HAMİLE GÜNLÜĞÜ *** MUSTELA ÇATLAK OLUŞUMUNU ÖNLEYİCİ VE YOĞUN NEMLENDİRİCİ KREM ***

7/09/2013 01:00:00 ÖS


Eee o kadar hamilelik yazısı, içinde çatlak kremi olmasın. Mümkün mü? Tabii ki hayııııır!


ŞURADA daha önce hamilelikte vücut nem desteği yazısı yazmıştım. Ama tabii çatlak desteği kremi başka. Ben ilk olarak Mustela ile başladım.




Bende şuan iki krem var. Biri çatlaklar için biri ise yoğun cilt nemlendiricisi.her iki üründe hamilelik dönemi için öneriliyor. Çünkü vücutta bulunan mevcut su iki kişi tarafından kullanılıyor ve cilt her zamankinden fazla kuruyor. Cilt rutinim şu şekilde,

- Banyodan çıkınca ilk olarak bebek yağı
- Cildim yağı emince çatlak kremi
- Bir sonraki günün sabahı ise Mustela Yoğun nemlendirici

Bu rutini 3. ayımdan itibaren şaşmadan devam ettiriyorum. Krem kullanamaya daha önceden zaten alışkın ben çok zorlanmadım ama bu dönemlerde anne adaylarının tembellik yaptığına şahidim.


Bu çatlama mevzuları aslında herkese göre değişken. Eğer cildinizin elastikiyet oranı yüksek ise hiç bir şey kullanmadan bile sıfır çatlakla bitirebilirsiniz bu süreci. Ama türk cilt tipi ne yazık ki böyle değil. Biz kilo alıp verdikçe yada ergenlikte boy uzaması sonrasında zaten mini çatlat deneyimleri yaşadıysak eğer bu dönemde daha dikkatli olmakta fayda var. En azından ben çatlamaya müsaidim.


Mustela 'nın verdiği nemi seviyorum.Uzun sürede nemi korumasını...

Benim için çatlak önleyici krem sürüldüğü yeri nemli tutmalı. Ve yapış yapış olup, kıyafetleri yağlandırmamalı. Mustela bitmek üzere şimdiye kadar hiç sorun yaşamadığım gibi de çok memnun kaldım. Anne adaylarına bu süreçte tavsiye edebileceğim markalardan!

Yoğun nemlendirici olana  BURADAN , çatlak oluşumunu önleyici kreme ise BURADAN ulaşabilirsiniz.


RENKLİ GÜNLER ^_^

Bunlar da İlginizi Çekebilir

2 YORUM

  1. sankı ben hamileyimm:) senın yazılarını okurken kendımı oyle hıssedıyorum bı ilgii alaka ınsallah ramazandan sonra dusunuyorum sana baktıkcada motive oluyorum canımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaah ne şahane bir plan bu :)

      Eee ne güzel önden deneyimli olucaksın sen yani şahane. Bunları hep sık kullanılanlara ekle lazım olucak inşallah :)

      Sil

SİZ YAZIN BİZ NİMOYA İLETİRİZ :)

'Adsız' olarak artık yorum yapabiliyorsunuz. Bu özelliği açtım çünkü,beni takip edip, sosyal mecralarda hesabı olmayan insanlarında olduğunu biliyorum! Çekilişlere katılabilsinler, yorum yapabilsin istiyorum. Yapılan tüm yorumlar, biz bloggerlar için bir teşvik primidir.UNUTMAYALIM !
Tüm eleştiriler başımın üstüne ancak yapıcı olduğu taktirde..
Gerginlik yaratacak, kırıcı, kişi ve kurumlara saldırı potansiyeli olan hiç bir yorum yayınlamayacaktır.

YORUM YAPARAK AYIRDIĞIN VAKİT İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)