EMZİRMEYİ BIRAKMA MACERAM

12/06/2015 12:07:00 ÖÖ

Tam 12 hafta olmuş. Bazen dün gibi bazen hiç yaşamamış gibi hissetmem ne garip! Emzirmekten bahsedeceğim. Daha doğrusu emzirmeyi bırakma sürecimden.
 
Vallahi ben böyle 8-10 yaşına kadar emzirmeyi seçen bir anne olabilirdim sanırım. Öyle seviyordum. Çınarda gerçekten bu duyguyu sevdirdi bana. Ne ısırdı, ne emmeyi yarıp bıraktı. O da seviyordu aslında. 23 ayına girdiğinde, doktor muanesinde tam doktorumuza ne yapsam diye danışırken Çınar birden '' anne, süt? '' dedi. Doktorumuz '' annenin sütü çok azalmış Çınar. Artık yavaş yavaş sütü bardaktan içiyoruz '' dedi. Neyse arabamıza bindik bi yarım saat gittik Çınar, '' baba süt bitti? '' dedii. Ben şok! Sadece sormuştum oysaki. Hiç hemen kesme planım yoktu ki. Eee madem öyle ha gayret dedim kendime benim içinde zor bir süreçti çünkü bu. En az oğlum kadar zor olacağına emindim!
 
Bu süreçte instagramda bir kaç paylaşım yapmıştım. Önce onlara bir bakalım mı? Duygularımın en taze olduğu anlar çünkü...
 
 
 
 
 
 
 
 
Bizim bu sürecimiz tam 1 hafta sürdü. Keşke en başta bıçak gibi kesmek yerine yavaş yavaş kesseymişim diyorum. İlk 3 gün hem o hem ben çok yıprandım. Hani bir şey sürmeyin psikolojisi bozulur diyor ya uzmanlar, ula böyle daha çok yıprandı çocuğum. 3. gün resmen yere kapandı anne son kez son kez diye ağladı da vermedim. Bence bu da çok büyük hayal kırıklığı. Hatta sonraki hafta bi hırçınlaştı, bi söz dinlemez oldu. Neyse ki alttan ala ala, onu çok sevdiğimi söyleye söyleye bu sorunu bitirdik.
 
Ama emzirme işi bitince yeme olayımız muhteşem düzeldi. Öğünlerimiz, iştahımız harika artık. Bu nedenle emziren ve iştahsız bebek anneleri lütfen takılmayın. Bu süreci keyifle yaşayın. Azsa az olsun. ben zaten onu hiç anlamıyorum. Sütüm azdı, yetersizdi, bıraktım! Neden? Bebek memede keyifli, sen mutlu isen az olsun. Tek damlası bile mucize.
Çok şükür 23 ay oğluma anne sütü verebildim. Rabbim her anneye bu duyguyu yaşatsın!
 
Geleliiim göğüslere! Sen aylarca sütüm olsun diye onu ye bunu iç sonra sütüm kesilsin diye yine koştur. Annelik ne garip. 9 ay hamilesin, doğum yapıyorsun vücut ancak 9 ayda toparlıyor yine kendini. Tel saraaar Cereeen teel sarar :)))
Gerçekten sütü bol biri olarak o hormonlu kesici haplardan kullanmak istemedim. Çünkü az sabırla rabbim bu süreci elbet başlattığı gibi bitirecekti. Fakat bana sağma sakın sar dediler. Anam tek göğsüm oldu mu davul! İki yerde kitle. Evde açılmıyor. Koştuk hastahaneye. Çünkü tekini emmişti Çınar en son diğeri öylece kaldı içi dolu. Bu nedenle bu süreci yaşayan herkese ilk olarak iki göğsünü iyice boşaltmasını, taze nane ile sıkıca sarmasını tavsiye ediyorum. Bide bol bol adaçayı!
 
Yine günün birinde sütlenmek dileğiyle....
 
 
RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

4 YORUM

  1. Biz de tam o aşamadayız şu an. Sadece uyurken emme aşamasındayken hastalık + azı diş kriziyle üstüme yapışmalar sonucunda başa döndük malesef :( sizin kadar kararlı duramadım ne yazıkki >_< şimdi baştan başladım, bugun uykuya dalma dahil hiç emmedi bakalım.

    YanıtlaSil
  2. Ah ah Ceren hanimcim...oğlum 1 yasindayken hamile kaldım tekrar.3ay daha devam ettim emzirmeye...sonra hem hamilelik hemde calisiyor olmak cok yipratiyordu beni.15.ayda kestim memeden.ama oglum o zamandan beri geceleri sut icmek icin 2 3 kez uyaniyor...icmeden de uyumuyor.bende 50 cc veriyorum her defasında. ..ssuan 2 yasinda ve kizmda 3 aylik oldu tabi 😊😊simdi o emiyor bakalum bunda nasi bi surec bekliyor bizi

    YanıtlaSil
  3. aahh canımm öncelikle bebişin çook tatlı!! yerim sizi..
    eminim ne zor olmuştur ama şimdi iştah yerindeyse sorun yok. tebrik ederim seni :*

    YanıtlaSil
  4. Bizimde 1 haftada bitti maşalllah çocuklar pek akıllı bir defa sen abla oldun dememle hafıza kazıdı. Bizim biraz daha uzun süreli bir bıraktırmamıZ oldu allah herkese yaşatsın bu duyguyu

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)