HAMİLE GÜNLÜĞÜ *** DOĞUM İÇİN HASTAHANE ÇANTASINDA NELER GÖTÜRÜYORUM? ***

10/21/2013 03:30:00 ÖS

Eveeeeeeeettt!!!

Fotoğraflarını hazırlayıp bir türlü düzenleyemediğim için " eyvah doğuracağım ama ben hala hastahane çantası " yazısı yazmadım diye kara kara düşünüyordum ve hiç umudum kalmamıştı. Ama yetiştiiiiiiim, oğlum izin verdi ve şimdi hazırız.

Anne adaylarının benden hep istediği bu çanta mevzuyu ben kendi çantamı hazırlarken bir yandan da tek tek fotoğraflamıştım. Zaten kocaman bünyemi zor hareket ettiriyorum bide sizler için efor sarf ettim lütfen okuyunuz yorumlayınız efenim :)

Şaka bir yana, bundan bi sene iki sene sonra bile google aramasında birinin işine yayarsa ne mutlu bana!

Ben çantamı tabir-i caizse "tıka pasa " dolduran annelerden olmadım.Ne çok az ne çok fazla! Bu yazıyı da üç gruba ayırarak yazıyor olacağım. 

  1. Bebek için
  2. Anne için
  3. Bakım grubu


Ben çantama belki hakim olamam, dağılır, parçalar çok küçük diye bu şekilde gruplarına ayırarak keseler yaptım. Sizde böyle yapın, hem neyin nerede olduğu daha net olur hemde çanta içi dağılmanız olmaz! Hatta üzerilerine içinde ne olduğuna dair minik notlar ekleyebilirsiniz.


Hadi o zaman her şeyin ana sebebi güzel bebeklerin ihtiyaçları ile başlayalım ;)


BEBEK İÇİN NELER GÖTÜRÜLMELİ,




  • Tabii ki herkesin bildiği hastahane çıkışı. Ben ayrı ayrı parçalar yerine bir adet beşli bir adet 7 li takım götürüyorum. Bunun dışında sonradan tavsiyeler üzerine iki adet yedek zıbında ekledim, kusma problemi olursa diye. Şu an bizde durum normal ama her an ne olur bilinmez, eğer sezaryen olursam diye çanta hazırlamak gerek bu nedenle her koyduğunuzu yedekleyin, iki-üç günlük alın. Fazla olsun, nasılsa o çantayı babalar taşıyor :) Bir tane penye battaniyemiz var ama annem yetersiz bulunca bir de pelüş eklemesi yaptık. Bu fotoğrafta yok, ama en az 20 tane alın diye önerilen, mermerşah denilen bebek ağız mendilini unutmayın! Bebek bezi ve ıslak mendil önemli. marka seçimi tamamen size kalmış. Ve emzik, kaybetme ihtimali olabilir diye onu da ikili götürüyorum. Bebek için biberon yazıyor ama ben almadım biberon vermeyi düşünmüyorum hiç. Eğer emmemesi durumda doktorlar, hemşireler şırınga ve başka şekilde besliyorlar zaten. Biberonu hiç tanımasın şimdiden. Umarım tüm bebekleri annelerini hemen cakur cukur emer :) Bunun dışında ben göğüs pompası almadım da , götürmüyorum da. Çok gerekli gibi gelmiyor şimdilik. Eğer olursa babamız bi koşu alsın! Şimdilik fikrimi, zihnimi sadece emzirmeye yönlendiriyorum, aksi ihtimalleri düşünerek evrenden çağırmıyorum. Biraz böyle şeylere inancım vardır. Bu nedenle çantamda " emmezse " ihtimallerini koymadım. Ola ki aksi olursa bulmak çok kolay :)

