OTRİ BEBE İLE AÇIK BURUNLAR, MIŞIL MIŞIL UYKULAR!

1/26/2016 09:14:00 ÖS

Anne olmayan birinin eline versem; evirir çevirir bence yüzde %80 ne olduğunu tutturamaz. Ve işte bu yüzden diyorum ki hayat bana annelikle bir çok şeyi öğretti. Mesela burnum tıkalıyken evet uykuya zor dalar ama bir şekilde dalardım. Şimdi oğlum sümüklü ve tıkalı burunlu olunca onunla bende uyuyamıyorum. Anne iseniz bilirsiniz de, değilseniz o Otri Bebe nasıl her eve lazım bir şeydir.





Geçtiğimiz hafta, Otribebe’nin düzenlediği “Mutlu Bebekler, Mutlu Anneler” etkinliğine davetliydim.Tam da o gece kışın ilk hastalığı ve ilk tıkalı gecesini '' Otri Bebe '' siz geçirmiştik. Zamanlama daha iyi olamazdı herhalde :) Ve o gecenin sabahı Akatlar’da İnsana Güven Eğitim Merkezi’nin güzel kış bahçesinde bebeklerimizin daha rahat ve huzurlu olması için aldıkları nefesin ne kadar önemli olduğunu konuştuk.







Ev sahibimiz, GSK Tüketici Sağlığı Otribebe Ürün Müdürü Aslıhan Balcı bizi samimi bir biçimde karşıladı. Aslıhan Hanım bebeklerin 6 aylık olana kadar ağızdan nefes almayı bilmediklerini, bu yüzden de burunları tıkandığında bebeklerin de annelerin de büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Çünkü daha çok minik olduklarından, temizleme becerileri gelişmediği aynı zamanda emerek beslendikleri için o burun hep açık olacak. İşte bu noktada çok sevdiğim arkadaşım, hem annelik hemde yenidogan hemşiresi olduğundan Esra Ertuğrul uzmanlık bilgilerini bize bu noktada aktardı. Meselaaa emzirme sırasında nefes alamadığı için huzursuz olan bebek kendini geri çektiğinde ağzından giren hava, o gaz sıkıntısını ailecek yaşamamıza sebep oluyormuş. Burundan nefes alıp vermek ayrıca, burun filtre görevi gördüğünden solunum yolları enfeksiyonlarını azaltıyor ve orta kulak iltihabını da önlüyormuş. Bunları biliyor muydunuz? 


Peki, nedir bu Otri Bebe denilen şey? Markaya ait satın alabileceğiniz  Set, yedek uçlar ve okyanus sularında oluşan üç ayrı ürün var. Öncelikle tek kullanımlık ambalajlarda bulunan Otribebe %100 okyanus suyunu bebeğinizin burnuna sıkarak burnundaki tıkanıklığı yumuşatıyorsunuz, sonra da yumuşayan burun salgısını Otribebe Nazal Aspiratör yardımıyla kendi nefesinizle çekiyorsunuz. Böylece bebeğinizin burnunu tıkayan burun salgısı filtreye takılarak, değiştirilebilir uç içinde kalıyor. Bebeklerde sümkürme yeteneği olmadığından, bu yolla bebeğin burun yollarının hafifleyip açıldığını ve bebeğinizin daha rahat nefes alabildiğini görüyorsunuz. Üstelik enfeksiyon durumda gün içinde bu işlemi istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Bebeğinize hiçbir zararı da bulunmuyor. 





Dinamik Anne 'nin davetiyle katıldığım bu etkinlikte aile Koçu Sandra Şarlon’dan daha huzurlu anneler olabilmenin ip uçlarını da öğrenme şansımız oldu. Bebeklerin mutluluğunun annelerin mutluluğuna da bağlı olduğuna değinen Sandra; nefesin hayat demek olduğunu, doğru nefesin biz anneler için de en az bebekler kadar önemli olduğunu anlattı. Dikkatimizi nefese odaklayarak zihnimizi dinginleştirmenin yollarını dinledik; kaygı ve korkularımızı olabildiğince bir kenara bırakıp çocuklar gibi beş duyuyla anda kalmayı öğrenerek, çocuklarımızı daha iyi dinleyip ihtiyaçlarını gözlemleyip onlar için daha çok şey yapabileceğimizi öğrendik. Anneler olarak biz ne kadar anda kalabilirsek, çocuğumuzun bize verdiği mesaja o derece odaklanabileceğimizi, onun ihtiyacını daha iyi öğrenip sıkıntılarını çözmesine yardımcı olabileceğimizi konuştuk. Hep birlikte bir de küçük çalışma yaptık. 


İyi ki varsın Otri Bebe <3 comment-3--="" nbsp="">

Bunlar da İlginizi Çekebilir

1 YORUM

  1. Merhabalar bende yeni blog actim takip edip yorum yaparsaniz cok sevinirim. Yorumlariniz benim icin cok degerli http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)