İLK ADIM AYAKKABISI SEÇİMİ *** Stride Rite ile tanışma

10/17/2014 10:09:00 ÖS

Hey yazıyı okuyan sen, merhaba!

Biliyorsun buraya artık eskisi gibi sık gelemesem de yine aynı mecra içinde hayatı sıkça paylaşıyoruz. Nicedir kaleme almak istediğim yazılardan biridir bu. Anneliğin ilk heyecanlarından olan ilk, minik adımlar için doğru ayakkabı seçimi nasıl olmalı?

Bu konuda her kafadan ayrı ses çıktı muhtemel. Ama doğru bir tanedir mantığı ile ben çoğunluğun ve konu uzmanlarının önerilerini dikkate aldım.

Bizde çok fazla kulak aşinalığı edindiğimi  Stride Rite ziyarete gittik.

Bi kere mağaza çalışanları ve konseptlerini bebek/çocuklara uyarlamalarını çok sevdim.



İlk adımlarını bebekler hissetsin, daha düzgün basıp, daha hızlı olabilsinler diye her daim ince tabanlı, yumuşak ayakkabılar tercih edilmeli. Avrupa da buna '' anatomik '' yani vücut yapısı ile aynı diyorlar. Bizde ilk adım da bir '' ortopedik '' olsun yanılgısı dolanıyor. 

Alt tarafı ayakkabı diye önemsemeyen çoğu insana denk geliyorum elbet. Hatta aramızda da olacaktır. Ayakkabı kadar basit bir şeyin yıllar sonra çocuğunuzun hayatını etkileyeceğini düşünemezdiniz herhalde. Ama şu bir gerçek ki günümüzdeki yetişkin bel, sırt, ve ayak problemlerinin çoğu çocuklukta kullanılan yanlış ayakkabıdan kaynaklanmaktadır, araştırmalar bunu göstermiştir.


Peki ayakkabı seçiminde doğru markayı bulduktan sonra model seçerken nelere dikkat edelim?

Ayakları ayakkabıya sokmak için zorlayıcı manevralardan kaçınılmalı, ayakkabıya alışma, vurma devresi şeklindeki bir dönemden geçildiği doğru değildir. Ayakkabı alırken denenmeli, bir kaç adım attırılarak konforlu olup olmadığı yüz ifadelerinden takip edilmelidir. Ayakkabıdan çıktıktan sonra ayaklar kontrol edilmeli, kızarıklık, ayakkabıya bağlı bası, iz ve şekillerinin olup olmadığı bakılmalıdır. Topuk arkasında bir küçük bir çekecek girecek kadar mesafe kalmalı, ön ayağın da ayakkabı içinde sıkışmadığı dışarıdan elle hissedilmelidir.Yürürken bebeğin ayakkabının içinde ayağının kayıp kaymadığına dikkat edilmelidir. Kalın sağlam kösele ayakkabılardan ziyade ayağa ve ayağın hareketliliğine destek verecek ayakkabı alternatifleri üzerinde durulmalıdır. Ayakkabıların zor takılan ve çıkarılan toka kemer ile bağlanması yerine velkro bandajla ile giydirilmesi ve mükerrer şekilde yapılması çocuğa ayakkabılarını kendisi de giyebilmesini öğrenmesi açısından daha kolay bir uygulamadır.


Uzun araştırmalarım sonucu ben ayakkabı seçimimi Stride Rite 'den yana kullandım. Çünkü ayak yapısına uygun ''  anatomik '' olması, topuk dengeleyici özelliği ve tombiş ayakları düşünerek hazırlanması benim için büyük artılardı. Çınar' a zaten ayakkabı bulabilmek çok zor!







Birde mesela en dikkatimi çeken farkları hangi mağazaya girsem kaç numara diye sorarlar iken onlar aksine ayak ölçümü yapıp size doğru ayakkabıyı veriyorlar. 

Ben çok konuştum bakın kendileri markalarını nasıl anlatmış?


Ha bu arada unutmadan. Çınara iki model giydirdik ve hangisi diye sorduk. Anası kılıklı , Kermit e bayıldı ve bu dedi. Daha bebek belki ama hep seçimlerini kendi yapsın istiyorum.



Ve biz ayakkabı seçimimiz onların '' Wide kalıp '' dediği geniş kalıplı olan Soft Motion Kermit model 20.5 numara. bebeğin ayakkabı numarası kaç ise yarım numaradan fazla büyük almamak gerektiğin bana söylediler . Sizinde kulağınıza küpe olsun ;)




Stride Rite indirimlerini kaçırmamak sizi aşağıdaki mağazalardan birine bekleriz.

Hadi biiiz kaçtııık :))

RENKLİ GÜNLER ^_^


Kanyon Alışveriş Merkezi
Büyükdere Cad. No:185 K:B2 Mağaza No:40
34394 Levent, İstanbul
Tel : (212) 353 53 63

Buyaka AVM
Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No:56 K:1 No:117
Ümraniye, İstanbul
Tel : (216) 290 76 63

Kentpark AVM
Eskişehir Yolu 7. km No:1-37B Kat:1/99
Çankaya, Ankara
Tel : (312) 219 98 43

City's AVM
Teşvikiye Cad. No:162 Mağaza No:21-142
Şişli, İstanbul
Tel : (212) 373 26 76

Stride Rite, Cevahir AVM
19 Mayıs Mah. Büyükdere Cad. 
No:22 Kat:4 Mağaza:453 Şişli, İstanbul
0 (212) 353 53 63

Kids Mall AVM
Kazımdirik Mah. 367/6 Sok. No:3C
Bornova, İzmir
Tel : (232) 360 30 33

Bunlar da İlginizi Çekebilir

2 YORUM

  1. Merhaba, sizden küçük bir ricam var .com olan alan adım www.yeteneksizin.net olarak değişti. Gördüğüm kadarı ile okuma listelerinde güncelleme yapmayan çoğu arkadaşımda hala eski alan adıma yönlendirme var. Düzelterek bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Siz ayakabiyi hangi AVM'deki Stride Ride magazasindan almistiniz?

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)