ANNE İÇİN NELER GÖTÜRÜLMELİ,




  • Bu fotoğrafları çektikten olsa aldığım için göremediğiniz hasta pedi ve iç çamaşırları var elbet. Ben 2 adet emzirme sütyeni, bi emzirme atleti, 6' lı kullan at külot ve 2 tane lohusa külodu aldım. Pek tabisi cici pijamalar! Aman allahım güzel lohusa pijaması bulmak ne zormuş. Bizde belirli bir aya gelene kadar alışveriş yapmama inancı var ya aslında kadına işkenceden başka bir şey değil. Eee karnınız olmuş kocaman, uzun süre ayakta kalamıyorsunuz, 30. - 32. haftada uzun yolları arşınlayıp, çarşı pazar geziyorsunuz. Yarım saat ayakta kalmak bile zor iken, birde istediğinizi bulamayıp, yorulduğunuzla kalıp eve dönüyorsunuz. Benim öyle oldu. Üstelik İstanbul Eminönü gibi bir velinimetten yararlanabiliyorken. Mutlaka giyilebilir pijama-gecelikler var ama ya çok baskılı, leylekli çocuksu şeyler yada don dantelinden yapılan, tüylü fantezi takımlar. Hiç biri tam hayalimdeki gibi değildi açıkçası. Sonra bir tavsiye ile İnstagramda Aqua markasını satan @cossybyaquabutik ismiyle ulaşabileceğiniz İlkay ile tanıştım. Aman allahım! O kadar yolu boşuna yürüyüp, yorulmuşum. Doğum sonrası için beyaz olanı gecelik-sabahlık takımı, yine yedek olarak mavi olanda pijama-sabahlık takımı olmak üzere iki takım aldım ben. Bana kalsa ikisini de pijama alacaktım ama ilk doğum sonrası alt pek giydirmiyorlarmış bu nedenle bir gecelik şart yani! İşin özü ben çok memnun kaldım, hem yerleri, hem bedenleri hemde fiyatları çok çok iyi! Hiç deli gibi aramayın vallahi oturduğunuz yerden harika modellerden seçin gitsin! Keşke biri de bana önceden söyleseydi de aramasaydım hiç. İncelemek isterseniz instagramda @cossybyaquabutik adı ile bulabilirsiniz!

BAKIM GRUBUNDAN NELER OLMALI,



  • Lohusa takımlarını aldığım İlkaycım bana terlik ve bide beyaz lohusa tacı hediye etmişti, birde böyle nazik bir kadındır. Ben onları da yanıma aldım. Ama esas doğum için yaptırdığım lohusa tacım pek tabii bir pasta. Sevgili Crocus 's Desings yaptığı kremalı tacımı kullanacağım. eğer sizde bu şekilde bir tac isterseniz yine sosyal medya hesaplarında marka ismiyle kendisine ulaşabilirsiniz.Bakım grubunda göğüs pedleri, lansinoh meme ucu kremi şart. Mesela bende almayı unutmuşum bu hafta alacağım, silikon göğüs kalkanı da önemli. Doğum sonrasında, saçımı tarayabilmem, gerekirse toplayabilmem için tarak ve lastik toka aldım. Ve ben sürekli ojeli gezdiğimden olası bir sezaryen ihtimaline karşı pamuk ve aseton ekledim. Doğum sonrası yine süslenebilmek, kendimi iyi hissetmek adına bir takım makyaj malzemeleri :)

İşte benim çantam bu kadar!

İnternette çok yoğun, kabarık listeler var. Yazı sonuna ekleyeceğim ama gerekli görüp görmemek tamamen tercih. Benim için en gerekli parçalar böyle idi. Umarım yardımcı olmuştur bu yazı size!

Yine de tüm liste nasıl diye merak ederseniz işte böyle,


15 tane bebek bezi ıslak mendil pişik kremi
10lu hastane çıkışı
5li hastane çıkışı
3 takım pijama
6 çıtçıtlı bady
3 iç zıbın takımı 
1 yelek 1 hırka
1 polar 1 penye battaniye
yedek eldiven, şapka ve önlük
7 tane küçük ağız mendili 1 tane yüz örtüsü çıkış için, 1 tanede orta boy bebek terler diye mendil 
6 çorap patikler
biberon, emzik, emzik kutusu, süt pompası
oto koltuğu ve alt açma

anne için
1 paket hasta bezi
1 paket hijyenik ped
3 gecelik, 2 pijama, 1 sabahlık
10 tane pamuklu iç çamaşırı
2 tane emzirme sütyeni
göğüs pedi ve kremi
1 banyo 1 el havlusu
şampuan, duş jeli, tarak, kurutma makinası
nemlendirici krem, deodorant, makyaj çantası
lohusa tacı, başörtüşü ve toka
çıkış için eşofman takımı
fotoğraf makinası, şarj aletleri
evlenme cüzdanı, nüfus kağıdı ve hastane dosyası





RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

29 YORUM

  1. Hayırlı olsun , mutlu günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. evlenme cüzdanını götürmek mi gerekiyormuş?

    YanıtlaSil
  3. hadi doğur artık nimoooooo ben bile heyecanladım bak şimdi :))

    YanıtlaSil
  4. bu yazıyı saklayacağım ileride bana da lazım olur :) ellerine sağlık ve hayırlı doğumlar canım :)

    YanıtlaSil
  5. canım bu bana bi iki sene değil herhalde bi 4-5 seneye lazım olcak orda kalksın tamam mı bebeişimmm
    seni seviyoruz. ailenizi de seviyoruz. ama en çok çınar'ı sevicez bundan sonra ona göre :))
    şimdiden allah yar ve yardımcın olsun bir avazda doğurasın
    oğluşun da çukka çukka götürsün memişlerini ohh mis olsun büyüsün Çınar olsun!

    love u,
    xoxo,
    Enda
    http://detailsbyenda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Ben kardeşimden biliyorum bir tanede gecelik alın bence , sezeryanmi, normalmi doğum yapacaksınız bilemem ama ,sonda takarlarsa pijama takımıyla zor oluyor, gecelik daha rahat oluyor demişti . Belki bir işinize yarar .

    YanıtlaSil
  7. ayyy benim çanta son 1 aydır hazır ve nazır bekliyor :) mecburen :) biberon ve pompayı ihtiyaç halinde, bebek bezini de kaldığı süre boyunca hastanemiz temin ediyormuş. o yüzden çantada yer kaplamaması açısından almadım yanıma.. bir de biliyorsun ben de ilkay hanımdan bir adet gecelik almıştım.. fakat daha sonra bir de relax mode diye bir firma keşfettim ondan da bir gecelik aldım.. bende yazacağım. ikisinden de çok memnun kaldım... ikisininde tarzları farklı farklı :) hadi bakalım allah kurtarsın :)

    YanıtlaSil
  8. Nimo'cum,

    Her ihtimale karşı yenidoğanlar için bir biberon ve pompa yanında bulunsun. İnşallah sütün bol bol olur, gerek kalmaz; ama kilosu iyi doğan bebeklerde bile (örnek Çınar) dışarıdan takviye gerekebiliyor. Tecrübeyle sabittir. Bir de, emzirme yastığı gerçekten hastanede hayat kurtarıyor. O acemilikte, nasıl tutacağını zar zor bilebildiğin anlarda seni çok rahatlatıyor.

    Bu arada, biberon da, emzik de kötü şeyler değil :) İnsanları çok şartlıyorlar, biliyorum. Ben de öcü gibi bakıyordum. Sonra, eşimle bir nefes almaya ihtiyaç duyduğumuzda, Çınar'ın biberon alabiliyor olmasının nasıl da muhteşem bir şey olduğunu fark ettim. Üstelik "biberona alışırsa memeyi bırakır efsanesi" de epey gerçekışı :) Zira Çınar'cım 7. ayda biberon emmeyi bıraktı, fakat meme emmeye devam etti :) O aydan sonra biz dışarıdayken beslenmesi gerektiğinde plastik kaşıkla süt/mama verdik. Aklında olsun :)

    Sağlıkla kucakla minik Çınar'ını!!! Sevgiler!

