BEBEK GÜNLÜĞÜ *** ÇINAR 'IN ODASI ***

12/11/2013 02:26:00 ÖS

Günlerdir ha şimdi ha yarın derken bir türlü oturup yazmaya fırsatını, aslında fırsattan öte o enerjiyi bulamadığım yazımı yazmak için hazırım sanırım.

Çınar 'ın odası !

Aslında Çınar 'ın henüz bağımsız bir odası yok çünkü anneciğinin gözünün önünde olmak durumunda. Ha başka bir oda da megafon yardımı ile duramaz mı, alıştırırsan durur elbet ama ben bebeğin en az 8 ay- 1 yaşına kadar anne ile bir oda da uyuması gerektiğine inananlardanım. Güven hissi ihtiyacı nedeniyle... Bu nedenle şimdilik o ve onun odası bizim odanın içinde. Matruşkalar gibi, iç içeyiz :)


Çınara ayrı minik bir bir sepet alıp, oda da yapabilirdim ama yapmadım. Milyarlar döküp, onun zevkine ait olmayan bir oda da büyümesini istemedim. Renkli ayırt edebildiği zaman ne istediğine kendi karar versin istedim. Bu yüzdendir ki mobilya seçiminde en mantıklı karar İkea 'dır dedik ve beşik-dolap seçimini İkea 'dan yaptık.


Bizim odanın içinde başka bir dünya yaratmaya çalıştık.



Dolabı bildiğiniz standart, İkea 'nın bebek dolabı. Ama ben konseptli bütünlemek ve farklılaştırmak adına kulplarını değiştirdim. Uzun arayışlarım sonucu bebekom.com da tam aradığımı bulunca hemen sipariş verdim. Takması çok kolay, fiyatı da oldukça uygun. Pembe, mavi renkleri de mevcut.





Yatağın kenarındaki çubukları tek tek farklı renklere boyamayı düşündük önce. Mobilyayı aldığımızda doğuma az kaldığı ve boya kokusunun bebeğe etkileyici olacağını düşündüğümüzden vazgeçtik. Sonra uzun zamandır takip ettiğim Harfini Seç yaptığı bir çalışma aklımda bir lamba yaktı. Oda konsepti bıyık, tac olduğundan yatak başlığına bu şekilde bir atraksiyon yaptık :)





Bu bebek odası hazırlık döneminde bebeğin yatağı çok önemli oluyor. Ee dolayısıyla nevresim, yatak koruyucu seçerken çok karasız kalınıyor, en azından ben öyle olmuştum. Klasik bebek nevresimlerinin dışında desenler arayınca bide çok mutlu olmadım karşıma çıkan seçeneklerden. Sonra bir arkadaşımın yönlendirmesiyle Renkli Zebra 'da satılan Room Seven marka ile tanıştım. Ayılar çiçekler böcekler dışında daha erkek, daha net , daha cool görünen renklerde, desenlerde seçim yapmak istiyordum. Ve tam hayalimdeki ürünü bulduğuma inanıyorum. Eğer sizde orijinal bir nevresim takımı arayışı içindeyseniz mutlaka Renkli Zebra 'yı ziyaret etmenizi öneriyorum. Hem ürünleri acayip kaliteli hemde kargo konusunda çok hızlılar!




Dönence konusunda nasıl seçim yapılır hiç bir şey bilmiyordum. Hatta bu nedenle sosyal medyada tecrübeli annelerden yardım istemiş, onların çoğunun önerdiği bu Tiny Love dönenceyi aklıma kazımıştım gel gör ki iki gün sonra apar topar doğuma girince o sonraya kaldı. Biz eve geldik ilk akşam ve iki gün daha uykusuz, zor gecelerinden ardından " bi umut " diyerek dönenceyi aldık. Amaaan allahım, dünya varmış. Benim Çınarcığım müziği pek seviyor, kuzu gibi oldu... 



Önceden anlamıyordu ama artık öyle güzel izliyor ki, bende karşısına geçip onları izleyip çok gülüyorum :))




İlk görselde daha net görebileceğiniz, bulutlu duvar sticker evmanya sitesinden aldım. Babamız ile bir gece mesaisinde kendi kafamıza göre duvara uyarladık. İkeadan iki minik raf üzerine ufak ufak biblo, süs, çerçeveler ekledik. Tüm aksesuarlar Euro Flora, çerçeve  English Home , o bize özel etamin işleme doğum hatırası yastık ise Ephtalia ! Kendisi siparişle harika işler yapıyor, emeksensin.com 'dan satın alabilirsiniz sizde!

Az kalsın kapı süsümüzü unutuyordum!




Hayalimdekini sevgili Mirayshandmades anlatmam yetti. Öyle sevdik ki hastahane odasına götüremedik, başına bir şey gelmesin diye :)


İşte bizim seçimlerimiz böyle. Bu güzel süreçte olan tüm anne adaylarına kılavuz olur, fikir verirse ne ala!

