HAMİLE GÜNLÜĞÜ *** HASTA DEĞİL HAMİLE ***

7/03/2013 12:31:00 ÖS

Geçenlerde evde temizlik yaptım, tam oturdum ve telefonum çaldı. Annem. Yanımda da bir akrabamız var. Neyse benimle konuşmak istemiş, konuşuyoruz,

- ne yapıyorsun Ceren abla,
- iyiyim canım yoruldum temizlik yaptım da, şimdi meyve suyumu sıktım onu içiyorum
- aaa sen temizlik mi yapıyorsun?
- ne yapiiim?
- kadın çağır, kadın yapsın.
- sorsana bi annene sana hamileyken kadın mı yapıyormuş temizliği?


Bu hamileyken hasta muamelesinden çok sıkıldım. Vay efendim kadın tutacakmışım! Her ay genel temizlik için bir abla geliyor zaten. Ne yani süpürge içinde mi kadın tutucaz. Yada eşime mi yaptırayım onu da. Eee ben gayet iyiyim yani. Hep bu hamileliği boyunca kapris yapan, yatanlar yüzünden bunlar. Kardeşim hamile demek hasta demek değil yahu. Eğer bende sağlık problemi yoksa niye evimi gün aşırı süpürmeyeyim, silmeyeyim yada yemeğimi yapmayayım. Ha yemek demişken geçen de ne zamandır görmediğim bir arkadaşıma rastladığım da aramızda şu diyalog geçti,

- aa bu ottan bende yaptım geçen, eşim çok sever otsal yemekleri,
- neeeeeyyYyhh? yemekleri hala sen mi yapıyorsun, hamilesin yahu o kadar zaman ayakta kalınır mı?
- tabii ben yapıyorum ne var yemek yapmakta be abartma,
- aah şu içindeki kendini hırpalama huyun yok mu senin...
- küfür mü ediyon kızım, anlamadım :/


Yemek yapmak kesinlikle sevme ile orantılı. Genel anlamda seviyorum ve bana yük gibi gelmiyor. Evet yemeğimi de yapıyorum, temizliğimi de yapıyorum. Hiç biri çok büyük yük değil. Ve hamileler hasta değil yahu, şu bakış açısından uzak dursak mı acaba? Aksine hamilelikte hareketlilik çok daha sağlıklı bebek için. Bu algı modernleşince biz geldi başımıza. Sağlıklı bir hamilelik geçirirken, yani yatmak veya hareket kısıtlandırması gerektiren bir riskli gebelik yoksa, neden hamileler hasta gibi davranır merak ederim hep.

İlgi çekmek için mi? Hamileler öyle davranır zannettiği için mi? Çok büyütüp abarttıkları için mi?

Zaten havalar sıcak, ee bana daha da sıcak, bunalımsal ataklar yapıp birini kıracağım o olacak. aaaa amaaaa :D





Bunlar da İlginizi Çekebilir

22 YORUM

  1. çok haklısın
    buara hamile kimi tanıdıysam hep hastalık hastası anlamadım arkadaş
    süpersin valla eski kadınlardan kim kaldı
    değilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya yok eski kadınlıkla alakası yok. Bende çok nazlıyım ama fazla değil sanırım bide hasta muamelesini sevmiyorum herşeyin normali, normal :)

      Sil
  2. benim ablam koltuk kaldırıp indiriyordu :) hoş tehlikeli ama hastalık falan değil..
    en iyisini yapıyorsunuz bence hareketsiz çok ödem oluyor hamile vücudu..iyice su oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah ablanda super women imiş yahu :) Eskiden kadınlar tarlalarda çalışıyormuş gerç hala var çalışan öyle. Ben koltuk kaldırmıyorum ama normal düzeyli temizlik yapıyorum :)))

      Sil
  3. offf zaten onlar yuzunden korkuyorum hamile kalmaya :( yok pskolojın bozuluyor dengen bozuluyor korkuyorum zaten cok hassas bı ınsanımm ııcıme korku dusuruyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkma korkma!

      Hamilelik kişisel. herkesin ki farklı geçiyor işte. Benim ki rahat sen rahat olursan inşallah seninki de öyle olur inşallah :)

      Sil
  4. sen şanslı bir hamilesin ne mutlu sana

    kendimi hatırlıyorum da yemek yapmak şurda dursun mutfak kapısının önünden geçemiyordum:S... temizlik fln da yapamıyordum tabii sakat bir bacağa binen ağırlık çürüyen bir fetus kemiği ayyy ne çekmişim ben yaaa:))

    maşallah sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eee tabii zor olunca mecbur canım. Seninkinin yatarak geçirmesi normal. Allah kurtarmış belki çektin ama sonu güzel :)

      Sil
  5. ikizlerini 6. ayında erken doğumla kaybetmiş bir anne olarak naçizane tavsiyem sen millete kızıp genede fazla yorma kendini. bebek bir kere aşağı inerse bu günlerine çok yanarsın. kendini yormadan, arada oturarak her işini yap. hasta değilsin kabul ama emanet taşıyorsun. kusura bakma, beni de anla. insanın bir kez içi yandı mı, başkalarının da yanmasın istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıım yemin ederim içimden bir şey koptu nasıl bir duygu tahmin bile edemem. Ama bu senin suçun değildi ki. ben şuan çok normal bir süreçteyim, çok şükür. Bu kadar normalken süpürge ve yemek yapmanın ne kadar normal olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

      Elbette bende dikkat ediyorum karnımdakini herkesin çok ben düşünürüm değil mi ama normal şeyleri de yapamayacak durumda değilim bunu anlatmaya çalıştım.