    YanıtlaSil
  9. Cerencim seni boyle tatli telas icinde gordukce bende hamile olmak istiyorum halbuki daha evli bile degilim:)allahim seni bir avazda kurtarsin insallah seni ve tum bebek bekleyen.anneleri cocugunu saglikla kucaginaalirsin insallah:))instagram dan dioynsos :)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nimo nasıl bir hastanede doğum yapacaksım bilmiyorum ama yani özel veya devlet mutlaka bir sıcak su ısıtıcısı ve minik bir termos alırsan çok iyi olabilir cunku bazen tahmin etmeyecegi seyler gelebiliyor insanin basin ve o telasede dusunemiyor insan bir de sut gec gelebiliyor bazen mama ile desteklemek gerekebiliyor, aklinda bulunsun, sevgiler berna

    YanıtlaSil
  11. Allah sağlıkla doğurmayı ve büyütmeyi nasip etsin canım, bence de gecelik mutlaka olsun yanında:)

    YanıtlaSil
  12. Hayırlısı ile al kucağına bebeğini.şayet sezeryan olursa pijama giydirmiyorlar.benim pijamalarım çantada öylece kaldı.
    fazlası yükten başka bir şey değil zaten lazım olmuyor ,kullanılmıyor.

    YanıtlaSil
  13. tatlışım o minik emzikleri kaynak suda yıkayıp saklama kaplarıyla götürürsen daha hijyenik olur. kullanmadan önce bir yıkarsın. her zaman takip edemiyorum, ben bir sonraki nete girdiğimde sen miniğine kavuşmuş bile olabiilirsin o yüzden şimdiden Allah yardımcın olsun, tek avazda kurtulun canım.

    YanıtlaSil
  14. Çok heyecanlı bir süreç..Süt konusunda inancına katılıyorum.Paşam da ilk gün emmedi hatta 2.günde emmedi bir ölçü mama bile verdiler ama inancımızı bozmadık.Hatta mama da vermelerini istemiyordum ama kilolu bir bebek olduğu için şekeri düşebilir dediler.Belki bizim de stresimizden hastanede hiç emmeyen oğlum eve çıktıktan sonra emmeye başladı,21 aylık halaa emiyor:) Göğüs kalkanı kullanma gerekmişti ilk günler o da dediğin gibi eczaneden hemen temin edilebiliyor
    Ben de sezaryan oldum çıkınca gecelik giymem gerekti pijamayı anca gece giyebilmiştim.
    Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin :)

    YanıtlaSil
  15. bir iki nacizanae tavsiyemi söylemeden geçemeyeceğim.Bir kese daha hazırlayın bu kese hemşireye bebeği ilk giydirirken kullanacakları malzemeleri içersin .bir bez,bir zıbın yada cıt cıtlı bady,bir tulum ve şapka .dağılmadan kullanmaları için çok iyi oluyor.
    ikincisi prima almışssınız ama prima premium care (beyaz paket) o kadife gibi tenleri için en uygunu.kakası çok sıvı olabildiği için süper emici bir bez ,taşırmıyor.ben ısrarla tavsiye ediyorum.LAnsinoh meme ucu kreminizi almışssınız mutlaka her emzirmeden sonra sürün ,
    sağlıkla kolaylıkla kucagınıza almanız dılegıyle,sevgılerımle

    YanıtlaSil
  16. prima premium care almanı tavsiye ederim.üstelik doğum için ayrı bir kese yap ki sen doğumdayken ailen bebeği giydirmeleri için o keseyi ebelere versinler.bende normail diye gittim 10 saat sancıdan sonra sezeryana girdim.olur da sezeryan olursam diye göğüs pompası aldım yanında muhakkak al göğüs pompası.sezeryan olduğunda süt çoğu zaman geç geliyor bu nedenle süt kanallarını çalıştırırsın.sezeryandan sonra ben hemen giymiştim pijamamları.bir de emzikleri kaynatıp götür.ha bu arada ben emzik hiç vermedim.bebeğin giysilerini de yere koymasaydın keşke şayet yıkadıysan tabi.üstelik bir de gecelik alırsan çok iyi olur.

