden dolayı.

      kesinlikle hormonlar ve hayatının bir anda hiç görmediğin, tanımadığın, sana ait olan bir üyenin dahil olmasından. eve bir kedi aldığında bile ne özenle seviyorsun düşünsene, senin ve sevdiğin adamın genlerini taşıyan, bir aşk meyvesi. sana bağlı, sensiz hiç! Dilerim sende en kısa zamanda, en istediğin zamanla hayırlısıyla yaşarsın :)

      Sil
  9. Hamilelik gerçekten çok çok muhteşem bir duygu, bir mucizenin oluşup, kucağınıza konmasına an be an tanıklık ediyor olmak, gerçekten muhteşem. Çok deneyimli değil sadece 20 aylık anneliğime dayanarak yazıyorum ki, bundan sonrası; o minik canlıyla ten tene değdiğiniz ilk anda bambaşka bir insan oluyorsunuz, sanki bir kaç dakikalık değilde bir ömür anneymiş gibi. Çok zor, çok yorucu, bazen sinirden ağlatıcı tarafları olsa bile hiç bir duyguya değişilmeyecek, hiç bir sevgi üstüne çıkamayacak, hiç bir şey sizi ondan vaz geçiremeycek. Sağlıkla ve mutlulukla kavuşmanız dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel. Anneliği daha bilmiyorum ama daha aday iken bana çok şey öğretti bile. Eminim çok yorucu, sabır delici bir süreç. Ama işte emektir sevgiyi besleyen. Bir arkadaşımın kızı olduğunda söylediği şeyi hiç unutmam " öyle zor ki, allah içine öyle başka bir sevgi veriyor ki , o sevgi olmasa kapıya atarsın " demişti.
      Ne yüce bir duygu :)

      Rabbim evladına sağlık ve güzel bir ömür versin Aycacım, teşekkür ediyorum.

      Sil
  10. Cero merak ettiğim bir şey var neden çicek koklayamıyorsun inan çocuk gelişimi mezunuyum ama bu olay batıl inanç mı yoksa bende bir sorun mu var atlamışım inanki bilmiyorum..Ayrıca seni kendime hep yakın hissettim bunun sebebi ise sorumluluk ve yaptığın iş vb. ne varsa hepsini sevgi ile aşkla yapıyorsun..Bunu kesinlikle seni çoook çook iyi tanıyarak söylemiyorum elbet ama içgüdüsel bir şey sanırım.. Ayrıca delioğlan niye unuttu bakiim doğum gününü :/ neyse affettirir umarım kendini tek üzdüğü konu bu olsun diyeceğimde sende benim gibi özel günlerin inciğine cinciğine kadar dikkat eden birisin o askerdeyken kurabiye bile yaptırmıştın!!!neyse sen sıkıntı yapma biz yapalım bebiş anlamasın bu olayı :)) Bebekleri hep çok sevdim herzaman hatta erkek arkadaşımı tanıdım tanıyalı çocuğa sürekli bebeğimiz olsa ya ne güzel olurdu dimi diyordum ama bazı yaşadığım olaylar ve yazıların beni söyle bir sarsmış olacak ki daha kendine bakamıyorsun,adam'ın dediğini yerine getirmiyorsun totoşunun derdindesin dedim ve sustum artık. Canım bebiş'inin bir an evvel sağlıyla görmek istiyoruuz,ayrıca cerenimo fotoğraflarda normalde enerji patlaması yaşardın bu postta birazcık neşesiz gördüm seni lütfen gülümseyelim :) Bu arada artık bebişine şarkı dinletmeye başla hatta ''Wild World - Cat Stevens'' dinlet lütfen pek huzurlu oluyorlar.Ayrıca kuzenimden biliyorum hamileyken dinlemişti yengem,doğduktan sonra huysuzlandığında 4-5 aylıkken tekrar dinletmeye başlamıştık.. Artık bir tane değil çift nazarlık tak,öpüldün ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çiçekte polenler var. daha bir çok şeye bebekte leke olmasın diye dikkat ediyorsun. hayatımda hiç kirazı bir elimde peçete her yerimi silerek yememeiştim mesela :)

      Güzel sözlerin için teşekkür ederim fıstık ya, ne güzel bir iç güdü o öyle :)

      Yok yok hüzünlü değilim, olur mu? sanırım yazım ciddi oldu :)

      hemen söylediğin şarkıyı açtık dinliyoruz ablası. öperiiiiz !

      Sil
    2. Anladım canım hiç bu yönden düşünmemiştim mesela bebiş'in gelmesi ne güzel şeyler öğretiyor insana.. Amanın yanlış anlamışım demek ki..Yüzünden gülücükler eksik olmasın canım,iyi dinlemeler.. ^^

      Sil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)