LANSMAN / HERO BABY İLE İÇİNDE İYİLİK VAR ETKİNLİĞİ

11/30/2015 02:22:00 ÖS

Kasım ayı içerisinde Hero Baby markasından bir davetiye aldım. Blog yazan annelere kendilerini anlatmak, bizi takip eden annelerden ise akıllarındaki sorulara köprü olmamızı istiyorlardı. Hani öyle '' Hero Baby çok güzel gelin hep beraber duyuralım'' tarzında bir etkinlik olmadığından kabul ettim. Ve o gün Doç Dr. Merih Çetinkaya da bizlerle olacaktı. 

Çınar neredeyse 42 haftalık doğan, 4 kiloya yakın, kucağıma gelir gelmez göğsümü alan ve emmeyi çok seven bir bebekti. Çok şükür kilo durumu iyi olunca biz hiç ek besine ihtiyaç duymadık. Bu nedenledir ki tüketimini sağlamadığım ürünlere yabancı oluşum. İçeriği nedir, neye göre kullanılır, ne kadar kullanılır bunları da öğrenmiş oldum. Hero Baby sadece toz mama üreten bir marka değil. Cam kavanozda meyve/sebze de üretiyor. Ben çok gezen bir anne olduğum için ilk ek gıda döneminde çok kurtarıcım oldu o kavanoz meyveler.




Ben size aradaki köprü görevimi tamamlama niyetindeyim. Toplantı notlarımı paylaşmak istiyorum. Mutlaka eklemek, düzeltmek istediğiniz şeyler olursa yazın. Bilgi paylaşınca güzel. Doç Dr. Merih Çetinkaya' nın aktardığı bilgiler benim için çok değerli idi. Bu bilgilendirme seminerinde benim yerimde olmak isteyen annelerim instagramdan mutlaka paylaşmamı rica etmişti. Hem genel bebek beslenmesi hemde Hero Baby 'nin serüvenini ileteyim sizlere,

Merih beyin bir cümlesi şöyle idi; BEBEK BESLENMESİNDE AMAÇ BEBEĞİ DOYURMAK DEĞİL, BEBEĞİN AYINA UYGUN DOĞRU BESİNLERİ VERMEK OLMALIDIR.




Ne düşünüyorsunuz?
Biz annelerin akılına hep '' doymuyor mu acaba? ''sorusu ve kaygısı gelmiyor mu? 

Evet, hepimiz annelik sorumluluğun yükü ile bundan korkuyoruz. Ama aslında dikkat edilmesi gereken en önemli konu neyi ne kadar yemesi gerektiği.



Toplantı notlarına devam edelim,


*   Tamamlayıcı besine geçişte doğru zamanlamlama  bebeğin sağlıklı gelişimi için çok önemli,
*        Çocuk sağlığı ve beslenme otoriterelere göre bebeklerin yaşamlarının ilk 2 yılında temel besin öğesi olarak anne sütü olmalıdır. Tamamlayıcı ek besine geçiş  anne sütünün yeterli olduğu durumlarda ve bebek kilo alımının normal seyrettiği durumlarda  6. aydan itibaren ; sütün yeterli olmadığı ve bebeğin gelişiminin yavaş olduğu durumlarda 4. aydan itibaren başlanabilir. 6. Aydan itibaren anne sütündeki demir, çinko, kalsiyum ve magnezyum içeriği de bebek için tavsiye edilen değerlerin altındadır bu nedenle tamamlayıcı besinler verilmeye başlanmalıdır.  Tamamlayıcı besinlere daha geç başlanması bebeklerde yetersiz beslenme sonucu büyüme geriliği, yetersiz lif tüketimi sonucu kabızlık, çiğneme ve yutmayı öğrenmede gecikmeye sebep olabilmektedir.
         Anne sütü söz konusu olduğunda kalitesiz süt yoktur. Sütün her damlası bebekler için dışardan alabileceği besinlerden daha değerlidir ve anne sütü devam ettiği sürece bebeklere verilmelidir.

·                        *          Bebekler küçük yetişkinler değildir, metabolizmaları, besin gereksinimleri ve aldıkları besinlerin vücutlarında emilimi yetişkinlerden farklıdır.
·         Bebeğe özel ürün : Vücut kitlesi ile besinsel gereksinim kıyaslandığında küçük bir çocuk, yetişkin bir kişiden 4 kat fazla C vitaminine, 4,5 kat fazla demire ve 3,5 kat çinkoya gereksinim duyar.
§  Tahıllar : Sağlıklı beslenme besin piramidinin temelini oluşturan tahılların lif açısından zengin olduklarından  çocuk beslenmesinde besinsel ve metabolik olarak koruyucu ve tedavi edici etkileri bulunmaktadır. Tahıllarda dikkat edilmesi gereken konu bebekler için sindirilebilir  olması ve çeşitliliktir. Demir açısından zenginleştirilmiş ve  alfa amilaz, pepsin, tripsin, pankreatin gibi enzimler bulunduran tahıllı mamalar çocukların sindirimi kolaylaştırır ve ihtiyaçları olan besinlerin emilimini sağlar.
§  Dalında olgunlaşan meyveler : Meyveler olgunlaştıkça besin değerleri artar. Olgun meyveer özellikle anti-oksidan ve C vitamini yönünden zengindir. Pazardan alınan bir çok meyve henüz olgunlaşmadan toplandığı için besin değeri açıdan dalından olgun olarak koparılmış meyvelerden daha zayıf olacaktır.
§  Besin Güvenliği : Geleneksel tarımla üretilen bir çok sebze ve meyvede bulunan pestisitler yıkanarak ya da sirkeyle temizlenerek gıdalardan tamamen temizlenemez, çünkü bu zararlı maddelerin bir kısmı kabukdayken önemli bir kısmı da meyvenin içindedir. Bebeklerde ağızdan alınan yiyecekler sindirim kanalında %40-70 oranında emilir ve 1/3’ü tutulur. Bu oran yetişkinlerde %5-20’dir ve sadece %1’i tutulur. Bu nedenle pestisid içeren besinler bebeklerin bünyesi için çok daha zararlıdır.


 O gün yüzünden güven akan bir kadın ile tanıştım. Aslı Çetin. Hero Baby pazarlamam direktörü. Sunumunda bize kendi hikayesinden, çocuklarından da bahsetti. Hero Baby Türkiye' nin ilk kavanoz mama üretimi yapan firma olduğunu öğrendim kendisinden. Mamalara kesinlikle koruyucu koymadıklarını, evlerde yapılan konserve mantığı ile üretim yaptıklarını belirtti. Ne yazık ki haksız rekabet olduğundan kanunların '' koruyucu içermez '' yazısına müsade etmediğini belirtti.Ve beni bunu inandıran en önemli kanıt, eğer koruyucu olsa kapagı açılınca da bozulmaması gerektiği idi. Mesela en taze üretim yapan firma imiş Hero Baby. Çünkü üzerine üretim tarihini yazan tek marka imiş. Bu yüzden de üretildikten bir hafta sonra hemen hepsi de satılmış oluyormuş.



Umarım aklınızdaki soru işaretlerini giderecek nitelikte bir yazı olmuştur. 

RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

0 YORUM

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)