    YanıtlaSil
  17. Nimocum emzikleri paketlerinden çıkarmadan koymuşsun sanırım keselere. Götürmeden önce dezenfekte etmen gerekebilir. Küçük bir tavsiye :) şimdiden hayırlı olsun bebişin

    YanıtlaSil
  18. gırıp gırıp bakıyorum dogdumu cınar dıye eee hadıı:)

    YanıtlaSil
  19. Cok heyecanlı yaaaaa!!!!!
    Ouff doğur artık su prensimizi :)
    Sağlıkla, huzurla insallah arkadaşım.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Uzun gecelik bence bir tane yeterli olamayabilir.İhtimaller dahilinde yedek gecelik koyun derim.
    Sevgiler

    Kadın doğum yoğun bakımda staj yapan bir hemşirenin tavsiyesi.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar ilk oncelikle insallah normal dogum olur ve sizde tek ikinmada rahata erersiniz :) neyse cocuk sahibi degilim ama hastahanede calistigim icin size ufak bisey soylemek istiyorum bence gecelik tercih edin cunku dogumdan sonra pijama alti giymek cok cok zor olur ayrica susuz ve ac kalacaginiz icin su ve hafif yiyecekler temin edin ayrica cinar bebek icin dogumdan sonra hemsirelere vereceginiz kiyafet kundak vb. Esyalar icin ufak canta yapin derim bebek emzirme yastigida cok isinize yarayacaktir Allah yardimciniz olsun saglikli dogumlar :)

    YanıtlaSil
  22. ha bir de unutmadan bebeğin poposuna asla ıslak mendil kullanma.şu gratisin kare pamuklarını ve su kullan poposunu silerken.teni çok hassas ıslak mendille zedeleme.bir de popsuna pişik kremi falan yerine saf zeytinyağı kullan.bunlar için de yine gratis yada watsonsta satılan seyahat boyu şişeleri kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  23. bende buDolabi posetlerine koyup sonra keseledim.kankaybi yuzunden usunuyirmus corapta soylediler bana.ama siz bilerek az tutmak istemissiniz sanirim.

    YanıtlaSil
  24. Yazdim yazdim gonderemedim bir turlu.neyse corap yazmistim.sizin icin.kankaybindan usunuyormus.saglikla gelsin bebisiniz.darisi basima

    YanıtlaSil
  25. nimocum tecrübelerime (!) güvenerek söylüyorum ki bebek için bi takım ve bi tulum yeterli..hastaneler herşeyi sağlıyo zaten..biz bezi bile açmadık.. bi de 2 gecelik bana yetti..pijama çok kullanışsız oluyo..tabii bnlar sezaryen için..öyle çok kanamam da olmadı benim..ama ilk gün sonda vs. derken atın komple açık oluyo zaten..

    ha bi de her yerde çok üşüyeceksiniz yazıyodu..ben yandım! terden öldüm! çoraplar falan aynen geri geldi :)

    bu arada benim gecelikler kısaydı..yani nimocan ne kadar az ve küçük giysi o kadar rahatlık :) sabahlıkla kapatırsın sağını solunu :)

    YanıtlaSil
  26. Blogunu okumaya başladığımda hamileliğini yeni açıklamıştın. O zamandan beri sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım sağlıkla doğurursun Ceren.

    YanıtlaSil
  27. Siu'dan hatırladığım kadarıyla başta pompaya ihtiyaç duymamış ama süt fazla geldiği için sonradan almıştı. En azından aklında bir marka belirleyebilirsin..
    Lastiksiz, bileği sıkmayacak yün çorap tavsiye edeyim ben de :)
    Heyecanla beklemedeyiz... Sağlıkla kucağına alırsın umarım..

    YanıtlaSil
  28. şimdiden hayırlı olmasını dilerim.çokkk güzel ve büyük bir heyecan. ben bebek bezini prima Premium care, ıslak mendilde de uni baby nin yeni doğanlar için olan mendillerini kullanmanızı tavsiye ederim.kesinlikle deneyin ikisi de en iyisi :)
    sevgiler

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)