EV DEKORASYONU *** OTTOMAN TARZI SEVENLERE PİCULET YASTIKLAR ***

9/03/2013 03:00:00 ÖS

Özellikle uzun süredir takip edenler bilir ki tam bir yastık delisiyim. yani cebimde x para olsa o x parayı gördüğüm beğendiğim yastıklara son kuruşuna kadar ayırabilirim. Bu nedenle çeyiz dönemimde çokça yastık almıştım. Düğünden şu güne kadar koltuklarımda her daim farklı yastıklar görebilir misafirlerim, ki öyle oldu.

Ben yastıkların ev dekorasyonu için çok önemli olduğuna inananlardanım. Eskiden koltuk takımı ile gelen yastıklar bir ömür kullanılırken artık modern her kadının evinde yastıkların önemi arttı diye gözlemliyorum. Missha makyaj fırçaları videomda arkamdaki yastıkları soran çok kişi olunca ottoman konulu, eşimin bayıldığı konsept yastıklarıma yer vermek istedim. Uzun zamandır da ev ve ev dekorasyon yazısı da yazmıyordum :)



Özellikle eşimin dedim çünkü o tarihe çok meraklıdır. Tarihe meraklı diğer herkes için hem öneri olsun bu yazı hemde soranlara cevap. Yastıkların tümü Piculet marka, zaten onların yaratıcılıklarına her daim hayranım ama bu seri oldukça genişti. Seçim yaparken çok zorlanmıştım. bendekiler iki büyük iki küçük yastıktan oluşuyor.


Osmanlı gravür, harem kadınları desenli Pera ve bir tabloyu aratmayan, Osmanlının şahane minyatür sanatının aktarıldığı Minyatür yastık büyük olanlar.


Yine bir minyatür sanatının kullanıldığı kadife küçük, diğer Minyatür ve Osmanlı yapılarından birini, topluluğu, bütünlüğü konu alan gravür desen Pera yastık!


Oturma odamda çok renk olmadığında da renkleri ve desenleri patlıyor diye düşünüyorum. Sizde ilk kez düğün heyecanı ile seçim yapıyorsanız tek renk mobilyalar seçmenizi tavsiye ederim. Sonra bir kolye gibi, küpe gibi, ayakkabı gibi giydirin durun evinizi. 

Yaşasın yastıklar! :)

Peki siz ev dekorasyonunda yastıklara ne kadar önem veriyorsunuz?

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

14 YORUM

  1. Çok farklı ve güzel olmuş canım. Güle güle kullan yastıklarını =)

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlılaaar huff bende durmadan yastık arayışında olanlardanım, neyse ki benim koltuklarım da beyaz ve dilediğim gibi giydirebiliyorum :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli. Aacayip evin havası değişiyor değil mi bi anda. O halde Piculet yastıklarını da çok seversin :)

      Sil
  3. bayıldım hepsine resimlerine... güle gle kullan kuzum bende bu aralar matruşkalara sardım hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaay geleneksellik hastalığı var sanırsam :)

      Hihi :)

      Sil
  4. Minyatür desenlilere bayıldım rengararenk oldukları için açık renk koltuklarla uyum süper güle güle kullanın;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgili serpil, bende minyatürleri pek seviyorum ::)

      Sil
  5. ben romantik detaylı yastıkları severim çiçekli kuşlu falan,ama bunlara bayıldım yaa çok güzelll.Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende. Ama yastıkta desen sınırım yok. Aldkça hep aynı tarzı almak istemiyorum bu nedenle farklı konseptler yapıyorum :)

      Sil
  6. Hoşmuş..
    Benim kırlentler dümdüz mor..koltuklar eflatun..ama eskidiler.. koltukları yenilersek ya baykuşlu ya kedili yada puantiyeli kırlent hayalim var :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle katılıyorum:)harika görünüyorlar cicim fikrine sağlık:)

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)