TARİF *** ÇİKOLATALI KADAYIF TOPLARI ***

3/07/2013 03:00:00 ÖS

Aslında daha sık yemek/pasta tarifleri paylaşma niyetindeyim çünkü mutfak konusunda gerçekten iyi olduğumu düşünüyorum. İnstagram, Facebook ve Twitter üzerinden genelde yaptığım yemekleri, pastaları vs. paylaşıyorum ama bloga çok sıçratmak istememin sebebi konu başlıklarının, içeriğin daha artmaması. fakat zaman zaman en çok sevdiğim, farklı şeyleri istek olursa yazarım diye düşünüyorum. Mesela bu kadayıf topları tarifim acayip ilgi görünce bloga yazmaya karar verdim.



Çaya, kahveye gelen misafirlere ikram edebileceğiniz tatlı toplar bunlar. Üstelik uzun süre dayanıyor, dolapta sakladığınız sürece taze kalıyor, kıtır kıtır oluyor. Yapımı ise çok kolay!

Geçelim neler kullanacağız bu topları yaparken,


  • 300 gr yaş kadayıf
  • 1 paket pasta çikolatası 1 kare sütlü çikolata
  • 200 gr fındık/ceviz/fıstık
300 gr alacağınız yaş kadayıfı tepsiye dizip fırınlayın. İyice kıtır olduktan sonra çikolataları marine ederek, sıvıya yakın seviyeye getirince kadayıfın üzerine öğütülmüş fındıklarla ekleyerek elinizde yoğurun. Kadayıfların her yeri çikolata olunca evde bulacağınız yuvarlak herhangi bir şeyin ( ben yumurtalığını kalıp olarak kullandım ) içine aynı oranda koyup top top yapıp tepside kurumaya bırakın. 1 gün sonra yenmeye hazır. 

Eee deneyin o zaman, afiyet olsuuun  ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

4 YORUM

  1. süpermiş yaa!
    http://piggypinkfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. becerikli hatun mis gibi görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. hem pratik hem leziz duruyor..

    YanıtlaSil
  4. süpermişte ben o arkada duran kalıbın içindekini merak ettim sen mi yaptın yaptıysan o leziz görüntünün tarifini rica edebilir miyim

    YanıtlaSil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)