      Sil
  6. valla nimocum doğru sölüyosun hasta diiliz..lakin ben iş dışarda gezip tozmaya gelince tatillere gitmeye gelince çok çok süperim ancaaak ev işleri, temizlik, yemek gibi konularda ise tam bi "hamileyim"! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah yine güldürdün beni ya :)))

      Seni şımarık senii :))

      Sil
  7. keşke biz de senin gibi şanslılardan olabilsek nimocuğum. 2 ay odamdan çıkmadım, şimdi de mecburen işe gelip eve zor atıyorum kendimi. kendimi ve bebişimi doyurmaya bile gücüm kalmıyor. kime neye naz yapayım.
    hasta değil hamile olmayı çok isterdim ama benimki akşam 8.30da yatarak, sabah işe gelerek ve kendime bir yemek dahi yapamadan geçiyor ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bende her sabah 6.30 da uyanıyor ve çalışıyorum. Aynı zamanda güncel bir blog yazıyor ve bir evin hanımıyım. Yani senin yaptığın şeylerin çoğunu yapıyorum. Benim lafım riskli gebelik geçirenlere değil. Çok şükür benim enerjim yine de yerinde. Elbette halsiz olduğum zamanlar var mesela şuan pc başında uyuyorum her sabah çok erken kalkıyorum ve hamileleiğin verdiği şey var. Ama benim genel yapım da böyleydi, illaki her şeye zaman yaratıyorum ve hasta değil iken niye öyleymiş gibi yapayım ki :)

      Sil
  8. hahaha okurken gülmemek elde değil :) hele ki son cümleyi okuduktan sonra tamam dedim blog başlığı olmasa bile ben bu yazıyı nerede okusam tanırım :) cidden bende çok saçma buluyorum bu tepkileri, her şey normalse abartmanın ne anlamı var. bebiş sağlıklı olduğu sürece, zorlamadığı sürece hareket etmek doğumu kolaylaştırır diye bas bas bağırıyor doktorlar. boşuna mı millet hamile egzersizleri yapıyor :) eminim ki ne zaman oturman gerektiğini ne yapman ne yapmaman gerektiğini herkesten iyi biliyorsundur, başkalarının akıl vermeye çalışmalarını anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  9. çok samimi duygularınızla yazmışsınız ....yazılarınızı fırsat buldukça, dikkatimi çektikçe:) okuyorum ...başarılar sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim...

    YanıtlaSil
  10. malesef kişiden kişiye değişyor... :( benim 3,5 4 aylık ALLAHıma şikayet olmasın hala midem bulanıyor, yemek yapamıyorum yapmaya kalsam,yaptığımı afedersiniz çıkarıyorum ... Hamilelik hastalık değil fakat,rahatsız olarak geçirenler bi gerçek...

    YanıtlaSil
  11. Cerencim bende senin gibiydim.Riskli bi durum olmadığı için;hatta ileridede önüme konulmasın die kimseden yardımda istemedim. temizliğimide,yemeğimide elimden geldiğince yaptım. Doktorun;''uzanma bebeğin emziği(göbek bağı)çıkar'' uyarılarına rağmen,temkinli olarak cam bile sildim.çünki inanıyorumki :rabbim yazmıssa nasip etmişse kucağına almayı hiç birşey olmaz allahın izniyle..

    YanıtlaSil
  12. hamileleri bir kenara bırak sapasağlam insanlar (yani durumu dikkat etmesini gerektirmeyen) var böyle ben de onlara gıcık oluyorum gıcık:)) neymiş efendim akşamın 8inde yumurta kıramazmış kocasına, o saatte çorbası,salatası,yemeği normal akşam yemeğimizi yiyoruz biz çok mu tuhaf,yorucu bişi anlamıyorumki:))

    YanıtlaSil
  13. Bende hiç anlamamışımdır hamileyken herseyden elini ayarını çekenler, hastayım gibi davvrananları
    AMA sen yinede arada yapamayacağını seyler bul kendine ve tadını cıkar. Dokuz ay cok cabuk geciyor açıkta tadını nabzını çıkar... ;)

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir süreç ama bir o kadar da zor hamilelik... gebelikte riskim yoktu ama cok cabuk hastalaniyordum bronşit oldum diş iltihabı yaşadım 5 ay kustum tuvalete bile gitmek zordu cunku sabun kokuyordu deterjan kokuyordu kocamin kokusu bile zordu vucudum odem topluyordu 36 no ayaklarim 39 oldu cok sistim ve icimde bir can vardi bu zorluklari yasarken.. birde ustune kaynananin benim cektiklerimi küçümsemesi numara yaptigimi ima etmesi yanimda sogan dograma si kusacagimi bile bile ve sinir harpleri... umarım kimse bunları Yaşamaz kimsenin hamileligi bir olmuyor malesef... cok dikkat edin kendinize hayirli dogumlar dilerim....

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)