Çınar bugün artık kırkını da doldurdu, şükür! Hepinizi öpüyoruz :)

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

27 YORUM

  1. nice nice 40'ları olsun bi güzel huzurlu mutlu yaşasın odasında!

    mujja,
    Enda,
    http://detailsbyenda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Maşallah Çınar kuzusuna yaa, nasılda izliyor dönenceyi ;)
    Odasınada bayıldım tatlım, bence çok güzel seçimler senin kişileştirmenle dahada anlam kazanmış...

    YanıtlaSil
  3. Allah uzun ömür versin , analı babalı büyüsün inşallah,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Dort goz bes kulakla bekliyordum bu yaziyi :))) nimocan muhtesem olmus cinonun odasi :))) bende boyle yapmak istiyordum aslinda ama yatak odamda yer yok maalesef :/ odalari ayirmak icimden gelmiyor cikmazlardayim yani :))) Cinar bebek saglik sihhat ve sifa ile buyusun o minnak esyalarin icinde :))

    YanıtlaSil
  5. herşey harika mutlu mutlu büyüsün inşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Maşallah minik prensin odası pek bi güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Allah sağlıklı,huzurlu ömür nasip etsin İnşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Her şey bir harika , Çınar'ın hayatıda kendi gibi güzel ve tatlı olsun ! :)

    YanıtlaSil
  9. Hepsi birbirinden güzel, sağlıkla büyüsün Çınar inşallah.
    Ben de bizim odanın içinde mini bir oda yapacağım sanırım, çok iyi fikir oldu:)

    YanıtlaSil
  10. Allah uzun ömürler nasip etsin canım benim <3

    YanıtlaSil
  11. Allah uzun ömürler nasip etsin maşallah kuzuya

    YanıtlaSil
  12. peki ya duvarlar?

    YanıtlaSil
  13. maşallah çınara Allah bütün mürüvetlerini göstesin

    YanıtlaSil
  14. Ruya gıbı bır oda olmuss canım ne kadar sanslı cınar bebek :) Allah uzun uzun ömürler versın ınsallah

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel olmuş odası..Çok zevkli seçimler :)

    YanıtlaSil
  16. Herşey çok özenle hazırlanmış.Ellerinize sağlık:) Allah bu odada çınarını sağlıkla ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin(maşallah)

    YanıtlaSil
  17. Çok çok tatlı olmuş, duvara da bayıldım.
    Yastığımı görmek de mutluluk verdi.
    Çınar'a bol bol öpücükler :)

    YanıtlaSil
  18. Nimocum hepsi harika görünüyor, güle güle kullanın. Ancak sana küçük bir uyarım olacak naçizane...Bebek yatagının üzerinde duran raflardaki oyuncaklar bebekler için hiç de güvenli. İstanbul gibi deprem riski yüksek bir bölgede yaşıyorsan hele kesinlikle önlem almalısın. Ufacık bir sallantıda Çino'nun üzerine düşebilirler Allah korusun...
    Allah uzuuuuun ve de tasasız ömürler versin güzel bebişine canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şeyi ben de yazacaktım, Allah korusun.

      Sil
  19. çok güzelmiş odasıda kendisi gibi, anneside çok zevkli:) maşallah büyümüş delikanlı, Allah uzun, sağlıklı bir ömür versin annesiyle kuzusuna..

    YanıtlaSil
  20. Çınara kocaman bir maşallahta benden...
    Allah ayırmasın sizi, mutlu huzurlu neşeli ve bol sağlık dolu bir ömür diliyorum Nimocum...
    Çok güzel tasarımlar, ozellikle kral tacı ve bıyık tasarımlarına bayıldım...
    gizemin-blogu.blogspot.com/


    YanıtlaSil
  21. Dönence bebeğin tepesinde asılı kalmasın. Boğulmalar oluyor bu nedenle dikkatli olun lütfen

    YanıtlaSil
  22. çok güzel olmuş odası :) küçük prense yakışır..

    YanıtlaSil
  23. bayıldım küçük adamın odasına maşallah çok tatlı oğlun var bende 34. haftamdayım oğlumu bekliyorum sağlıkla kucağıma alırım inşallah kapı süsü ve odanın genel konseptine bayıldım harika görünüyor güzel musmutlu günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  24. Çok hoş bir oda iyi günlerle kullansın inşallah.

    Benim bir sorum olacak yatak benim aklımı kurcaladı. Allah esirgesin koruyacak bir yeri yok, nevresimde koyunca bebiş yatınca ok yüksekte duruyor.Allah esirgesin düşme tehlikesi yokmu görünce çok korktum sizede danışmak istedim?

    Tekrar hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  25. kral taclı gardolap kulplarını nerden aldınız acaba???

    YanıtlaSil
  26. Merhaba öncellkle odaya bayıldım.Allah çınar a sağlıklı sıhhatli bir ömür nasip etsin. İkea dolap ve yatağı süsleme fikrinize bayıldım. Yatağın başındakimisimliği tacı ve bıyığı harfini seçten aldınız sanırım. Onlar yapışıyor mu ya da nasıl takılıyor ben de bu tarz birşeyler yapmak istiyordum...teşekkürler

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)